Ghid de cumparat piscine ieftine

E cald. Foarte cald. Asa de cald incat nu ai vrea sa mai fi nevoit  sa mergi la o piscina publica pentru a te racori si distra.  Cum ar fi sa ai piscina proprie, acasa? Una ieftina, ca doar nu-ti permiti altceva. Ai vrea sa-ti oferi acest confort, dar nu stii unde ai putea gasi de vanzare astfel de piscine ieftine si mai ales nu stii cum sa alegi una. In zilele astea toride ar fi buna o piscina cat de mica,  important e ca ai putea petrece langa ea timp de calitate  alaturi de familie, prieteni oferindu-ti clipe de relaxare. O astfel de zona in aer liber este un vis pentru multi romani,  scapi de stresul cotidian si in acelasi timp aduci plusvaloare casei. Daca ai alege varianta unei piscine ieftine, ai putea chiar maine sa-ti implinesti visul. Eu o vad ca o investitie in fericire.

Vrei sa iti cumperi o piscina? Iata principalele informatii de care este bine sa tii cont in alegerea ei!

Exista o multime de solutii de piscine adaptate pentru toate buzunarele, dar banuiesc ca te-ar interesa mai mult varianta unei piscine ieftine.  Proiectul unei piscine este o investitie care merita atentia ta, la fel de mult ca si casa. Sunt multi factori care trebuie luati in considerare:  trebuie sa-ti stabilesti un buget,  suprafata pe care o vei instala, tipul de piscina, forma, dimensiunea, materialul, fabricantul, tipuri de filtrare, echipamentele auxiliare necesare, etc. Pare complicat? Nu este.

Tipuri de piscine

In principal, exista doua tipuri de piscine: ingropate si de suprafata. Fiecare se raporteaza la bugete diferite. Piscina ingropata se incadreaza natural in spatiu, este stabila, durabila, permanenta, longeviva, aduce un plus estetic, un confort inegalabil precum si o valoare imobiliara crescuta proprietatii, dar instalarea sa este mai anevoioasa, trebuie escavat terenul, necesita profesionisti cu experienta pentru instalare, utilaje corespunzatoare, fapt care se reflecta in pret. Ai sa zici ca ti-am promis sa te ajut in alegerea unei piscine ieftine si acum iti sugerez achizitionarea uneia scumpe. Garantia, siguranta adusa de catre acesti profesionisti compenseaza valoarea in plus pentru ca nu poti pune pret pe viata si de fapt, per total, ele sunt niste piscine ieftine si o sa-ti demonstrez.

Vara, anotimpul de petrecut pe marginea piscinei

Alegerea locatiei piscinei

Instalarea unei piscine impica alegerea unei locatii potrivite. Nu intotdeauna terenul este adecvat, poate sunt necesare cateva lucrari anterioare, poate locatia este departe de orice priza electrica pentru a putea conecta statia de tratare, poate nu ai in apropiere posibilitatea alimentarii cu apa, o scurgere de golire,  locatia este prea inghesuita in casa pentru a permite accesul unei betoniere sau saparea unei gropi ar constitui un risc pentru casa. Tot un risc nejustificat ar fi daca am aseza-o sub linii electrice sau intr-o zona strabatuta de diverse conducte subterane. Ar fi de preferat ca amplasarea piscinei sa fie intr-o zona protejata de vant, sa nu fie langa multi copaci, deoarece ar ingreuna intretinerea apei prin aportul de frunze, insecte sau polen ( apropierea de orice vegetatie creste frecventa de curatare si infunda mai repede filtrele). In functie de zona geografica piscina poate fi asezata intr-un loc umbrit in zone geografice cu temperaturi ridicate  prevenind astfel supraincalzirea apei sau la soare in zone cu temperaturi joase. In cazul in care optezi pentru o piscina ingropata alege cu atentie zona unde va fi amplasata, odata instalat, ansamblul va fi permanent. Apeleaza la specialisti pentru alegerea locatiei. Ei te pot ajuta cu sfaturi personalizate indrumandu-te in functie de specificul terenului tau si-ti vor oferi garantii complete, altfel vei avea parte de un risc crescut de accidentari.

Ghid de cumparat piscine ieftine

Varietate de marimi si forme a piscinelor

Acum ca ai ales locatia si tipul piscinei, poti alege forma si dimensiunile. Alege in functie de preferintele tale, de tipul de activitati pe care le vei desfasura in ea, de teren si de buget. Exista o mare varietate de marimi, de la piscinele pentru copii pana la benzi de inot sportiv, dar cum nu cred ca-ti doresti niciuna dintre acestea, iti recomand piscinele cu dimensiuni medii intre 15- 30 m².

Alegerea formei trebuie sa tina cont de aspectul estetic dorit, de modul in care piscina se va integra mai bine in peisaj si de avantajele aduse de fiecare forma in desfasurarea activitatilor viitoare. Cele mai cunoscute forme sunt:

  • bazinul oval, el se integreaza usor si armonios in peisaj oferind un culoar extins de inot;
  • bazinul in forma de rinichi ales in special pentru ca separa zona copiilor de cea a adultilor;
  • bazinul rotund ce ofera spatiu pentru jocuri acvatice in grup;
  • bazinul dreptunghiular cu forma clasica, atemporala ales de catre clientii conservatori.

Adancimea piscinei este cruciala, conditionand utilizarea, dar si confortul, bugetul, incalzirea si, mai ales, siguranta. Cum banuiesc ca iti doresti o piscina pentru uzul familial ti-as recomanda o adancime de maxim 1,50 m, va fi suficienta pentru toate activitatile planificate.

Descopera mai detaliat dimensiunile si formele modelelor piscinelor oferite de catre Piscine ieftine.Caracteristicile unei piscine ieftine

Materiale implicate in constructia de piscine

Poti avea o piscina din plastic, PVC, fibre,  lemn, compozite cu lemn si rasina, otel sau beton.  In functie de buget poti opta de la o piscina gonflabila la una din beton. Cea din beton ar fi optiunea ideala daca doresti o piscina pe termen lung, dar implica o investitie economica care nu-i deloc de neglijat si ti-am promis alegerea unei piscine ieftine. Varianta asta cade si pentru ca e conditionata de dezvoltarea lucrarilor in diferite tipuri de clima, de profesionalismul zidarului care o construieste piscina. iar durata lucrarilor se mareste.  Piscina gonflabila este posibil sa nu te tina decat o saptamana si in aia s-o peticesti de ceva ori. De asemenea pica si aceasta varianta.  In concluzie, te-as sfatui sa optezi pentru o piscina metalica, iar durata lucrarilor va fi mai mica. Ea este o piscina prefabricata in care calitatea,  siguranta sunt asigurate de catre fabricant si de panourile care o alcatuiesc. Acest ansamblu este robust, durabil si se incadreaza in categoria vizata de piscine ieftine. Cat de ieftine? Astazi, oferta pe piscineieftine.ro pentru piscine ingropate cu pereti metalici variaza intre 2500 -5900 euro. Si asta pentru niste piscine produse in Germania la care montajul si transportul intra in pret. Ti se pare scump pentru pachetul complet al unei piscine echipate? Mie nu, pentru ca include sistem de filtrare, pompa, sifon, scara din inox, duze de refulare si aspiratie si multe, multe alte echipamente care luate individual ar costa o caruta de bani si in plus specialistii firmei te scutesc de stresul cautarii si alegerii intre diversele solutii existente pe piata. Lasa grija alegerii sistemului de filtrare, a finetei acestuia, a timpului de curatare, a consumului de apa sau a puterii pompei pe seama profesionistilor, iar tu relaxeaza-te gandindu-te doar la viitoarele balaceli.   Cumparand piscina gata echipata economisesti atat timp cat si bani.Oferte de piscine ieftine

Daca te gandesti sa-ti achizitionezi o piscina metalica ingropata iti recomand sa arunci o privire asupra acestor modele de piscine. Ele se adapteaza oricarui teren si permit instalarea de facilitati auxiliare ce le ofera caracter atat lor cat si gradinii, casei.

Sper ca micul meu ghid de cumparat piscine ieftine ti-a fost de folos si ti-a eliminat orice indoiala in a-ti gasi modelul ideal de piscina la cel mai bun pret, fara a face rabat la servicii, materiale sau confort.

Care dintre piscinele prezentate ti se pare cea mai potrivita pentru tine?

14 comentarii la „Ghid de cumparat piscine ieftine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.