Cum poti scapa de vergeturi

Ce sunt vergeturile?

Vergetura este un tip de cicatrice care se dezvolta atunci cand pielea se intinde sau contracta intr-un mod rapid, ne mai putand sa-si reia forma initiala. Schimbarea brusca determina ruperea colagenului si a elastinei, iar pe măsura ce pielea se vindeca, pot aparea vergeturile. Nu toata lumea dezvolta vergeturi, dar femeile sunt mai predispuse decat barbatii. Uita-te la persoanele din familia ta, daca prezinta vergeturi, atunci ai un risc marit.

Dermacare aduce consumatorilor romani un nou brand- Biorga Dermatologie, cu noi game de produse dermatocosmetice pentru ingrijirea pielii care vizeaza principalele probleme ce afecteaza pielea. Printre ele se afla si gama speciala adresata sanatatii pielii femeilor- Femilyan care contine Femilyan Biorga, un balsam antivergeturi. Alte branduri prezente in portofoliul Dermacare sunt: Synbionyme, Dermagor, Hyfac, Laboratoarele LSI. Daca vrei sa vezi experienta mea cu primele doua citeste articolul – Spune Da pielii sanatoase.

Cum poti scapa de vergeturi

Cand si de ce apar vergeturile?

In general acestea apar datorita modificarilor hormonale. Este foarte probabil sa le faci la pubertate atunci cand ai un puseu de crestere, cand esti gravida, cand pierzi sau castigi rapid in greutate, cand ai o crestere musculara care se petrece intr-un timp scurt sau ca urmare a unor boli. Initial, vergeturile sunt rosiatice, usor reliefate si sunt insotite de mancarimi, dar cu timpul culoarea se estompeaza si scad in inaltime. In final capata un aspect albicios, lucios, datorita faptului ca devine vizibila grasimea, in locul vaselor de sange vizibile in mod obisnuit. Ele nu prezinta vreun risc pentru sanatate, doar sunt inestetice. Ce-i de facut?

Tratamente speciale

Trebuie urmarite doua aspecte: preventia si tratarea vergeturilor timpurii sau mature. Exista unele tratamente speciale care reduc riscul aparitiei lor, altele care le pot face mai putin vizibile si altele ca Femilyan Biorga care le promite pe ambele. In general astfel de tratamente sunt menite sa imbunatateasca imaginea de sine a persoanei, dar eu am incredere in solutia propusa de Biorga Dermatologie– gama experta in igiena si ingrijirea feminina- Femilyan si in produsul Femilyan Biorga.

Cum poti scapa de vergeturi - crema antivergeturi Biorga

Ingrediente Femilyan Biorga

Pentru a obtine rezultate, orice tratament ai aplica trebuie inceput din timp si aplicat in mod regulat. La fel si acest balsam anticelulitic. Vara nu-i departe, iar bronzul face vergeturile mult mai vizibile. Un autobronzant nu te poate scapa nici el de inesteticele vergeturi. Solutia poate veni de la Femilyan Biorga. M-am uitat la ingredientele sale: unt de cacao, unt de shea, ulei de germeni de grau, acid hialuronic si am avut instant incredere in el. E clar ca produsul hidrateaza pielea, o hraneste, dar prezenta acidului hialuronic, care-i eroul supletii cutanate, subliniaza protejarea ei, prevenindu-i declinul.

crema antivergeturi Femilyan Biorga

Experienta cu produsul Femilyan Biorga

Acceptarea a unui produs cosmetic se bazeaza pe langa dovedirea performantei sale si pe acceptarea caracteristicilor sale fizice, in principal cum se simte la atingere. Astfel caracteristicile texturii la aplicare sunt la fel de importante ca si senzatia ulterioara.  Femilyan Biorga este un produs semi-solid vascos care are un anumit grad de fermitate, dar curge usor din flacon fiind lesne de aplicat. Are un miros placut, suav, de flori de primavara, o consistenta ridicata, dar nu necesita un timp marit de masare spre a fi absorbit. Lasa suprafata neteda, luminoasa, dar nu alunecoasa sau grasa. Hidrateaza, dar pielea nu ramane uleioasa. Produsul NU conține fenoxietanol si parabeni, este hipoalergenic si testat dermatologic.

crema antivergeturi Biorga

Pielea hidratata reduce aspectul incretiturilor pielii, ceea ce conduce imediat ca pielea sa para mai neteda, dar pe mine ma intereseaza aspectul recuperarii pielii afectate. Aici intervine in scena acidul hialuronic. El joaca un rol cheie in vindecarea ranilor si chiar daca este prezent in mod natural in piele, este necesara o concentratie marita atunci cand pielea are nevoie de retusuri. El este singurul ingredient din balsamul antivergeturi care ajuta in accelerarea procesului de recuperare, poate imbunatati semnificativ fermitatea, elasticitatea pielii si-mi da incredere ca pielea mea va radia sanatoasa sub soarele verii.

Test de utilizare


Test de utilizare EVIC Franța – 2014, Institut Dermatologique d’Aquitaine ( IDEA) – 2012
• Textura nu este lipicioasă la atingere: 85%
• Produsul este absorbit rapid: 85%
• Produsul ajută la reducerea vergeturilor: 85%
• Produsul ajută la reducerea aspectului de vergeturi: 85%

Tu folosesti produse antivergeturi? Care? Esti multumita de efectul lor?

Alte produse marca Biorga

 Biorga Cystiphane S Sampon Antimatreata pentru normalizarea scalpului x 200 ml
Biorga Cystiphane S Sampon Antimatreata pentru normalizarea scalpului
 Biorga Cystiphane Lotiune antimatreata x 200 ml
Biorga Cystiphane Lotiune antimatreata
 Biorga Cystiphane Lotiune impotriva caderii parului x 125 ml
Biorga Cystiphane Lotiune impotriva caderii parului

15 comentarii la „Cum poti scapa de vergeturi

  1. Un singur produs am incercat pentru vergeturi pana acum. Momentan nu simt ca am nevoie de un produs de acest gen, dar o sa tin cont de recomandarea ta daca va fi nevoie.

  2. Femeile tot au probleme cu vergeturile, din pacate. E important sa avem grija de corpul nostru. Suna foarte bine aceasta crema pentru vergeturi!! Mersi pentru recomandare!

  3. M-am luptat cu vergeturile mai ales dupa ce am nascut, erau mov, dar am folosit o crema Elastiq a facut minuni la mine. De aceasta nu stiam dar o sa o am in vedere pe viitor

  4. Ultimul a fost de la Vivanatura, dar l-am terminat și n-am mai cumpărat altul.
    Săptămâna viitoare trebuie să-mi cumpăr neapărat!
    Pe acestea nu l-am folosit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.