Lifestyle creativ: 4 moduri de a reutiliza o cravată clasică

Printr-o simplă definiție cravata clasica este o fâșie îngustă de material textil (stofă, mătase etc.) care se înnoadă la gât și care are ca scop completarea ținutelor vestimentare (în special bărbătești, dar nu numai) clasice, elegante sau business. Oricine are (sau ar trebui să aibă) acasă, în șifonier, o cravată veche a bunicului sau a tatălui ori una ceva mai modernă a iubitului. Dar nu oricui i-a trecut vreodată prin minte un detaliu important despre cravată: că poate deveni un element vestimentar multifuncțional. Tu te-ai gândit vreodată în câte feluri poți reinterpreta acest accesoriu atât de simplu și, aparent, limitat?Lifestyle creativ: 4 moduri de a reutiliza o cravată clasică

Iată patru variante în care poți reutiliza o simplă cravată pentru a-ți accesoriza ținuta într-un mod cu totul original:

  • Cravata colier

Multe femei adoră să integreze un element tipic masculin în ținuta vestimentară – unele poartă cămașa iubitului, altele jeanșii largi ai acestuia sau bretelele lui, tu poți alege cravata. Dar nu o vei purta în mod clasic. Tu ești o fire creativă, non-conformistă, așa că va trebui să transformi simpla cravată într-un colier inedit. Cu ajutorul accesoriilor de croitorie pe care le găsești în orice magazin de mercerie online poți împodobi cravata după bunul plac, pentru a-i reda un alt sens. Coase-i câteva mărgele pe partea lată sau nasturi de diferite mărimi/modele și găsește-i alt mod de a o lega în jurul gâtului, fără clasicul nod. Îi poți face chiar un sistem de prindere cu o închizătoare metalică sau cu 2-3 capse. Atenție la cromatica, la forma și textura accesoriilor de croitorie să se potrivească la perfecție cu modelul sau culoarea cravatei.

  • Cravata curea/cordon

Lungimea unei cravate clasice este considerabilă, așa că o poți folosi și pe post de curea sau cordon. Dacă alegi să o pui la o pereche de pantaloni din stofă sau la jeanși, nu trebuie decât să o pui în locul curelei. În situația în care o porți pe post de cordon, cu o rochie sau bluză lungă, o poți fixa în jurul taliei ori printr-un nod, ori, ca și în cazul colierului, îi poți face un sistem de prindere cu nasturi, capse sau cu o închizătoare metalică.

  • Cravata – accesoriu pentru păr

O să râzi, dar cravata stă de minune și pe cap. Aici intervine, iarăși, imaginația ta: fie alegi să-ți prinzi părul cu ea (și la câte moduri de prindere a părului există, te poți juca la nesfârșit cu ea), fie o atașezi unei pălării. Se poate monta și pe o șapcă mai casual, cu un cozoroc mare.

  • O fustă din cravate? De ce nu?

Da, se poate! Îți poți face o fustă deosebită din cravate. Ai nevoie doar de mai multe cravate multicolore și de ceva îndemânare în ale croitoriei. Tot ce trebuie să faci este să desfaci partea dublă a cravatei și să le coși una de cealaltă. Sau poți da o fugă la primul atelier de croitorie și specialistul va ști cum să transforme grămada de cravate într-o fustă superbă.

Ingenios, nu-i așa? Și simplu! Dacă îți lași imaginația să zburde poți face dintr-o cravată clasică cel mai frumos și, mai ales, original accesoriu vestimentar! 

Sursa foto: shutterstock.com

24 de comentarii la „Lifestyle creativ: 4 moduri de a reutiliza o cravată clasică

  1. Ai asa niste idei interesante incat este o placere sa te citesc! Imi place acesta solutie pentru a refolosi niste obiecte din casa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.