Cum sa calatoresti la mare distanta fara stres

In ziua de astazi, foarte multe persoane sunt nevoite de imprejurari, de serviciu sau pentru pura placere sa plece departe de casa si se confrunta deseori cu probleme legate de mijlocul de transport pe care aleg sa-l foloseasca in acest scop. Desi o mare parte considera ca avionul este cea mai buna cale si cea mai sigura ca sa calatoresti la mare distanta, exista o categorie aparte de calatori care prefera sa plece cu masina personala, autocarul, trenul sau vaporul, fara sa aiba niciun fel de treaba cu avionul, considerandu-l un mijloc de transport periculos.

O calatorie departe de casa sau de tara inseamna un eveniment stresant deoarece presupune strabaterea unei distante necunoscute, intr-un timp relativ lung, iar acest lucru obliga practic orice persoana sa planifice cu atentie o astfel de aventura, indiferent de scopul in care o va efectua. 

Cum sa calatoresti la mare distanta fara stres

Afla cateva sfaturi utile despre cum sa calatoresti la mare distanta fara stres daca alegi sa pleci cu autocarul.

De exemplu, vrei sa pleci din Romania in Olanda in scurt timp si esti stresat ca nu stii cum sa procedezi. 

  • Alege sa pleci cu autocarul pentru ca este o solutie ieftina, comoda si ai ocazia sa vezi tot felul de lucruri interesante pe drum. Pe rutele nu foarte lungi, cum ar fi Romania-Ungaria, Romania-Franta sau Romania- Olanda, este mai bine sa alegi acest mijloc de transport, decat avionul. Drumul nu dureaza foarte mult, pretul transportului este mult mai convenabil si poti admira peisajele, chiar sa faci opriri si scurte plimbari pe traseu. Poti sa vezi online curse de autocar pe ruta Romania-Olanda si sa faci o rezervare, daca vrei sa fugi intr-o mica escapada. Daca ai prefera masina personala, atunci vei avea parte de stres si de probleme aparute pe drum din diferite cauze: obosesti conducand, nu cunosti itinerariul exact, trebuie sa ai grija sa platesti diferite taxe de drum etc;Cum sa calatoresti la mare distanta fara stres
  • Ai nevoie de un bagaj potrivit pentru o astfel de calatorie. Verifica exact cate kg iti da voie firma sa transporti cu autocarul, care sunt obiectele permise si cele nepermise. Pe toata durata calatoriei vei avea nevoie de unele obiecte personale, de un tricou sau o haina mai groasa, de ceva alimente daca ti se va face foame, deci un bagaj de mana mic ar fi indicat pentru a ascunde aceste lucruri utile;
  • In general, autocarul este foarte confortabil si vei reusi sa dormi noaptea fara probleme, chiar sa utilizezi toaleta din interior daca ai vreo urgenta. Ia-ti cu tine o pernuta pentru cap, un suport pentru gat, dopuri pentru urechi, chiar o patura mai usoara in cazul in care iti va fi frig noaptea;
  • Nu uita acasa documentele necesare pentru o astfel de calatorie, mai ales daca esti insotit de un minor. Pentru a fi in siguranta mereu, fa niste copii ale documentelor si pune-le intr-un loc sigur, nu se stie niciodata ce se poate intampla si pierzi buletinul sau pasaportul;
  • Intotdeauna vei avea cu tine o suma de bani, telefonul performant, laptopul sau tableta, asa ca trebuie sa tii cont de acest aspect si sa nu le uiti in autocar cand cobori in vreo pauza deoarece ai putea sa ramai fara ele.

In concluzie, autocarul poate fi cea mai buna varianta pentru ca sa calatoresti la mare distanta, indeplinind cu succes mai multe dorinte ale oricarei persoane: sa nu fie stresata in privinta zborului, sa poata socializa mai usor cu alti oameni, sa poata privi pe geam peisajele fabuloase etc.

Surse foto: shutterstock.com

12 comentarii la „Cum sa calatoresti la mare distanta fara stres

  1. Am calatorit pe ruta Romania-Olanda cu autocarul si nu pot sa zic ca am fost cea mai fericita, pentru ca… totusi… e drumul tare lung. M-am intors tot cu autocarul si a avut o intarziere foarte mare, nu dormisem de 54 h cat a durat drumul in total, ceea ce nu a fost deloc placut. Nu imi mai trebuie si o a treia oara! :)))

  2. Eu am rau de masina. Daca este vorba si de drum lung sau serpentine… ma gasesti lesinata. Deci… prefer mersul pe jos. Urcarea avionului la inaltime si aterizarea imi afecteaza urechile si tensiunea.

  3. Eu am fost cu autocarul in Bulgaria si Grecia si nu am avut nici un fel de problema. Dar atunci cand nu am prea mult timp aleg sa zbor cu avionul fiindca e mult mai rapid. Si cand vreau sa vad locurile pe unde merg aleg autocarul.

  4. Este o solutie mai ieftina si ai ocazia sa vezi tot felul de lucruri interesante pe drum. Pe o ruta mau mica, cred ca este ok sa optezi pentru autocar. Avantaje si dezavantaje.

  5. Iubesc sa calatoresc departe de casa. Cu toate astea, nu cred ca as alege sa merg cu autocarul, mi se pare incomod la drumuri lungi. Nu ai bataie de cap dar nici prea mult confort.
    In schimb, pentru distante mai scurte, mi se pare ideal.

  6. Mulțumesc pentru recomandări!
    Prefer totuși avionul sau mașina personală, deoarece pot face opriri ori de câte ori vreau/am nevoie. De obicei, facem distanțe lungi în 2 zile, cu cazare peste noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.