Apa potabila sigura, la Mischii, prin proiectul H2O (Water)

Ce inseamna apa potabila sigura? Eu as defini-o ca apa care nu prezinta risc pentru sanatatea omului sau a animalelor. Aceasta apa este sigura pentru baut, pregatirea mesei, igiena personala. Nu-i o apa pura, ci cu impuritati in limitele standardizate, ea continand saruri, magneziu, calciu, etc. Apa pura nu contine decat H si O, iar corpul nostru are nevoie de ceva mai mult. Pentru a putea sa se numeasca apa potabila sigura ar mai fi nevoie si de o distributie a ei fiabila, accesibila pentru cat mai multi utilizatori. Degeaba  stai pe un strat acvifer daca nu poti beneficia de el si exista destule inegalitati in accesul la apa potabila in multe parti ale globului. Acesta era si cazul locuitorilor din Mischii. In subteran exista suficienta apa dulce, dar la o adancime mare, iar extragerea ei implica costuri pe care locitorii nu si le permiteau. Pe timpul verii stratul freatic scadea si satenii se puteau aproviziona doar de la cateva fantani. Asta putea insemna cam trei drumuri pe zi si macar doua ore petrecute pentru a-si face aprovizionarea cu apa necesara in gospodarie. Daca erai batran, bolnav sau neputincios din alte motive, ce era de facut? Depindeai de vecini, familie, prieteni. Asta pana acum. 

1,800 de locuitori din județul Dolj au acum acces la apă potabilă provenită din surse sigure prin proiectul H2O (Water

In februarie s-a incheiat proiectul H2O (Water) – Helping To Obtain Water, proiect prin care 1800 de locuitori din judetul Dolj au acum acces la patru fantani  de mare adancime, cu apa potabila sigura, in comuna Mischii si o mini retea de furnizare a apei cu lungimea de 5 km. Proiectul a fost finantat de catre Fundatia Coca Cola, prin New World Program, in parteneriat cu Global Water Challege( GWC).

New World Program (NWP) este un parteneriat intre Fundatia Coca-Cola si Global Water Challenge, parteneriat care sprjina initiative in domenii precum apa, igiena, gestionarea deseurilor si afirmarea tinerilor si a femeilor.

Fundatia Coca-Cola reprezinta divizia globala de actiuni filantropice a The Coca-Cola Company.

Global Water Challenge (GWC) constituie o alianta de organizatii de top, care si-au luat angajamentul de acces general la apa potabila provenită din surse sigure și la servicii de igienă (WASH). Datorita lor peste 1 milion de oameni au acces la apa potabila sigura.

„Apa este in centrul activitatii Companiei Coca-Cola! Este ingredientul nostru principal, este esentiala in procesul de fabricatie si in agricultura si – mai mult – este o resursa importanta pentru comunitate. De aceea consumul responsabil de apa este una dintre prioritățile noastre în zona de sustenabilitate. Accesul la apă potabilă provenită din surse sigure este vital pentru a asigura condițiile minime unui trai decent. Este la fel de important să conștientizăm cu toții importanța apei ca resursă naturală limitată și să contribuim la conservarea și prevenirea risipei acesteia”, spune Mihaela Niță, Corporate and Government Affairs Manager, Coca-Cola România.

Finalizarea proiectului H2O (Water) – Helping To Obtain Water

Pe 20 februarie, in Craiova, Asociatia CSR Nest a anuntat finalizarea proiectului H2O (Water) – Helping To Obtain Water in cadrul conferintei de inchidere, iar bloggerii din ASociatia Bloggerilor Olteni au fost prezenti in numar mare, ca de altfel si pe tot cuprinsul proiectului. Mi-a parut rau ca n-am putut participa la nicio actiune a proiectului, deoarece in ultimele sase luni am stat mai mult in Bucuresti, dar m-am bucurat mereu cand am vazut numarul mare si entuziasmul prietenilor mei bloggeri.

Asociația CSR Nest este o organizatie romaneasca non-profit, apolitica, non-discriminatorie care si-a fixat misiunea de a oferi solutii si servicii promovand responsabilitatea sociala in rândul societatii civile si al companiilor.

„În prezent, implicarea companiilor în dezvoltare comunitară se concentrează pe proiecte pe termen lung care își dovedesc impactul în comunitățile în care acestea sunt implementate. Parteneriatele dintre stakeholderii locali și companii, ONG-uri și autorități de stat – similare cu contribuția pe care Primăria Comunei Mischii a adus-o în acest proiect – generează rezultate vizibile, pozitive și sustenabile în timp”, spune Sergiu Sebesi, Președintele Asociației CSR Nest.

Apa este o prioritate mondiala fiind prezenta si in initiativele marilor companii.

Apa potabila sigura este o prioritate

Apa este o prioritate mondiala fiind prezenta si in initiativele marilor companii. Incapacitatea sau lipsa de disponibilitate a guvernelor este compensata de actiunea lor de a furniza facilitati de alimentare cu apa potabila sigura. Apa contaminata ucide ma multe persoane decat boli precum cancerul sau decat un razboi, dar locuitorii din Mischii nu au de ce se teme. Proiectul implementat in judetul Dolj , in trei din cinci sate ale comunei Mischii si implementat de catre Asociatia CSR Nest in parteneriat cu Asociatia Today’s Future si cu sprijinul Primariei Comunei Mischii, a adus multa bucurie pe fetele acestor sateni. Vara poate sa vina, ei se vor alimenta usor cu apa potabila sigura.

„Proiectul H2O (Water) – Helping To Obtain Water este o inițiativă binevenită pentru comunitatea noastră, care s-a derulat exact în perioada în care căutam soluții pentru alimentarea cu apă. În completarea finanțării asigurate de Fundația Coca-Cola, Consiliul Local al Comunei Mischii va veni cu sprijin financiar pentru montarea unor conducte de 1,5 km lungime pentru fiecare din cele patru puțuri forate în cadrul acestui proiect. Țin să mulțumesc pe această cale Fundației Coca-Cola pentru oportunitatea de a implementa acest proiect în comunitatea noastră”, spune Gheorghe Popa, Primarul Comunei Mischii.

Campanii umanitare

Salveazaoinima.ro
Campanie 2% Worldvision.ro

18 comentarii la „Apa potabila sigura, la Mischii, prin proiectul H2O (Water)

  1. Din păcate sunt foarte multe zone în lume în care apa potabila lipsește.
    Chiar dacă apa de la robinet, nu este tocmai ceea mai sănătoasă, ar trb sa fim recunoscători ca o avem.

  2. Si eu as vrea sa-mi pun niste filtre la robinet pentru a ma asigura ca apa de la robinet este perfect curata. Inca nu am luat nici o initiativa in acest sens, dar proiectul exista

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.