4 tipuri de aparate dentare EFICIENTE. Tu de care ai nevoie?

Toată lumea își dorește o dantură perfectă și dinți cât mai drepți, deci, ca atare solicită sfaturile unui medic ortodont care să-i ghideze în drumul spre a alege un aparat dentar potrivit. În funcție de problemele pe care le ai, fiecare medic te va îndruma spre alegerea tipului potrivit de aparat, pentru dinții tăi. Exista mai multe aparate dentare eficiente, insa numai unul este potrivit pentru tine.

Sănătatea dentară este vizibilă și felul în care arată dinții tăi, denotă îngrijirea pe care le-o acorzi zilnic. Dacă îți dorești un zâmbet perfect, poți să porți aparat dentar, iar efectele vor începe să apară garantat.

Iată 4 tipuri diferite de aparate dentare eficiente pentru care poți opta:

  • Aparatul dentar metalic

Forța acestui tip de aparat dentar este una majoră, deci rezultate lui încep să apară la scurt timp după prima lui purtare. Datorită structurii și modului în care acesta lucrează, este potrivit pentru adolescenți, indiferent dacă au probleme mai grave cu dantura sau dacă sunt mici aspecte inestetice la nivelul ei. 

Acest tip de aparat dentar este preferatul copiilor, datorită elasticelor dentare care pot avea o gamă largă de culori.

Printre beneficii, se află și acestea trei:

  • Rezistență; 
  • Raport bun calitate – preț;
  • Schimbarea culorii bracket-urilor.
Dus bucal Waterpik Nano WP-250
Dus bucal Waterpik Nano WP-250
Periuta electrica Oral-B D12.513.K Cars/Planes pentru copii
Periuta electrica Oral-B D12.513.K Cars/Planes pentru copii
Periuta electrica ORAL-B Vitality Cross Action
Dus bucal Oral-B OxyJet MD20
Dus bucal Oral-B OxyJet MD20
  • Aparatul dentar din safir 

Acest aparat dentar este puțin diferit de cel metalic, prin prisma transparenței lui, fiind mult mai puțin vizibil. Ceramica din care este făcut acesta, este una foarte puternică, fapt ce îi oferă aparatului o durabilitate foarte mare. Costul este unul mai mare decât al aparatului din metal. Dacă, totuși, vrei ca acesta să nu fie atât de vizibil, poți apela cu încredere la cel din safir. 

Iată cateva avantaje ale acestuia:

  • Durabilitate;
  • Mai puțin vizibil;
  • Rezistență. 
  • Aparatul dentar Damon

Tehnica acestui tip de aparat dentar care acționează asupra dinților este una mai complexă. În caz că ai nevoie de extracții de dinți sau dacă ai probleme mai grave, acesta este indicat pentru a fi folosit. Datorită tehnicii lui, problemele sunt rezolvate eficient, fără a mai fi nevoie de vreun fel de intervenție suplimentară. 

Aparatul dentar Damon este relativ nou pe piață, însă este folosit de cele mai multe ori în cazul în care există complicații. Prețul lui este mai mare decât al aparatului dentar din safir, tocmai din cauza arcurilor din compoziția lui, dar care îl fac mai eficient.

Iată câteva beneficii ale lui:

  • Recomandat atât pentru copii, cât și pentru adulți;
  • Mecanism glisant;
  • Mai puțin deranjant.
Pachet periuta DM81 + Irigator EW1411 PANASONIC
Pachet periuta DM81 + Irigator EW1411 PANASONIC
Pachet Pasta de dinti + Periuta Vitis Kids 3+
Periuta electrica Oral-B PRO 750 Black Edition
Periuta electrica Oral-B PRO 750 Black Edition
Periuta electrica sonica Philips Sonicare EasyClean HX6512/45
Periuta electrica sonica Philips Sonicare EasyClean HX6512/4
  • Aparatul dentar invizibil

Acest tip de aparat dentar este indicat să fie utilizat de către pacienții care pun mult accent pe aspectul estetic, deoarece nu se vede. Este realizat printr-o tehnică foarte avansată. 

Aparatul dentar invizibil este unul personalizat, fapt ce oferă unicitate fiecărui purtător. Este important să știi faptul că acesta se schimbă periodic, de exemplu la o perioadă de două săptămâni, deci, ca atare, costurile vor fi mai mari decât cele ale aparatelor metalice sau din safir. 

Câteva beneficii ale aparatului dentar invizibil:

  • Poate fi îndepărtat și nu este foarte puțin vizibil;
  • Confortabilitatea;
  • Acționează pe fiecare dintre în parte.

Așadar, în funcție de probleme pe care le ai și, mai ales, în funcție de sfaturile și îndrumarea medicului ortodont, trebuie să iei o decizie care dintre aceste aparate dentare eficiente ți se potrivește. Pentru copiii mai mici de vârstă este recomandat să se ia măsuri din timp, ei fiind încă în creștere. 

Mai multe date  despre aparatele dentare gasesti in 7 avantaje ale aparatului dentar.

Sursă foto: pinterest.com

Dus Bucal Waterpik Ultra Black WP-112
Pachet Promo Apa de gura + Pasta de dinti Vitis Sensitive
Pachet Promo Apa de gura + Pasta de dinti Vitis Sensitive
Periuta sonica Sonic Toothbrush GTS2060 Dr.Mayer
Periuta sonica Sonic Toothbrush GTS2060 Dr.Mayer
Periuta electrica Panasonic EW1031S845 Silver
Periuta electrica Panasonic EW1031S845 Silver

15 comentarii la „4 tipuri de aparate dentare EFICIENTE. Tu de care ai nevoie?

    1. Da, e la moda sa fii perfecta :)) Eu inca ma gandesc daca sa-i pun fie-mii. Cand am fost mica am avut nevoie de aparat dentar, dar mi s-a parut ca rupt din tehnicile de tortura ale Inchizitiei. Acum, aceasta ramura a medicinei a evoluat foarte mult si mi-am schimbat de haaat impresia despre aparatele dentare.

  1. La varsta mea oricum nu mai am nevoie de aparat dentar. Dar ceva ar fi trebuit sa am in adolescenta, desi am avut o anomalie – in fata am avut 3 dinti de lapte si dupa ce mi-au cazut, au iesit doar doi. Apoi mai tarziu in viata mi-a crescut un al treilea dintre in spatele celor doi incisivi. L-am lasat acolo, pana am scos un canin si ăsta care părea in plus s-a miscat până la locul lăsat liber de caninul cariat si dat afară. Complicat, nu? 🙂

  2. Evident ca mi-as dori unul invizibil. Cred ca ar fi perfect sa nu fie foarte evident. Mi-ar placea sa stiu care sunt costurile exacte si eventual sa apelez si eu la un aparat de genul pentru o dantura perfecta sau aproape perfecta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.