Cum să creezi o legătură strânsă cu angajații tăi? Dacă faci ASTA vei avea o echipă motivată și fericită!

Cum să creezi o legătură strânsă cu angajații tăi? Dacă faci ASTA vei avea o echipă motivată și fericită!

Mulți angajatori ignoră în business-ul lor cel mai important aspect de care ar trebui să țină cont pentru a avea succes: angajații. Pentru ca o afacere să prospere și activitatea să fie una productivă, angajații tăi trebuie să fie, pe lângă niște oameni foarte bine pregătiți din punct de vedere profesional, niște oameni fericiți la locul de muncă. Cum creezi o legătură strânsă cu angajații tăi?

De cele mai multe ori, frustrările acumulate la job, nemulțumirile legate de colectiv, șefi, atmosferă sau atitudine duc la o scădere considerabilă a productivității, ceea ce este un minus pentru business-ul tău. Tocmai de aceea, trebuie să le arăți angajaților tăi că îți pasă de ei, de confortul și bunăstarea lor, astfel încât ei să îți fie loiali și să aibă un vibe bun de fiecare dată când vin la serviciu.

 Cum să creezi o legătură strânsă cu angajații tăi? Dacă faci ASTA vei avea o echipă motivată și fericită!

Cum poți crea o legătură strânsă cu angajații, astfel încât să fiți o echipă și să se dărâme bariera angajat-șef?

  1.     Organizează cel puțin un team building pe an

Ai observat că aproape toate companiile țin foarte mult la organizarea unui team building anual pentru angajații lor? Motivația ar fi faptul că este necesar ca oamenii să se cunoască între ei și în afara serviciului, deoarece în acest fel relațiile devin mult mai personale și se leagă prietenii. De aceea, o excursie sau o petrecere special organizate pentru ei le va arăta că te preocupă mai mult decât simpla lor performanță la locul de muncă. Dacă nu te pricepi atât de mult la organizare, apelează la o firmă care oferă servicii de team building iar ei vor ști exact ce tip de activitate este cea mai potrivită pentru echipa ta.

De cele mai multe ori, în cadrul unui team building angajații se distrează mai mult ca oricând, deoarece sunt doar ei, fără rude, copii sau alte persoane din exterior. Doar asta este și menirea unei astfel de întâlniri, ca angajații să se cunoască mai bine între ei. E incredibil cât de mult ajută acest lucru la îmbunătățirea atmosferei și performanței la job!

  1.     Arată-le aprecierea ta și oferă bonusuri de performanță

Atunci când unui om i se recunosc meritele pentru lucrurile bune pe care le face, automat și motivația lui va crește și își va dori să dea și mai mult pentru a face lucrurile să meargă bine. De aceea, dacă observi că angajații tăi se descurcă bine, sunt implicați iar rezultatele nu întârzie să apară, arată-le că ești mulțumit și că apreciezi munca lor. Bonusurile de performanță îi vor motiva să fie și mai buni, iar acesta va fi un plus pentru activitatea firmei.

Așadar, nu este suficient pentru succesul unui business doar să ai niște angajați care să lucreze pentru tine. Componenta umană este extrem de importantă la locul de muncă, deoarece, doar într-o echipă unită se pot realiza lucruri de calitate. Comunicarea este extrem de importantă, iar o atmosferă rigidă și o atitudine autoritară va conduce către neînțelegeri, frustrări și, în final, la renunțarea la locul de muncă.

 

Photo: Shutterstock.com 

8 comentarii la „Cum să creezi o legătură strânsă cu angajații tăi? Dacă faci ASTA vei avea o echipă motivată și fericită!

  1. Despre team building nu stiu ce sa zic, am vazut cazuri in care daunau angajatilor pentru ca faceau sau spuneau lucruri pe care altfel nu le-ar fi spus/facut. 🙂 Dar sunt de acord cu bonusurile de performanta care sa motiveze angajatul sa dea tot ce poate.

  2. Team buildingurile sunt cele care leaga cel mai mult echipa.
    Sunt binevenite si bonusurile dar nu pot spune c se creeaza legaturi puternice. Opinia mea, din experientele mele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.