Concert Maastricht 2019 Andre Rieu

Concertul lui Andre Rieu -Shall We Dance ?, inregistrat luna aceasta la Maastricht si urmarit de mine zilele trecute la  Inspire Cinema a fost mai mult si mai bine decat ma asteptam. Imi place muzica clasica, dar sunt obisnuita sa fie interpretata intr-un cadru formal, asa ca am fost mirata inca de la primele masuri de exuberanta sa si de implicarea auditoriului. Ma asteptam la un un concert relaxat, deoarece acest Concert Maastricht 2019 se tine in aer liber, in piata din orasul natal al lui Andre Rieu-  Piata Vrijthof din orasul Maastricht,  iar ascultatorii stau atat pe scaune, in fata scenei, dar si la terasele ce o inconjoara, dar nu m-am asteptat la o astfel de explozie de fericire, bucurie, umor si culoare.Concert Maastricht 2019 Andre Rieu De la primele note prin care orchestra s-a prezentat si a urcat pe scena, am realizat care este secretul concertelor  lui André Rieu-bucuria pe care o daruie prin muzica. Indiferent de varsta, sex, nationalitate, muzica sa te invaluie pe rand  in sentimente de fericire, bucurie, melancolie, dragoste, iar mainile, picioarele ti-o iau din loc vrand sa tina cadenta (chiar si intr-o sala de cinema). La un concert obisnuit aceste manifestari s-ar fi oprit aici, dar la cel din Piata Vrijthof toata lumea e libera sa -si exprime sentimentele, daca simte imboldul sa danseze, danseaza, daca vrea sa cante, canta, daca starea de spirit indusa de melodie ii induce tristete sau fericire nu se sfieste sa-si arate sentimentele si lacrimile.

André Rieu a dovedit ca muzica nu cunoaste granite si in plus mai spre sfarsitul concertului am mai aflat de la el ca valsul e bun pentru sanatate- „Un vals pe zi  ține doctorul departe! ” Asa se si explica energia si exuberanta dirijorului care anul acesta va implini 70 de ani, dar caruia nu-i dai mai mult de 50. Cred ca o sa aplic si eu acest „medicament”. Legaturile dintre muzica si emotii, capacitatea muzicii de a influenta starea fizica si mentala sunt lucruri cunoscute inca din antichitate. Zilnic vedem moduri in care muzica influenteaza sanatatea si comportamentul nostru pentru ca muzica este o parte importanta a vietii de zi cu zi. Cred ca este imposibil sa gasesti pe cienva care sa nu aiba o legatura puternica cu muzica. Poate nu canti la un instrument, dar sigur ai liste de melodii care-ti evoca momente fericite si te bine dispun.  Multi oameni au playlisturi preferate pentru diverse activitati ale zilei, pentru un antrenament, pentru sofat, pentru mersul pe jos, etc. Eu am doua tipuri de playlisturi- unul cu muzica energica si altul cu muzica relaxanta, iar dupa vizionarea acestui concert sigur voi adauga cateva melodii de pe albumele lui André Rieu in fiecare din ele, dar mai ales in cel cu muzica antrenanta.Concert Maastricht 2019 Andre Rieu

Majoritatea pieselor performate de catre André Rieu impreuna cu Orchestra Johann Strauss au un element ritmic puternic care-ti afecteaza ritmul cardiac si respiratia producand eliberarea de endomorfine. A sunat prea terapeutic?  Adevarul este ca muzica din acest concert  atenueaza stresul si ajuta la relaxare, imbunatateste abilitatile de comunicare si coordonare fizica. De unde stiu? Le-am vazut la public, invitati, corpul de dans. E fantastic sa-l vezi dansand pe André Rieu cu o maicuta de 105 ani, sa descoperi printre cele 300 de dansatori  persoane cu dizabilitati, sa radiezi de fericire si sa-ti  regasesti sentimentele pe chipul atator alte persoane necunoscute.

Muzica lui André Rieu nu cunoaste granite si acest lucru l-a dovedit si prin faptul ca intre publicul acestui concert au fost prezente 99 de nationalitati, un numar impresionant. Erau prezenti fani nu numai din Europa, dar si de pe alte continente: Asia, Africa, America. De cativa ani albumele sale se afla in topurile pop din mai multe tari, desi muzica sa nu are valente pop si astfel numarul fanilor sai este in continua crestere, lucru care se vede si din numarul impresionant de participanti la acest concert.Concert Maastricht 2019 Andre Rieu

Acum cateva zile cand ti-am prezentat concertul am pus in acest articol si un videoclip unde  André Rieu si Gheorge Zamfir  performeaza  impreuna-Lonely Shepherd. Chiar daca la acest concert din 2019 n-a fost prezent compatriotul nostru, melodia  a fost prezenta fiind cantata de un vechi coleg de Conservator si de orchestra a lui  André Rieu. Aceasta piesa instrumentala a fost scrisa de catre James Last si lansata de catre Gheorghe Zamfir, care a devenit dupa aceea brusc vedeta internationala.

Te las sa descoperi mai multe despre concert Maastricht 2019 din urmatorul videoclip si-ti recomand sa nu lipsesti de la urmatorul indiferent ca este in cinematograf sau live pe una din scenele lumii.

André Rieu este un muzician extraordinar cu o energie debordanta si dupa ce am vizionat filmul cu acest concert Maastricht 2019, sigur nu voi lipsi la urmatorul, si cine stie poate o sa ajung  sa-l vad chiar in Maastricht.

Tu ai fost la vreunul din concertele lui André Rieu? Daca da, cum ti s-a parut? Ce ti-a placut cel mai mult?

P.S.

Pozele sunt facute in cinematograful Inspire Cinema, in timpul pauzei de 15 minute ( cifrele reprezinta timpul ramas pana la inceperea celei de-a doua parti a concertului).

5 comentarii la „Concert Maastricht 2019 Andre Rieu

  1. Am mai urmarit si eu videouri din concertele sale, clar acesta stie sa faca atmosfera si desi poate nu iti place genul muzical clar te va prinde spectacolul oferit

  2. Am fost la un concert Andre Rieu in Bucuresti si la fel am fost placut surprinsa de vivacitatea concertului, a fost unul dintre cele mai frumoase concerte la care am fost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.