Cum porțí sacoul? Cum faci din el o piesă de rezistență a garderobei tale?

Niciun dulap de bărbat nu este complet fără un sacou deosebit. Dacă te-ai întrebat vreodată cum să porți unul, atunci iată ghidul de stil cu privire la cele mai bune modalități de a purta acest articol vestimentar pentru bărbați!

Reprezentanții sexului masculin au purtat costume încă din cele mai vechi timpuri. Fiind potrivit în mai multe ocazii diferite, acest tip de îmbrăcăminte este eticheta stilului formal al bărbaților. Indiferent dacă te duci la o petrecere plictisitoare sau doar lucrezi la birou, o astfel de ținută poate reprezenta alegerea cea mai ușoară, dar și cea mai de efect.

Cu toate acestea, majoritatea nu își dau seama că pot lua doar unul din elemente, cum ar fi sacoul sau pantalonii, și să-l combine cu diferite ținute. Datorită naturii lor versatile, aceste articole vestimentare sunt ideale, pentru că se combina cu multe outfituri. Acest lucru este valabil mai ales dacă vrei să adopți un stil smart casual! 

Cum porți sacoul cu blugi?

Este timpul să începi să te gândești la diferitele moduri în care poți purta un sacou. Desigur, cea mai ușoară modalitate este să alegi întregul costum, fără să îți faci griji dacă hainele se potrivesc între ele. Dar ce se întâmplă dacă vrei să-l porți cu alte ținute? De exemplu, purtarea unui blazer cu blugi poate fi o opțiune smart casual perfectă. 

Principalul lucru de luat în considerare atunci când porți blugi cu un sacou este formalitatea contextului. Astfel, în funcție de evenimentul la care vei merge, vei dori cel mai probabil să porți ceva mai casual, ca să nu contrasteze cu pantalonii. De asemenea, aceștia trebuie să aibă, de preferat, o culoare închisă –  dacă ai bleumarin în partea de sus, atunci sunt o idee minunată. Dacă vrei să îți completezi garderoba cu astfel de articole de îmbrăcăminte, poți să vezi aici modelele de sacouri pentru bărbați care te avantajează și care pot fi combinate atât cu pantaloni de stofă, cât și cu blugi.

Cum porți sacoul negru?

Blazerul negru este unul din cele mai pretențioase obiecte vestimentare, fiind dificil de asortat. Aceasta este și una dintre cele mai clasice culori pentru care ai putea opta, astfel că știi deja că nu se va demoda niciodată.

Dacă porți un sacou negru ca parte a unui costum, atunci primul lucru de reținut este să porți întotdeauna pantofi asortați. Altceva pur și simplu nu va merge. Dacă nu știi ce cămașă ar trebui să porți, există o mulțime de opțiuni diferite, deși una albă clasică este întotdeauna câștigătoare. Cu riscul de a arăta ca și cum ai ieși din Reservoir Dogs, combină acest lucru cu o cravată skinny neagră pentru un aspect clasic. Nu trebuie să te temi nici să experimentezi cu diferite cămăși și cravate colorate.

Dacă te întrebi ce poți purta cu un blazer pentru a face ținuta mai casual, atunci optează întotdeauna la blugi de aceeași nuanță. Atâta timp cât jacheta nu este prea formală, cum ar fi un sacou de tip tuxedo, poți purta o pereche de jeans casual și vei arăta impecabil. 

Așadar, iată câteva sfaturi de bază pentru purtarea acestui articol de îmbrăcăminte în afara combinației clasice de costum. Orice idee care îți trece prin cap este bună, cât timp respecți anumite reguli și faci totul să pară natural.

Sursă foto: pinterest.com

15 comentarii la „Cum porțí sacoul? Cum faci din el o piesă de rezistență a garderobei tale?

  1. Sacoul este „piesa de rezistență” în ținuta unui bărbat care tine la imaginea lui. Desigur, dacă știe să respecte regulile, așa cum bine spui și tu.
    Sunt în căutarea unui sacou casual pentru soțul meu pentru a i-l oferi cadou, deci recomandarea a venit la momentul potrivit.
    Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.