Placido Domingo Jr. concerteaza la Craiova

Prima oara cand am vazut afisul mi-a sarit inima. N-am vazut scris Placido Domingo Jr., ci doar Placido Domingo. Am inlemnit. N-am remarcat ca figura de pe afis nu semana cu cea pe care o aveam intiparita in minte, iar apoi, am fost dezamagita. Pe urma am realizat ca pana si aceasta venire in Craiova, a fiului renumitului tenor, era un eveniment. Sa spun drept nici nu stiam ca are copii, de fapt viata sa nu m-a interesat defel, ci doar vocea sa sublima. Acum, cu acest afis am devenit curioasa. Cine este fiul sau? Cum canta? Cum s-a simtit crescand intr-o astfel de familie, langa un astfel de tata? Succesul tatalui i-a afectat cariera? Se simte confortabil cand canta alaturi de tatal sau? A avut aprobarea tatalui sau atunci cand a pornit pe drumul muzicii? A luat lectii de canto de la tatal sau? La unele din aceste intrebari voi avea raspuns pe 20 aprilie, la Sala Polivalenta, in Craiova, iar pana atunci il ascult pe Youtube incercand sa-mi fac o idee despre talentul sau.

Concertul-eveniment este anuntat ca fiind alcatuit dintr-o combinatie de muzica clasica si alte ritmuri mai moderne. Din cele cateva melodii gasite pe Youtube pot spune ca Placido Domingo Jr. are o  voce calda si s-a nascut cu talentul de a canta. Acum nu stiu daca darul sau este potrivit pentru opera, pentru ca aici este nevoie de mai mult decat o tehnica specifica, dar sigur se preteaza pentru un cantaret pop. De fapt nici nu stiu daca si-ar dori sa fie cantaret de opera si nu cumva se simte mai confortabil cantand alte genuri muzicale. 

Plácido Domingo Jr. este compozitor, producator muzical si a inceput sa cante in 2009, adica destul de tarziu, la 44 de ani. Primul album, Latidos, in limba spaniola, a fost lansat in 2017, urmat de versiunea in engleza,  Heartbeat. Acest album contine melodii populare pe aranjamente orchestrale moderne. Cea de-a treia melodie, „Besame mucho”, scrisa in 1940 de pianistul si compozitorul mexican Consuelo Velazquez, constituie o surpriza, este inregistrata impreuna cu tatal sau. Acest proiect a fost intreprins ca o provocare de a-si masura calitatile muzicale ca si cantaret,  nu numai ca producator si compozitor.In turneul sau mondial, Placido Domingo Jr.,  va canta si la Craiova. Aici vine insotit de cateva nume cunoscute ca: Laura Bretan, Irina Polivanova, Alin Stoica, Vali Boghean si Orchestra Simfonica a Filarmonicii Oltenia. 

19 comentarii la „Placido Domingo Jr. concerteaza la Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.