De unde sa-ti cumperi alimente, in siguranta, in timpul pandemiei de coronavirus. Ghidul cumparatorului. La cine sa apelezi pentru bunuri indispensabile daca esti batran, bolnav sau neajutorat

Cazurile de coronavirus din Romania sunt in crestere si un mod eficient de a controla raspandirea virusului este distantarea sociala. Dar ce mancam in aceasta perioada? Unii si-au facut provizii sa le ajunga tot anul, dar altii ca si mine nu au alimente in casa decat pentru maxim doua saptamani. A fi pregatit pentru aceasta pandemie nu-i totuna cu a acapara si a stoca alimente sau alte produse, dar acest lucru se pare ca l-au inteles putini.

Zilele acestea circula o multime de informatii mai putin sau mai mult avizate, care per total se dovedesc coplesitoare. Nu vreau sa plusez si eu, vreau doar sa ne ajutam reciproc, asa ca am notat mai multe idei despre cum poti ajuta la protejarea ta si a celor dragi tie.  Fiind blocata acasa ca mai voi toti am scanat „camara”si mi-am alcatuit o lista de cumparaturi (alimente esentiale in principal). Cam tarziu. Am pierdut startul si n-am multe produse in casa, dar m-am consolat gandindu-ma ca le pot compensa cu altele.

As vrea sa fac paine, dar drojdia se pare ca are statut de Sfantul Graal si n-o sa apuc prea curand sa o vad la culoare. Nu pot face paine cu maia pentru ca am faina 000 si aceasta contine stabilizatori si conservanti care impiedica procesul de fermentatie. Mi-au mai ramas de incercat variantele cu bere si cu bicarbonat. Le bifez zilele astea.

Cu atat de multe persoane si suprafete posibil infectate tu cum iti asiguri o alimentatie echilibrata? Alegi sa mergi la vreun market sau optezi pentru livrarea produselor acasa? Magazinul de la colt sau supermarketul din cauza cosurilor, a zonelor alimentare expuse sau deschise, a multimii de oameni ce se perinda prin ele, a educatiei lor igienice deficitare sunt posibile focare cu raspandire rapida. Daca pana acum apelam la magazinele online din comoditate, acum ele ne permit reducerea expunerii la virus.

Recomad utilizarea unui serviciu de livrare a alimentelor acasa, chiar daca multe din produsele de baza nu se gasesc in oferta online a magazinelor, fiind perisabile. Este o problema in a achizitiona produse alimentare proaspete, dar fiindca ele fac parte dintr-o dieta sanatoasa, trebuiesc gasiti cei care le comercializeaza. Sa traiasca internetul!

De unde sa-ti cumperi online, in Craiova, alimente

  La o simpla cautare am gasit cateva variante de aprovizionare (pentru Craiova) si va rog sa-mi spuneti, daca stiti, alte magazine care practica servicii de livrare acasa.

Ghidul Cumparatorului in timpul pandemiei   #AsteaAșaSeFac

Evită transportul public pe distanțe mari și fă-ți cumpărăturile de la magazinul de pe lângă casă.

Nu ieși în public decât dacă chiar trebuie!

Sunt mulți oameni în magazinul ăla din vecini? Așteaptă liniștit afară, pănă se mai golește, la cel puțin 1 metru distanță față de ceilalți;

Când îți alegi produse neambalate, pune-ți neapărat mănușile alea din plastic de la magazin, pe care să nu uiți să le arunci la coș imediat ce termini treaba; așa te ferești de neplăceri și pe tine, și pe alții;

Cumpără doar strictul necesar, magazinele au destulă marfă în depozit și se aprovizionează întruna;

Dacă poți, evită plata cu bani cash; cardul te expune mai puțin la viruși;

Și când pleci, și când revii acasă, spală-te pe mâini cu apă și săpun, câte cel puțin 20 de secunde.

Curăță-ți des telefonul, dar nu cu spirt sau clor care ți se poate strecura printre taste și te lasă fără jucărie, ci cu un șervețel antibacterian.

La cine sa apelezi, in Craiova, pentru bunuri indispensabile daca esti batran, bolnav sau neajutorat

Daca stii pe cineva care este singur, bolnav sau suferind care nu poate iesi din casa pentru a-si procura alimente, medicamente sau bunuri de stricta necesitate, exista cateva solutii pentru ei:

  • Cei cu varsta de peste 65 ani beneficiaza la cerere de serviciile angajatilor primariei. N-am habar ce implica aceasta, dar e bine de stiut numarul de telefon -0351171892.
  • Asociatia Vasiliada – „La nevoie, Arhiepiscopia Craiovei, prin Asociația Vasiliada, este pregatită să asigure spații de izolare și hrană caldă precum și alte forme de ajutor persoanelor care necesită protecție specială.  Toti cei care doresc să se implice voluntar în distribuirea alimentelor și a produselor de igienă la domiciliul beneficiarilor sunt rugați să transmită datele de contact la adresa de e-mail: voluntar@asociatiavasiliada.ro „
  • Clenciu Daniel Cristian, politician, ofera o mana de ajutor mai ales rezindentilor din Carcea;
  • Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale și organizațiile membre C.O.S sprijina persoanele vulnerabile si aflate in dificultate ( persoane peste 60 de ani, persoane cu un handicap, persoane fara venituri), prin distribuirea alimentelor necesare vietii zilnice. Pentru a putea acorda un sprijin financiar dezvoltării acestui proiect puteți oferi o dona aici.
  • Fundatia Regala Margareta a Romaniei – Telefonul Varstniculu 0 800 460 001. Puteți contribui la Fondul Special pentru Bătrâni prin SMS la 8844 cu textul SINGUR pentru a dona 2 Eur lunar .
  • Asociația Studenților din Facultatea de Litere Craiova- ASFL
  • Kaufland. Persoanele cu varsta de peste 65 de ani si cele cu dizabilitati pot apela la numărul de telefon cu tarif normal 0720.00.95.95, si pot plasa comenzi. Distanta locuintei trebuie sa fie de maximum 6 kilometri fata de magazinul Kaufland, iar livrarea la domiciliu este gratuita, prin parteneriatul pe care Kaufland il are cu platforma Glovo.

Desi coronavirusul pune probleme serioase pentru sanatate, este important sa nu intram in panica si sa incercam sa ne ajutam unii pe altii!!!!!

Categorii Supermarket online

Legume proaspete
Legume proaspete
Alimente sanatoase
Alimente sanatoase
Fructe proaspete
Fructe proaspete

20 de comentarii la „De unde sa-ti cumperi alimente, in siguranta, in timpul pandemiei de coronavirus. Ghidul cumparatorului. La cine sa apelezi pentru bunuri indispensabile daca esti batran, bolnav sau neajutorat

  1. Și eu caut drojdie și nu am avut succes. Sper sa găsesc cât de curând.
    Ma gândesc serios la varianta de cumpărături online. Cu toate ca mi-aș dori câteva lucruri din Lidl.

  2. Am vazut ca si in Brasov s-au mobilizat destul de bine Asociatiile si oamenii cu suflet ca sa-i ajute pe cei aflati in nevoie. Postez si eu ori de cate ori pot despre initiative care pot ajuta cat mai multi oameni.

  3. Foarte bun articol! Ma bucura sa aud ca sunt atatia oameni ce vor sa ajute! E foarte important sa ne putem face cumpărăturile în siguranță și dacă putem sa ii ajutam și pe cei mai în vârstă.

  4. Pentru ca stam inafara orasului si e nebunie in aceasta perioada, am incercat sa cumpar din timp tot ce am nevoie si nu e perisabil.
    Ies doar prin apropiere la magazinele mici pentru cumparaturi.

  5. Foarte utile informațiile! Ma bucur ca magazinele mari oferă și servicii pe online și ca poți face cumpărăturile necesare din confortul casei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.