12 motive pentru a achizitiona o masina rulata

12 motive pentru a achizitiona o masina rulata

Ai decis ca vrei sa-ti schimbi masina inainte de a pleca in vacanta, dar n-ai vrea ca aceasta actiune sa devina stresanta? Inca nu-ti sunt clare multe lucruri, pandemia a reprogramat multe, dar nu si visele tale. Poate ca nu ai hotarat destinatia vacantei, dar sigur trebuie sa te decizi, in curand, in privinta masinii. Ar trebui sa-ti iei o masina rulata sau una noua? Preferinta iti dicteaza o masina sport, nevoia cere una de familie, dar finantele iti schioapata. Ce model si ce optiuni sa alegi? Care sunt avantajele fiecaruia? De unde sa incepi cautarile si cum sa procedezi? Unde gasesti oferte speciale pentru masina dorita? In cine poti avea incredere? Cine te poate sfatui? Cum sa alegi cand tentatiile te inconjoara? Un factor important ar fi pretul, dar merita sa faci un compromis doar pentru ca bugetul tau este minim din cauza pandemiei? In continuare iti prezint 12 motive pentru a achizitiona o masina rulata.

Mai mergem in vacanta? Unde? Cum? Cu ce?

Va fi o vara caracterizata de vacante scurte si solitare, un pic anormale, deoarece vor fi sub semnul coronavirusului. Cel mai probabil vacanta va fi departe de aglomerarile urbane si cat mai aproape de natura. Astfel putem impaca dorinta si necesitatea de evadare din realitatea zilnica cu gasirea unor colturi linistite de natura, mai putin cunoscute, unde se poate pastra distanta sociala. Cred ca vor fi descoperite destinatiile de vacanta mai putin freventate de turisti, aflate in afara marilor circuite ale turismului in masa, dar fascinante, bogate in istorie, natura sau cultura. Vom redescoperi Romania. Alegerea unei astfel de vacante nu numai ca permite minimizarea contactelor, dar reprezinta si o oportunitate de dezvoltare, ne ajuta sa reflectam, sa ne descoperim.

In prezent, ipoteza unei calatorii cu avionul pana la destinatia de vacanta pare improbabila. Dar sa zicem ca ar exista aceasta optiune, este ea una buna? Nu intra in calculele mele siguranta in trafic sau confortul, ci cum poti reduce riscul de contaminare cu coronavirus si pretul practicat. Cred ca masina este de preferat, cel putin pentru moment. Vacantele vor fi in principal in tara, deoarece cele in strainatate vor fi supuse multor restrictii, si in plus, ne vom simti mai in siguranta sa calatorim in granitele Romaniei. Proximitate cred ca este cuvantul cheie si in vara, caracterizandu-ne vacanta.

ANVELOPE KUMHO de vara Ecsta Ps31 24550 R18 100W
ANVELOPE KUMHO de vara Ecsta Ps31 24550 R18 100W
ANVELOPE PREMIORRI de vara Solazo S Plus 21545 R17 91W
ANVELOPE PREMIORRI de vara Solazo S Plus 21545 R17 91W
ANVELOPE DUNLOP de vara Street Response 2 19565 R15 95T
ANVELOPE FULDA de vara Ecocontrol 17580 R14 88T

Vacanta mea

Familia noastra avea in plan vara aceasta sa faca o calatorie pe coasta ionica Apuliana a Italiei, dar acum vom merge in nordul Moldovei. Vom explora aceasta parte din Romania si speram sa descoperim locuri interesante. E timpul sa sustinem turismul romanesc. Acest sector pune in miscare alte ramuri ale economiei intregii tari, lucrand ca un mecanism de multiplicare. Deja multe din serviciile locale si activitatile comerciale care se bazau pe turisti, mai mult decat pe rezidenti, se lupta sa supravietuiasca. De fapt intregul lant de turism, cu toate activitatile sale conexe, indica pierderi. Nu o fi sectorul cu cele mai mari daune economice, dar este unul din primele sectoare care spera la o redresare rapida.

12 motive pentru a achizitiona o masina rulata

Aceasta intrebare nu se refera doar la locatie, ci si la conditiile de securitate sanitara de care avem nevoie. Caracterul exceptional al situatiei va fi gestionat in mod specific de fiecare. Pe jos, cu bicicleta, cu masina, trenul, avionul, cu siguranta vom avea o mai mare constientizare si responsabilitate decat in anii trecuti. Noi vom pleca cu rulota. Cred ca-i cea mai buna varianta. E un spatiu sigur care ne poate sustine la opriri. Restaurantele si motelurile s-ar putea sa fie mai putin accesibile decat de obicei, asa ca o miscare inteligenta ar fi sa avem la indemana cazarea si posibilitatea de a ne pregati masa. Da, dar inainte trebuie sa schimbam masina, cea veche nu ar face fata la tractarea unei rulote. O oportunitate este faptul ca Sixt Group Romania vinde din masinile actuale pentru a-si reimprospata flota. Astfel am putea alege de la o sursa de incredere, SIXT SH, o masina rulata 1-2 ani, verificata, cu TVA deductibil pe firma si toate astea la un pret bun. Nu sunt la prima experienta cu acest grup, ei au fost Cheia vacantei fara griji a mai multor vacante in Europa.

ANVELOPE SEMPERIT de vara Speed-life 3 Prodectie Janta 25535 R20 97Y
ANVELOPE SEMPERIT de vara Speed-life 3 Prodectie Janta 25535 R20 97Y
ANVELOPE DEBICA de vara Presto Hp2 24545 R17 99Y
ANVELOPE DEBICA de vara Presto Hp2 24545 R17 99Y
ANVELOPE DUNLOP de vara Sport Maxx Gt 24535 R20 95Y
ANVELOPE DUNLOP de vara Sport Maxx Gt 24535 R20 95Y
ANVELOPE FULDA de vara4x4 Road 23565 R17 108H
ANVELOPE FULDA de vara4x4 Road 23565 R17 108H

Statistica romaneasca -masina noua versus masina rulata

Inainte de a opta pentru o anumita masina, este important sa faci o analiza referitor la ceea ce se potriveste cel mai bine nevoilor, finantelor si stilului de viata. Chiar daca alegerea unei masini noi, stralucitoare, scumpe, este visul tau, poate nu este realist si nici cea mai buna optiune acum, iar achizitionarea unei masini rulate este o decizie mult mai inteleapta.

Conform statisticii publicate de catre Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), din totalul de inmatriculari de autoturisme din Romania, pe primele 7 luni ale lui 2019 (352.000 unitati), 73,5 % sunt reprezentate de catre masinile rulate ( 258.005 unitati). Pe anul 2020 cifrele care pot fi luate in calcul sunt doar cele din luna ianuarie, iar aici procentajul inmatricularilor de masini rulate este de 73,56%. Crezi ca acest procentaj mare si constant se datoreaza doar situatiei economice precare? Eu nu.

Evolutia autoturismelor noi si rulate inmatriculate in Romania 2019

12 motive pentru a achizitiona o masina rulata

Faptul ca 73,5 % din romani prefera masinile second-hand, m-a pus pe ganduri, or stii ei ceva, asa ca am asternut cativa factori care influenteaza decizia de cumparare a unei masini rulate si au rezultat urmatoarele motive pentru a achizitiona o masina rulata:

  • Avantaj financiar. O masina rulata are o diferenta de mii de euro la valoare fata de una noua. Asadar, poti economisi multi bani, nu-i nevoie sa te restrangi finaciar sau sa optezi pentru un plan de finantare bancar. O masina rulata se potriveste unei contractii economice ca cea de acum. Deoarece la dealeri gasesti masini rulate de la minim doi ani, este posibil ca tehnologia acestor vehicule sa fie inca in vigoare, iar conditiile de intretinere sa fi fost adecvate. Toate astea pentru o fractiune din suma unui vehicul nou. In plus, exista o piata mare de doritori ai unui vehicul care nu au acces la credit, asa incat decid cumpararea unui vehicul second-hand.
ANVELOPE de vara TAURUS 101 21565 R16c 107T
ANVELOPE de vara TAURUS 101 21565 R16c 107T
ANVELOPE de vara TAURUS Road-terrain 26570 R15 116T
ANVELOPE de vara TAURUS Ultra High Performance 25540 R19 100Y
ANVELOPE de vara TAURUS Ultra High Performance 25540 R19 100Y
ANVELOPE de vara MATADOR Izzarda At 2 protectie janta 24570 R16 111H
  • Gradul mic de depreciere face ca masinile second-hand sa devina mai atractive. O masina noua sufera, in functie de mai multi factori, o depreciere de aproximativ 10% inca din intocmirea actelor catre noul proprietar, urmand o alta de aproximativ 20% dupa trecerea primului an, ca sa ajunga dupa primii 5 ani la o depreciere de aproximativ 60%. Dupa aceasta perioada, deprecierea se stabilizeaza. Aceasta inseamna o pierdere semnificativa din investitia initiala, iar daca este cumparata cu ajutorul unui plan de finantare se pierd si mai multi bani. Acceseaza https://www.omnicalculator.com/finance/Car-depreciation pentru a calcula deprecierea masinii tale in timp si a afla adevaratul cost al achizitiei tale auto.
  • Pret convenabil la revanzare ce recupereaza o buna parte din cheltuiala initiala.

Deprecierea in timp a unei masini noi
  • Accesul la o masina rulata dintr-un segment superior. Cu un buget restrans nu ai acces decat la o masina rulata de categorie inferioara, si asta poate doar cu ajutorul unui credit finaciar. Cu aceeasi suma poti cumpara o masina rulata dintr-o gama superioara, care este mai bine echipata, are confort sporit si ofera o alta experienta de conducere. In cele mai multe cazuri, luxul si confortul raman aproape intacte in timp.  
  • Oportunitatea unei model clasic care se pliaza mai bine pe gustul conducatorului auto. Piata a dovedit ca anumite versiuni de modele anterioare au inca priza la consumatori. Poate sunt nostalgici, poate au gusturi retro, poate vor ceva diferit de ceea ce ruleaza in mod normal pe strazi. Nu-i necesar sa ai ultimul model, ci sa-l ai pe cel care are caracteristicile de rulare si estetice care te bucura. Exista un proverb african care se aplica si la masinile second-hand „Tânărul merge mai repede decât cel în vârstă, dar bătrânul știe calea”.
  • Reputatia marcii si a modelului. Astazi, printr-o simpla cautare pe internet poti accesa fise tehnice, recenzii, stiri legate de o anumita marca si model, iar aceste informatii sunt luate in considerare in luarea deciziei. De multe ori istoricul marcii poate dicta achizitia.
  • Performanta la pret rezonabil. Daca-ti plac masinile sport sau cu valente sportive si nu iti permiti accesul catre una noua, incearca pe piata secon-hand, s-ar putea sa te surprinda preturile practicate pe acelasi segment.

  • Varietate. Exista numeroase modele care au fost disponibile in ultimii ani, iar aceste sute de versiuni pot satisface dorinta oricarui cumparator.
  • Raport calitate / pret. Datorita informatiilor usor accesibile de pe internet despre fiecare model in parte: performanta generala, defectiuni comune, eficienta, un cumparator este capabil sa identifice usor daca pretul corespunde sau nu cu starea generala a autovehicului.
  • Masina perfecta pentru un incepator. Pentru un proaspat sofer care descopera tainele sofatului si acumuleaza experienta, o masina rulata este cea mai potrivita.
  • Disponibilitate. Te poti urca imediat la volanul ei si sa te bucuri de performantele ei.
  • Garantiile extinse pot fi un factor decisiv in motivarea unui client de a lua decizia de cumparare.

https://www.youtube.com/watch?v=3Q3dRA-4yM8

Care crezi ca-i situatia autoturismelor din restul Europei? Crezi ca isi schimba masinile ca pe sosete? Infograficul de mai jos indica altceva.

Vârsta medie a flotei de autovehicule din UE, în funcție de tipul vehiculului
Dupa cum arata această infografic realizat de ACEA, flota de autovehicule din UE imbatraneste de la an la an.

Te-ai hotarat a achizitiona o masina rulata sau nu? Daca da, iti recomand sa urmaresti articolul Principalele beneficii de a fi client SIXT SH.

20 de comentarii la „12 motive pentru a achizitiona o masina rulata

  1. Super bine imi prinde articolul tau, avand in vedere ca vrem sa ne schimbam masina si bani de una noua nu avem.

    1. Cred ca mia- placut prea mult cursul de statistica si am inceput sa inglobez materia asta in cam toate articolele mele :))

  2. Noi mereu am mers pe varianta mașinilor rulate .Duntem de părere ca cele noi își pierd mult din valoare după ce ies de pe porțile magazinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.