Bucuria, emotia ce insoteste Webstockul

Ce sunt emotiile? In aceasta clipa in ce stare emotionala te afli? Esti trist sau bucuros? In niciuna? Sa dezvolt paleta de emotii? Esti plictisit de rutina zilei, amuzat de intrebarile mele, confuz cand vrei sa raspunzi la ele, interesat de acest subiect, nostalgic dupa zilele de vara, anxios cand te gandesti ca vin zile ploioase, entuziasmat ca vine Halloweenul, stangaci cand vine vorba despre a-ti dezvalui emotiile, nervos ca tot insist sa-ti cer un raspuns? De unde provin emotiile si cum ne influenteaza ele viata? Emotiile sunt totuna cu sentimentele?

Emotiile descriu stari fizologice si sunt generate de catre subconstient. Practic sunt stari mentale provocate de informatiile circulate de neurotransmitatori ca raspuns la stimuli, sunt raspunsuri corporale autonome. Sentimentele sunt experiente subiective ale emotiilor si sunt generate constient. Nu poti avea sentimente fara emotii, dar poti avea emotii fara sentimente.

Sa luam un exemplu:

Te invitam la Webstock 20xx!

Care crezi ca a fost emotia care m-a inundat atunci cand am citit emailul? Bucuria. De ce spun bucurie si nu fericire? Bucuria este mai consistenta, mai trainica, mai benefica si cel mai important este cultivata intern.  Ce a determinat aceasta bucurie? Conexiunea sociala off-line pozitiva cu oameni dragi. Raspunzatori de aceasta emotie sunt doi neurotransmitatori: dopamina si serotonina care s-au luat de mana si s-au eliberat in sistemul meu nervos central. Daca nu primeam acreditarea (asta nu s-a intamplat in niciun an ) cum crezi ca m-as fi simtit? Trista. Asta pentru cei doi neurotransmitatori ar fi lipsit din peisaj, asa ca-s fanul lor. Dopamina este asociata cu fericirea si ne ajuta sa luam decizii pentru a supravietui, iar oxitocina este asociata cu increderea, dragostea si ne ajuta sa cream legaturi sociale sau relatii. Existenta altor neurotransmitatori mi-ar fi cauzat o alta emotie,  pozitiva sau negativa.

Cand simt ca imi transpira palmele, stomacul mi se revolta si vrea sa mi se urce-n gat, gura mi se usuca sau ca inima o ia la sanatoasa galopand mai ca mustangii, e semn ca-s emotionata. Asta-i efectul emotiilor, se manifesta fizic.

Care crezi ca a fost urmatoarea emotie simtita relativ la invitatia la evenimentul Evensys, Webstock? Anticiparea. In primul an de participare m-a mai insotit o emotie, putina anxietate, dar dupa cum se vede din pozele HP, a trecut repede. De ce avem emotii anticipate? Creierul nostru ne pregateste sa facem fata situatiilor noi si astfel reduce provocarea.

Bucuria, emotia ce insoteste Webstockul

Bucuria, emotia ce insoteste Webstockul

Bucuria, emotia care insoteste Webstockul

In anii viitori anticiparea s-a transformat in bucuria reintalnirii cu prietenii vechi sau in cea a legarii unor noi prietenii. Iar m-am intors la bucurie, asa ca o declar ca fiind cea mai puternica emotie pe care o asociez Webstockului si singura pe care as vrea sa o expun in 18.000 de pagini. De ce am ales aceasta cifra, ce reprezinta ea si ce legatura are cu bucuria? Cu ajutorul imprimantei fara cartus, #HPSmartTank,  poti obtine pana la 18.000 de pagini alb-negru sau 8.000 de pagini color de emotii imprimate, putand retrai la nesfarsit bucuria din #povesteaWebstock.

 

Bucuria, emotia ce insoteste Webstockul 2016

Fotografiile joaca un rol important in viata noastra, in povestea noastra. Ele surprind imaginile, dar capteaza si altceva, memoreaza momente de timp ce nu se vor mai repeta. Si ce altceva se mai intampla?Bucuria, emotia ce insoteste Webstockul 2017Privindu-le redescoperi  prieteni dragi, evenimente speciale, emotii, sentimente  si inveti sa-ti apreciezi viata asa cum este ea, azi.

Bucuria, emotia ce insoteste Webstockul 2018Ma uit la fotografiile din anii anteriori si pot vedea schimbarile din viata mea. Astfel imi amintesc diferite etape ale vietii si le savurez momentele. Bucuria, emotia ce insoteste Webstockul 2019

Prin pozele facute de-a lungul a cinci ani de Webstock imi vad  viata prin obiectivul aparatului foto, iar perspectiva este nepretuita si ma bucura. Am sentimentul ca sunt completa, vie.  Ai zice ca ce mare lucru sunt cateva poze, am gasit doar cateva momente pretioase pe care le uitasem.  Da, dar ele ma ajuta sa vad clar lumina din sufletul meu si ma sustine in a ma concentra pe lucrurile pozitive din viata mea.

Captureaza momentele care conteaza pentru a pastra bucuria momentelor simple ale vietii! Un moment capturat nu va fi uitat niciodata, bucuria din el traieste vesnic! O imagine nu face cat o mie de cuvinte, ci cat amintirile nepretuite incorporate in ea.

9 comentarii la „Bucuria, emotia ce insoteste Webstockul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.