Igiena intima feminina-Ce produse sa folosesti si cum sa le alegi

igiena intima feminina si Intimohelp

Igiena intima feminina este o parte importanta a ritualului zilnic de ingrijire personala pentru a pastra echilibrul florei. De ce este importanta? Cum trebuie sa o ingrijesti? Ce produse sa folosesti? Noi, fetele, vorbim ore intregi despre cele mai noi produse de infrumusetare pentru ten si corp, dar foarte putin discutam despre igiena intima. Astazi va vorbesc despre igiena intima feminina si doua produse pentru ea, marca Zdrovit- Intimohelp.

Pe scurt. Igiena intima este un gest de confort zilnic, dar si de prevenire a anumitor patologii, cele mai grave fiind infectiile. In mod traditional este folosit sapunul si apa pentru curatarea zonelor intime, dar folosirea sapunului nu este recomandata, deoarece perturba flora lor naturala. Sapunurile parfumate – oricat de scumpe – pot parea remedii rapide eficiente, dar pot agrava de fapt problema. Si in timp ce apa este sigura pentru zona intima, singura nu este de niciun folos. Provocarea consta in a gasi echilibrul intre un exces de masuri de precautie si o anumita laxitate care poate conduce la inconveniente intime. Zona genitala este foarte sensibila si pentru a evita confruntarea cu sentimentul de disconfort sau mai grav, cu diverse inconveniente ginecologice, ar trebui utilizate produse adecvate.

igiena intima feminina
ZDROVIT INTIMOHELP EMULSIE IGIENA INTIMA 400ML
Intimohelp 400 ml

Igiena intima feminina: De ce este importanta?

Igiena intima feminina necesita atentie speciala si precautii. Zona intima este formata din mucoase si tesuturi mai sensibile si fragile decat alte parti ale corpului. Acest ecosistem delicat este caracterizat printr-un pH mai putin acid decat restul corpului. Mentinerea aciditatii constituie o bariera naturala impotriva infectiilor, permitand dezvoltarea florei intime protectoare. Spalarea cu sapunuri si geluri obisnuite poate duce la un dezechilibru al pH-ului, predispunand la infectii, deoarece acestea sunt mult prea agresive pentru mucoase si risca sa dezechilibreze flora intimă. In ultimii ani a devenit frecventa (din motive estetice) epilarea pubiana, iar indepartarea parului care serveste ca o bariera fizica poate provoca microtraume pielii si raspandirea agentilor infectiosi in aceasta zona. Prin urmare, este esential sa stii sa alegi produsele cele mai potrivite acestei zone, produse special concepute care sa curate si sa ingrijeasca, produse testate dermatologic, ginecologic si hipoalergenice.

intimohelp
Intimohelp servetele umede ig.intima 20buc ZDROVIT
Intimohelp servetele umede ig.intima 20buc ZDROVIT

Igiena intima feminina: Cum alegi produsul potrivit?

Pentru o igienă intima optima, zilnica, trebuie sa incepi alegand produsul potrivit, special conceput pentru aceasta zona. Partea intima feminina este formata din doua zone distincte: vulvo-anala si vaginala, fiecare cu un pH diferit si in concluzie necesitand ingrijiri diferite. Pielea din zona genitala difera de restul in ceea ce priveste nivelul necesar de hidratare, fiind mai susceptibila la agentii externi. Vaginul are propriul sau sistem de curatare si mentinere a aciditatii, iar eu, in continuare, ma voi referi strict la zona externa, vulvo-anala si la produse destinate acesteia.

O multime de femei cred in continuare ca este importanta curatarea vaginului. Cu toate acestea, vaginul se auto-curata, iar practicarea de diverse spalaturi poate provoca infectii. Doar vulva (zona genitala externa) este cea care are nevoie de ingrijire.

Elemente de luat in calcul la alegerea produselor pentru zona intima:

  • pH-ul El permite masurarea aciditatii sau a alcalinitatii unei solutii pe o scala intre 1 si 14. Intre 1 si 6 un produs este acid, neutru la 7 si alcalin de la 8 pana la14. Variatii mici ale pH-ului modifica ecosistemul intim si favorizeaza instalarea si dezvoltarea infectiilor. Cauta produsul care are pH-ul fiziologic, adica cel care are un pH apropiat de zona pentru care va fi utilizat sau daca nu stii valoarea pH-ului cauta pe flacon zona de uz. Trebuie sa scrie de exemplu- pentru uz extern.
  • Testate si formulate special. Intrucat săpunurile pot irita pielea vulvara si mucoasele, produsele de spalare a acestei zone trebuie formulate si testate special pentru a se asigura ca nu provoacă iritatii sau sensibilizarea pielii.
  • evitarea ingredientelor agresive si/sau iritante, precum parfumul sau alcoolul care pot provoca uscaciune si modifica pH-ul zonei, ceea ce duce la iritatii sau infectii. Solutiile antiseptice dure nu se recomanda pentru igiena intima feminina zilnica, deoarece pot distruge lactobacilii florei intime.
  • hipoalergenice. Daca esti predispusa la alergii, cauti probabil mereu produse marcate „hipoalergenic” pentru a te proteja si a evita declansarea unei reactii alergice. Hipoalergenic inseamna ca un produs contine putine substante producatoare de alergii cunoscute si sub numele de alergeni.
  • atribute cheie: agenti de hidratare care sa protejeze impotriva uscaciunii, pre si probiotice care sa restabileasca, mentina si sa intareasca apararea naturala- microflora echilibrata, lotiuni cu proprietati antifungice, anti-bacteriene si proprietati calmante impotriva sentimentului de disconfort.

Recomandare: Doua articole de toaleta intima marca Intimohelp

Pentru aceasta parte a corpului care necesita o toaleta specifica, am descoperit o gama de produse de igiena intima care raspunde asteptarilor fiecarei femei. Igiena intima este pretioasa si delicata, asa ca va recomand doua articole de toaleta intima special adaptate: emulsia hipoalergenica si servetelele intime Intimohelp. Ambele produsein timpul sarcinei, alaptarii, menstruatiei si menopauzei.

1  Emulsia hipoalergenica Intimohelp un amestec natural de fito-extract trandafir de Damasc si acid hialuronic, acid lactic si prebiotice in concentratii care respecta conditiile naturale si fiziologice ale mucoasei si a pielii, oferind curatare fara a modifica pH-ul pielii. Prebioticele sunt ingrediente care promoveaza cresterea bacteriilor bune pentru a proteja microsistemul zonei tale intime. Emulsia hidrateaza in mod natural datorita acidului hialuronic, calmeaza, protejeaza antibacterian, antiseptic, antiinflamator si remineralizeaza pielea lasand o senzatie de curatenie, prospetime, relaxare care-ti pastreaza confortul zilnic. Ea este ideala si pentru femeile cu piele delicata sau care are alte nevoi speciale datorita adaosului de prebiotice din compozitie.

2 Servetelele umede Intimohelp sunt produse complementare care pot fi utilizate ad -hoc pentru igiena intima, in cazul in care nu ai posibilitatea imediata de a face dus ( ex: practicarea vreunui sport, in timpul unei calatorii, in urma unei activitati fizice intense ce implica transpiratie).  Aceste servetele sunt utile in rezolvarea rapida a problemelor, deoarece sunt impregnate cu o solutie fara sapun si au un pH adecvat. Igiena optima se datoreaza extractelor de Aloe Vera si D-Panthenol. Vei gasi in ele rapid senzatia de prospetime oferita de un dus datorita acțiunii antiseptice, antiiritante, hidrataraii si isi gasesc usor locul intr-o geanta de mana, de sport sau de calatorie.

Toaleta intima: Cum sa te speli zilnic

Odata ce ai ales produsul potrivit, este necesar sa efectuezi si actiunile corecte pentru ca igiena intima sa fie optima. 

  • In ceea ce priveste frecventa se recomanda 1-2 toalete intime pe zi, Mai multe pot dezechilibra flora.
  • Spalatul se face cu mana, cea mai igienica metoda conform specialistilor. Sunt excluse florile, lufele de dus deoarece pot fi cuiburi de microbi si provoaca transfer de bacterii.
  • Uscarea cu ajutorul unui prosop curat si uscat, schimbat in mod regulat. Nu freca zona intima, ci tapeteaz-o usor.
  • Schimbarea zilnica a lenjeriei si alegerea uneia din bumbac sau alt material natural.
  • Nu-i recomandat purtatul hainelor mulate deoarece incurajeaza frecarea si iritatiile.

Vara si igiena intima feminina cu Intimohelp

In curand vine vara insotita de temperaturi ridicate, umiditate si iritatii provocate de clorul din piscine, sarea si nisipul inerente vacantelor la mare, plus alte circumstante agravante. Pe langa Rezolvarea ecuatiei pielii protejate de soare, problema arzatoare a verii apare si disconfortul provocat de hainele mulate, preponderent sintetice pe pielea agresata de factorii externi. Ce-i de facut? Ingrijire adecvata cu produse cosmetice Intimohelp care-ti respecta si protejeaza pH-ul natural.

Poti descoperi cele doua produse Intimohelp in cadrul urmatoarei reduceri speciale.

Igiena intima cu Intimohelp
Set emulsie 400 ml Intimohelp si servetele
Intimohelp

O igiena intima feminina adecvata ajuta la curatirea, ingrijirea, prevenirea sau ameliorarea simptomelor suparatoare si la imbunatatirea bunastarii generale.  Te invit sa citesti si articolul scris de tiza mea, Raluca Manea, despre aceste doua produse de igiena intima 

Tu ce produse de igiena intima folosesti? Ai descoperit produsele Intimohelp? Iti plac?

26 de comentarii la „Igiena intima feminina-Ce produse sa folosesti si cum sa le alegi

  1. Am auzit de aceste produse, dar inca nu le-am incercat. Deobicei folosesc servetele pe care le tin mereu dupa mine.
    Cu toate ca medicul ginecolog mi-a recomandat apa si sapunul ca fiind cele mai eficiente si sanatoase.

  2. Nu am gasit pana acum produse pe placul meu pentru igiena intima, apelam la produse pentru bebelusi, asa ca le voi incerca pe acestea, poate ne vom intelege bine.

  3. Eu din pacate am avut probleme cu multe produse pe care le foloseam. De ceva timp folosesc doar Canogel, recomandat de ginecoloaga mea.

    1. Nu folosesc produse de la brandul ăsta, dar mai foloseam gel de curățare pt igiena intimă și șervețele umede am mereu la îndemână. Folositor articol!

  4. Eu folosesc acum o lotiune care nu contine sapun pentru ca utilizez anticonceptionale care devin ineficiente in contact cu sapunul. IntimoHelp are sapun in compozitie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.