Cum sa-ti pui la punct masina pentru drumuri lungi: Alege sa fii mereu in siguranta

A fi sofer inseamna o responsabilitate uriasa, atat pentru persoana ta, cat si fata de viata celorlalti pasageri sau a participantilor la trafic. In acest sens, masina trebuie sa fie bine pusa la punct pentru a reusi sa preintampini cu succes orice problema sau incident ar aparea pe sosea. Mereu in siguranta trebuie sa fie motto-ul tau.

Cand ai masina noua, abia scoasa din fabrica, totul pare extrem de usor, nu-ti mai ramane de atins decat cateva obiective pentru planul tau, dar daca esti posesorul unui automobil second-hand, atunci nu trebuie sa uiti de verificarile tehnice obligatorii deoarece orice defectiune minora sau majora ar putea sa duca la accidente nedorite.

Afla cateva lucruri utile pentru a te simti mereu in siguranta in masina ta!

Iti place sa conduci cu orice ocazie si abia astepti sa pleci la drum? Orice calatorie sau vacanta ar putea deveni o aventura neplacuta daca nu reusesti sa pui la punct autoturismul. Iata ce nu trebuie sa uiti:

  • O problema care nu ar trebui sa existe in viata ta este pierderea banilor investiti in obiecte de valoare, iar masina ta este un astfel de obiect. Pentru a fi sigur ca nu va disparea peste noapte, monteaza o alarma auto pentru siguranta masinii tale performanta, mai ales daca ai copil mic si vrei sa-l protejezi de frigul iernii. Exista modele care permit actionarea motorului de la distanta;
ANVELOPE DUNLOP toate anotimpurile Sport All Season 16565 R15 81T
ANVELOPE DUNLOP toate anotimpurile Sport All Season 16565 R15 81T
ANVELOPE PIRELLI toate anotimpurile Powergy std 23550 R19 99V
ANVELOPE PIRELLI toate anotimpurile Powergy std 23550 R19 99V
ANVELOPE PIRELLI toate anotimpurile Cinturato P7 (p7c2) std 20555 R17 91V
ANVELOPE DEBICA toate anotimpurile Navigator 3 19555 R16 87H
ANVELOPE DEBICA toate anotimpurile Navigator 3 19555 R16 87H
  • Iti place viteza si apesi piciorul pe acceleratie destul de des? Nu doresti sa platesti amenzile usturatoare, nu-i asa? Ce-ai spune daca ai fi mult mai in siguranta montand un detector de radar performant, usor de gasit pe site-ul https://www.comenzi.ro/detectoare-radar, acolo unde preturile nu te vor dezamagi, in mod sigur;
  • Neparat trebuie sa ai alaturi de tine un sistem de navigatie de ultima generatie, care sa te ajute cu brio sa gasesti drumul cel mai scurt sau pe cel corect in activitatile pe care le desfasori zi de zi sau in cele de vacanta. Nu uita sa ai in autoturism un suport pentru telefon care sa te ajute. Astfel, nu iti va fi distrasa atentia si vei urmari foarte usor ruta pana la destinatie;

Cum sa-ti pui la punct masina pentru drumuri lungi: Alege sa fii mereu in siguranta

 

  • Inainte de a pleca la drum, nu uita sa iti pozitionezi corect oglinzile retrovizoare, in acest fel vei observa tot ce se intampla in spate si vei putea preintampina manevrele bruste ale unor soferi neatenti. De asemenea, foloseste cele doua sisteme de pozitionare a oglinzilor. Cea de noapte te ajuta cu brio sa eviti farurile orbitoare ale altor masini participante la trafic si sa fii in siguranta;
  • Anvelopele sunt importante pentru siguranta ta in autoturism. Cei mai multi soferi prefera pe cele all season pentru ca pot fi folosite cu succes tot timpul anului, sunt silentioase, ruleaza fin, fara vibratii, iar tu poti frana eficient si sigur atat pe suprafete umede, cat si pe drumurile acoperite cu zapada.

In concluzie, tine cont de aceste cateva sfaturi pentru a te simti protejat atunci cand te deplasezi pe drum. respecta viata ta si a celorlalti participanti la trafic, fii mereu atent la tot ce se intampla pe sosea si nu uita ca un automobil care functioneaza perfect este mai sigur din start decat unul cu defectiuni.

Alege sa fii  mereu in siguranta!

surse foto: Shutterstock.com

ANVELOPE KUMHO de vara Ecsta Ps31 24550 R18 100W
ANVELOPE KUMHO de vara Ecsta Ps31 24550 R18 100W
ANVELOPE PREMIORRI de vara Solazo S Plus 21545 R17 91W
ANVELOPE PREMIORRI de vara Solazo S Plus 21545 R17 91W
ANVELOPE DUNLOP de vara Street Response 2 19565 R15 95T
ANVELOPE FULDA de vara Ecocontrol 17580 R14 88T

12 comentarii la „Cum sa-ti pui la punct masina pentru drumuri lungi: Alege sa fii mereu in siguranta

  1. Siguranța mașinii este deosebit de importantă pentru că de fapt este vorba de viața celui care o conduce și a participanților.
    Mulțumim pentru recomandările făcute, toate sunt importante și trebuie luate în calcul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.