Unii au un zâmbet cu care pot obține orice, alții nu – În ce categorie ești tu și cum să cucerești lumea cu un zâmbet?

De multe ori, zâmbetul este elementul care face diferența dintre oameni. Este dovedit faptul, și nu este greu să ne dăm seama de asta, că oamenii care zâmbesc mai mult, au mai mult succes atât în viața profesională, cât și în cea personală. Aceștia sunt mai atractivi, iar ceilalți îi preferă pentru că emană o energie pozitivă și plină de încredere care este molipsitoare. Nu toți ne putem lăuda însă cu un zâmbet frumos, iar asta ne limitează mai mult decât am crede sau decât ne-am dori. Iată mai jos cum să obții un zâmbet cu care să cucerești lumea chiar în vara asta. 

Analizăm aici principalele probleme cu care te poți confrunta în materie de sănătate orală, și care sunt metodele, acum disponibile, pentru a le rezolva cu minim de disconfort. Așadar nu zâmbești pentru că:

#1 Ai dinți strâmbi

Care este soluția? În primul rând, atâta timp cât nu te deranjează la masticație, nu îți pune în pericol dezvoltarea maxilarului, iar dinții sunt albi și nu sunt cariați, poți învăța să zâmbești cu încredere chiar dacă nu ai dinți drepți. Ce este important este ca gingiile tale să fie roz și sănătoase, și să nu ai carii sau dinți pigmentați inestetic. 

 

Atunci când este nevoie de intervenții, există azi soluții care sunt mai puțin deranjante decât aparatul dentar clasic. Vorbim despre aparatul dentar invizibil care poate corecta poziția dinților. Acesta este un aparat dentar ce trebuie purtat minim 22 de ore pe zi, dar care poate fi îndepărtat atunci când nu vrei să îl porți, la un eveniment de exemplu. Iată aici ce trebuie să știi înainte de a-ți pune un aparat dentar. 

Dus Bucal Waterpik Ultra Black WP-112
Pachet Promo Apa de gura + Pasta de dinti Vitis Sensitive
Pachet Promo Apa de gura + Pasta de dinti Vitis Sensitive
Periuta sonica Sonic Toothbrush GTS2060 Dr.Mayer
Periuta sonica Sonic Toothbrush GTS2060 Dr.Mayer
Periuta electrica Panasonic EW1031S845 Silver
Periuta electrica Panasonic EW1031S845 Silver

#2 Dinții tăi sunt galbeni sau pătați

Deși benzile de albire a dinților și pasta de dinți pentru albire pot avea un oarecare efect, cea mai eficientă metodă de albire a dinților se practică în cabinetul dentistului. Dentistul va aplica o soluție de albire specială pe dinți, după care îi va expune la o lumină specială care are rolul de a grăbi procesul de albire. Deoarece beneficiezi de supravegherea unui expert, la cabinet se poate aplica o soluție de albire mai puternică, ceea ce duce la efecte vizibile mai însemnate. De asemenea, dentistul va fi acolo și pentru a controla nivelul de sensibilitate dentară cu care te vei confrunta. Mai multe despre acest procedeu găsești chiar aici.

 

#3  Îți lipsesc unul sau mai mulți dinți

Există mai multe soluții disponibile pentru înlocuirea unuia sau mai multor dinți. De la implanturi dentare, până la punți și proteze. Aplicarea unei punți dentare variază între 2 și 4 programări la dentist, în timp ce pentru o proteză va trebui programezi vreo 5 ședințe. Este foarte important să nu grăbești astfel de tratamente, pentru a asigura longevitatea lor. Atunci când sunt executate și aplicate corect, acestea pot dura ani de zile. 

Important este și să identifici cauza pentru care ai pierdut unul sau mai mulți dinți. De multe ori, aceasta este parodontoza, o boală dentară care constă în retragerea gingiilor, ceea ce duce la căderea dinților. Dacă suferi de această afecțiune este important să te programezi acum pentru tratament parodontoza la un cabinet stomatologic. 

Un zâmbet frumos poate să îți deschidă calea spre oportunități nebănuite, asta deoarece vei fi mai plăcut de oameni, vei avea mai multă încredere în tine, și vei avea curajul de a te angaja în interacțiuni sociale care îți pot aduce surprize foarte plăcute!

Sursa foto: Shutterstock.com; Pexels.com

Dus bucal Waterpik Nano WP-250
Dus bucal Waterpik Nano WP-250
Periuta electrica Oral-B D12.513.K Cars/Planes pentru copii
Periuta electrica Oral-B D12.513.K Cars/Planes pentru copii
Periuta electrica ORAL-B Vitality Cross Action
Dus bucal Oral-B OxyJet MD20
Dus bucal Oral-B OxyJet MD20

16 comentarii la „Unii au un zâmbet cu care pot obține orice, alții nu – În ce categorie ești tu și cum să cucerești lumea cu un zâmbet?

  1. Adevărat, toate femeile ne dorim sa avem un zâmbet cât mai aproape de perfecțiune, iar pentru asta trebuie sa avem mare grija de dantura noastră.

  2. Eu am un cabinet la care merg de aproximativ 3 ani si sunt doctori exceptionali. E important sa ai grija de dantura.

  3. Cu dantura e din ce in ce mai greu, dupa parerea mea, tot mai multa lumea cu probleme dentare si din pacate dentistii si stomatologii din ce in ce mai scumpi si nu tot isi permit sa isi aranjeze dantura

  4. Atat zambetul conteaza, dar si sanatatea danturii. Caci multe zambete pot ascunde alte dureri ce nu se vad. 🙂 Cunosc din propria experienta! Asa ca merg acum mult mai des la dentist!

  5. Haha, ce fain e mesajul! De paradontoza m-am temut mereu, caci am avut cunostinte care au fost afectate. Mereu mi-a fost o frica de stomatolog, iar cu dantura mea extrem de sensibila a fost un calvar…

  6. Nu cred ca sunt oameni prea incantati de stomatolog, dar trebuie sa avem grija de dantura noastra. In special daca este mai sensibila 😉

  7. Nu pot sa spun ca am cei mai perfecti dinti, dar nu imi este nici rusine sa deschid gura. Asta nu inseamna ca nu mi-as dori niste dinti mai albi. N-am incercat nimic de albire pana acum si chiar ma gandeam la acest lucru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.