Cum ii poti ocupa timpul liber in mod util copilului tau? Descopera ce pasiuni are si ajuta-l sa le cultive!

Cum ii poti ocupa timpul liber in mod util copilului tau? Descopera ce pasiuni are si ajuta-l sa le cultive! 

Fiecare copil este inzestrat cu un dar pe care l-a descoperit sau nu. Tu ca parinte ai datoria de a il sustine in orice alegere ia, atata timp cat aceasta este una benefica. Te plangi ca micutul tau are prea mult timp liber pe care nu si-l cultiva intr-un mod eficient, nici macar jucandu-se cu alti copii? Incearca sa descoperi alaturi de el ce pasiuni are. Poate ii place sa picteze, sa cante, sa danseze sau prefera o activitate mai putin practicata. Discuta cu el si vezi ce cursuri ar vrea sa urmeze si, in functie de asta, ajuta-l sa isi implineasca dorinta. 

4 tipuri de activitati pe care il poti ajuta sa le dezvolte

 

  1. Pasiunea pentru muzica

Te-ai gandit vreodata ca poate copilul tau are ureche muzicala si poate canta la un instrument? Merita incercat! Din ce in ce mai multi baieti sunt atrasi de tobe. Poti sa gasesti nenumarate modele de tobe la magazine online, in cazul in care te hotarasti ca micutul tau sa isi urmeze aceasta pasiune. In acest fel, isi va ocupa timpul liber intr-un mod benefic si, de ce nu, poate chiar este talentat si isi va forma o cariera in acest domeniu. Daca nu, poate ca il poti indruma spre partea tehnica a industriei, ca sunetist. Chiar daca nu alege activitatea principala, nu inseamna ca nu isi poate construi o cariera in industria care il atrage.

  1. Practicarea unui sport

Este recomandat ca orice copil sa practice un sport inca de la o varsta frageda. In acest fel, se va dezvolta armonios, isi va face prieteni si va invata sa aiba un stil de viata sanatos. Nu incerca sa il impingi tu spre un anumit sport. Lasa-l pe el sa isi aleaga singur ceva care ii place. Daca tu ai vrut sa devi fotbalist si nu ai reusit, asta nu inseamna ca baiatul tau trebuie sa urmeze aceasta cariera. Poate lui ii place handbalul sau inotul. Discuta cu el si vezi de ce sport este atras si cauta un antrenor care sa-l ajute sa se dezvolte armonios.Poti afla de aici mai multe detalii despre beneficiile practicarii unui sport. 

OCHELARI ÎNOT 100 XBASE MĂRIMEA L LENTILE TRANSPARENTE ROZ-AURIU NABAIJI

OCHELARI ÎNOT 100 XBASE MĂRIMEA L LENTILE TRANSPARENTE ROZ-AURIU NABAIJI

SET ÎNOT START 100 FETE NABAIJI

COSTUM ÎNTREG ÎNOT RIANA VERDE FETE NABAIJI

COSTUM ÎNTREG ÎNOT RIANA VERDE FETE NABAIJI

CASCĂ ÎNOT MATERIAL SILICON MĂRIMEA S ROZ NABAIJI

CASCĂ ÎNOT MATERIAL SILICON MĂRIMEA S ROZ NABAIJI

  1. Fetitele sunt pasionate de dans

Ai observat ca fetita ta incepe sa denseze in momentul in care aude muzica? Daca raspunsul este “da”, cred ca ti-ai dat seama ce trebuie sa faci. Cauta o trupa unde aceasta sa-si poata fructifica talentul. Pe langa placerea de a dansa, ea se va dezvolta armonios si va invata sa faca parte dintr-un colectiv. Va avea prietene si va simti ca face parte dintr-un grup. Ajut-o sa descopere ce stil ii place, mergand cu ea la ceea ce o atrage si alegand dupa ce a incercat mai multe genuri, de la balet si pana la dansul popular / traditional sau modern.

BODY BALET MATERIAL DUBLU CORAI FETE DOMYOS

BODY BALET MATERIAL DUBLU CORAI FETE DOMYOS

DEMI-POANTE BALET TALPĂ ÎNTREAGĂ DIN PIELE ROZ MĂRIMILE 25-40 STAREVER

FUSTĂ VOAL BALET CORAI FETE STAREVER

BODY BALET MATERIAL DUBLU ALB FETE DOMYOS

  1. Talent la desen

Sunt atatia copii talentati care nu sunt indrumati spre a-si expune talentul. Nu este de-ajuns sa il lauzi tu, sa ii spui mereu cat de frumos deseneaza, daca nu faci si alte demersuri pentru a-si urma pasiunea. Acesta are nevoie de un profesor care sa-l invete notiunile importante, lucruri pe care probabil tu nu le cunosti.

Ti-am expus cateva modalitati in care ii poti ocupa timpul liber in mod util copilului tau. Cel mai important este sa ai o discutie cu cel mic si sa il intrebi ce ii place. Descopera ce pasiuni are si ajuta-l sa le cultive. Nu incerca sa ii influentezi raspunsul si in niciun caz nu il obliga sa faca ceva ce nu isi doreste. Cel mai bine este ca el sa incerce cat mai multe activitati pentru a decide, chiar daca are o varsta frageda, din propria experienta ceea ce ii place si ceea ce nu il atrage. Tine cont de parerea lui si lasa-l sa isi urmeze visul. Poate, de ce nu, va avea un viitor glorios facand exact ceea ce ii place!

sursa foto: shutterstock.com

NISIP KINETIC SAND DE MODELAT, 6 FORME PENTRU MODELAT, ROSU, 1000 G
NISIP KINETIC SAND DE MODELAT, 6 FORME PENTRU MODELAT, ROSU, 1000 G
Kinetic Sand 900grame Mov
Kinetic Sand 900grame Mov
Origami Superdistractiv 2
Origami Superdistractiv 2
Joc Origami - Animalute salbatice
Joc Origami - Animalute salbatice

22 de comentarii la „Cum ii poti ocupa timpul liber in mod util copilului tau? Descopera ce pasiuni are si ajuta-l sa le cultive!

  1. Cred ca e important sa ii inspiram de mici si sa le insuflam din pasiunile noastre. Cu cat face mai multe activitati, cu atat ii va fi mai usor sa isi gaseasca pasiunea.

  2. E important sa ii inspiram pe cei mici cu idei ajutatoare pentru a-si ocupa timpul intr-un mod placut. Hobby-urile ne ajuta sa ne relaxam, sa ne dezvoltam mintea si corpul. 😘

  3. Băiatul meu merge o data pe săptămână la înot. Ii place foarte mult și a învățat deja sa înoate foarte bine. Ne gândim ca de anul asta sa meargă și la handbal sau fotbal. Vedem ce va vrea sa își aleagă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.