Gaseste textura fondului de ten care ti se potriveste

Gaseste textura fondului de ten care ti se potriveste

Un machiaj bun este cel care dureaza, iar fondul de ten are un cuvant greu de spus in aceasta ecuatie. Oricat de bune ar fi celelalte produse cosmetice, daca fondul de ten migreaza dupa doua ore, daca nu reuseste sa acopere imperfectiunile tenului, daca nu-l face sa straluceasca intr-un mod natural, atunci aspectul total are de pierdut. Toate aceste atribute ale fondului de ten depind in mare masura de gasirea texturii potrivite lui.  Greu de ales? Nu, fiecare are calitatile sale si se potriveste unui anumit tip de ten.

1.Pudra compacta

Tipul clasic, pulberea este convenabilă si usor de aplicat. Mai slab acoperitoare, ofera un finisaj catifelat, impecabil, usor sofisticat. Mi se pare ideala pentru cele care sunt mereu grabite, iar rezultatul este un finisaj piele de piersica. Se aplica diferit in functie de tipul tenului, dar rolul sau este de a absorbi rapid excesul de sebum al fetei si functioneaza mai bine pe tenul gras. Se aplica de obicei cu o perie mare, perie Kabuki sau cu un buretel plat care vine impreuna cu produsul. Se incepe din centrul fetei si prin miscari netede se difuzeaza spre linia parului si a maxilarului. Nu prea este recomandata pielii mature, deoarece se poate acumula in riduri accentuandu-le.

2. Stick-ul

Dacă obiectivul principal al folosirii fondului de ten este acoperirea petelor,  prefer stickul. In plus, este usor  de utilizat, fiind practic, poate fi purtat mereu in geantă. Se foloseste de obicei in make-up de televiziune,  teatru, cinema,  deoarece are o acoperire mare si foarte mare. 

L´ORÉAL PARIS INFALLIBLE LONGWEAR SHAPING STICK 160 SandFond de ten solid rezistent pentru femei 9 g

L´oreal Paris Infallible Longwear Shaping Stick Fond de ten solid rezistent pentru femei 9 g

Maybelline New York Super Stay Foundation Stick
Maybelline New York Super Stay Foundation Stick
Fond de ten, stick

NYX Professional Makeup Wonder Stick baton pentru dublu contur

Fond de ten stick Makeup Revolution Fast Base

3. Pulberea minerala

Tendinta actuala este de a folosi produse naturale, biologice, asa ca  pulberea minerala este destul de populara si continua sa creasca in preferinte. Acest machiaj mineral este intr-un fel o intoarcere in timp deoarece sunt folosite minerale in particule mici, foarte mici:  oxizi de fier, talc, oxid de zinc,  dioxid de titan pentru a crea machiaj. De obicei parfumul si conservantii fondului de ten pot provoca iritatii, asa ca pulberea minerala care nu le contine pe acestea si nici uleiuri, nici ceruri este mai bine tolerata de tenurile sensibile.

Fond de ten imbogatit cu pigmenti de minerale naturale care ilumineaza pielea, uniformizeaza nuanta tenului si imbunatateste conditia generala a pielii. Un astfel de fond de ten mineral nu-ti va obtura porii si in concluzie nu-ti va favoriza aparitia eruptiilor sau comedoanelor. Poate fi utilizata direct ca baza, deoarece are o acoperire mai mare si este neutra pentru piele. Acoperirea este medie si functioneaza mai bine pentru tenurile grase.

Ca dezavantaje fondului de ten pulbere minerala as enumera faptul ca este limitat in gama de nuante, deci poate fi dificil sa gasesti potrivirea perfecta cu tenul tau si faptul ca spre deosebire de machiajul traditional nu este la fel de durabil, deoarece nu contine lianti, polimeri si alte ingrediente cosmetice standard.

Rude Cosmetics UHD pudra compacta minerala

Rude Cosmetics UHDpudra compacta minerala

GA-DE Idyllic pudra minerala la vrac

GA-DE Idyllicpudra minerala la vrac

Clarins Mineral Loose Powder pudra minerala la vrac pentru o piele mai luminoasa

Clarins Mineral Loose Powderpudra minerala la vrac pentru o piele mai luminoasa

NYX Professional Makeup Mineral Finishing Powder pudra cu minerale

NYX Professional Makeup Mineral Finishing Powder pudra cu minerale

4. Crema hidratanta colorata

Un produs de tip all-in-one la care acoperirea si textura este mai usoara, dar nu  ideala pentru mascarea decolorarilor sau a petelor. Cu toate acestea, crema este uimitoare in crearea unui ten luminos si poate simplifica rutina zilnica oferind usor pielii ingrediente esentiale. Este excelenta pentru pielea uscata deoarece o hidrateaza. Combina beneficiile protectiei solare cu reducerea straturilor de produse fiind ideala pentru sezonul cald. Poate fi folosita si ca o crema de zi fiind bogata in substante hidratante si avand SPF.

Crema BB (Blemish Balm, Beauty Balm sau Blemish Base)  este un produs multifunctional, cu rol in rutina de make-up, dar si in ingrijirea tenului. Ea are 5 functii principale: ingrijirea pielii (calmeaza, hidrateaza, hraneste tenul), protectie solara, fond de ten, corectie si acoperire, primer pentru machiaj.

Crema CC (Correct and Conceal sau Color Control) este un alt produs multifunctional ce are mai multe roluri: pudra, fond de ten, primer, crema hidratanta, anticearcan, iluminator, crema anti-aging, matifiant.

Cremă CC Matifiantă

Cremă CC Matifiantă

Bobbi Brown BB Creamcrema BB cu efect de iluminare SPF 35

Bobbi Brown BB Creamcrema BB cu efect de iluminare SPF 35

Cremă CC SPF10 Premium Care Gerovital H3 Derma+ Premium Care

Cremă CC SPF10 Premium Care  Gerovital H3 Derma+ Premium Care

BB Cream L'Oreal Paris Bonjour Nudista, Medium Light, 30 ml

BB Cream L’Oreal Paris Bonjour Nudista, Medium Light, 30 ml

Ce spun cei care folosesc Crema CC matifianta Gerovital Stop Acnee, 30 ml

Cremă CC Matifiantă
Crema CC matifianta Gerovital Stop Acnee, 30 ml

Este un produs foarte bun chiar si pentru un ten cu tenta de uscare. Matifiaza foarte bine, poate fi purtat simplu sau in combinatie cu un fond de ten insa in ambele cazuri rezultatul dureaza si este unul de exceptie.

Paula S

Pentru mine a fost un produs minune. Am utilizat inclusiv dermatocosmetice scumpe care nu au dat asa rezultate ca intreaga gama antiacnee. CC Cream este minunata! Pentru mine are acoperire medie,de durata,exact cum imi pace,iar tenul ramane luminos. Nuanta este un bej foarte potrivit pentru tenul meu. Un produs pe care il voi cumpara mereu!

Alexandra

Un produs ft ft bun, am ramas ft placut surprinsa ce nu strange pielea sa arate ca o masca (eu am ten normal, nu gras), are o textura cremoasa, se intinde foarte bine, are o nuanta normala (Nude as zice, nicidecum inchisa), eu am tenul deschis si mi se potriveste foarte bine. Cred ca daca era ambalat in sticla mata cu pompita si costa 100 euro butelcuta ziceam "wow,, e superb, de aia costa atat". Felicitari Farmec pt acest produs, mi se pare printre cele mai bune CC creams incercate. Adaugarea unui SPF20 ar fi de vis 🙂

Nadina M

Foarte fain si la un pret foarte okay. Face foarte bine la tenul acneic, chiar lumineaza tenul. Secretul e sa nu puneti prea mult pt ca incarca tenul. Acopera si da o culoare frumoasa uniforma. Nu va asteptati sa acopere coșurile mari.

Lorena

5. Fondul de ten lichid

Cel mai popular tip de fond de ten. Motivul? Aluneca usor si este o alegere buna atat pentru pielea uscata cat si cea mixta. Ajuta la unificarea tenului usor, printr-un machiaj natural si ajuta la hidratarea pielii uscate. Este usor de aplicat, se potriveste incepatoarelor  si face treaba buna acoperind si ascunzand liniile fine si porii mariti oferind un finisaj luminos. Dezavantaje fondului de ten lichid: poate deveni stralucitor in cazul in care transpiri si se poate acumula in timp linii si riduri accentuand si nu ascuzand. Cel cu acoperire puternica poate provoca pori infundati. Sunt doua tipuri de fonduri lichide: cele hidratante care ofera efectul luminos, satinat si cele matifiante care reduc imperfectiunile dand o finisare catifelata si mata. Exista formule pentru fiecare tip de ten, sunt cele fara uleiuri, cele rezistente la apa, cele care persista pana la 24 de ore, trebuie doar sa o gasesti pe cea potrivita tie.

Fond de ten L'Oreal Paris True Match 2N Vanilla, 30 ml

Fond de ten L’Oreal Paris True Match 2N Vanilla, 30 ml

maybelline-fit-me-matte-poreless-fond-de-ten-pentru-femei-30-ml-nuanta-97-natural-porcelain-

Maybelline Fit Me!  Matte+Poreles

Clinique Anti-Blemish Solutionsfond de ten lichid pentru ten acneic

Catrice HD Liquid Coverage Fon de ten lichid

Ce spun cele care folosesc Fit Me Matte & Poreless  Maybelline

Fit Me Matte & Poreless  Maybelline
Fit Me Matte & Poreless  Maybelline

Are o textură lejeră, potrivit pentru un text mixt-gras, dar fără probleme căci are o acoperire mica spre medie. Arata natural pe ten.

Alexandra D

Am tenul gras cu tendinta acneica si pana acum e singurul fond de ten care nu imi amolifica secretia de sebum in cursul zilei, si care nici nu imi provoaca iritatii. E a doua oara cand cumpar acest fond de ten si sigur il voi folosi mult timp de acum inainte.

Madalina C

Este un fond de ten foarte bun. Are acoperire mare si este mat. Eu m-am incurcat putin in nuante la inceput. Pana sa ajung la cea potrivita, am cumparat doua, una prea inchisa, cealalta prea deschisa. Recomand sa cautati pe net poze cu nuantele inainte de a comanda.

Deni

Este un produs minunat pentru tenul gras-mixt, are o textura ușoară(fiind foarte lichid) se aplica cu ușurință pe ten, facandu-l sa pară sănătos și hidratat, dar fără să se adune în unele zone sau sa mai faca alte probleme bine cunoscute celor cu tenul gras. Utilizat ca la carte (peste un primer și mai apoi fixat bine cu pudră) rezistă întreaga zi fără probleme. Celor care au tenul problematic, le recomand sa aplice două straturi pentru o acoperire medie spre mare (desigur, trebuie sa așteptați cel putin 5 minte între straturi pentru a evita un dezastru).

Daria C

6. Mousse

Adaptat la un machiaj natural, usor acoperitor, aerat, ofera o senzatie placuta si confera pielii un aspect catifelat, „topindu-se” pe piele la aplicare. Perfecte pentru tenul mixt si gras, pe tenul uscat de obicei duce la deshidratare pielii. Baza spumei este usoara si absoarbe uleiurile fetei dandu-i apoi un aspect mat. Aceste texturi sunt obtinute cu ajutorul siliconului si de aceea daca doresti sa aplici o crema sub acesta va trebui sa alegi una pe baza de apa.

Maybelline Dream Matte Mousse machiaj cu efect matifiant

Maybelline Dream Matte Moussemachiaj cu efect matifiant

Elizabeth Arden Flawless Finish Mousse Makeup fond de ten sub forma de spuma

Catrice Poreless Perfection Mousse

Catrice Poreless Perfection Mousse fond de ten sub forma de spuma fara silicon

La Roche-Posay Toleriane Teint Mattifying Mousse Foundation SPF 20

La Roche-Posay Toleriane Teint Mattifying Mousse Foundation SPF 20

In functie de ceea ce doresti: sa acoperi imperfectiunile, tenul tau sa aiba un aspect natural sau stralucitor, vei alege o alta textura de fond de ten. Nu uita, un machiaj perfect este si unul care dureaza in timp. Secretul unui ten perfect? Textura si culoarea potrivite fondului de ten, astfel incat acesta sa faca simbioza naturala cu tenul.

Care este textura fondului de ten ce functioneaza cel mai bine pentru tine?

21 de comentarii la „Gaseste textura fondului de ten care ti se potriveste

  1. Nu stiam atat dde multe despre fiecare tip de fdt in parte, cred ca mereu am plecat de la premisa ca cel lichid este cel mai potrivit si nu am acordat mare importanta celorlalte forme sub care se regaseste!

  2. Imi place fondul de ten lichid fiindca se aplica usor si ma ajuta si la hidratarea pielii uscate cu care ma confrunt. Nu refuz nici un BB cream, din celeasi motive.

  3. Patru dintre texturile despre care ne-ai povestit nu le-am imcercat pentru ca n-am fost curioasa. Insa cele prafoase nici nu cred ca m-ar avantaja deoarece am tenul cam uscat.

  4. Sunt foarte utile si interesante sfaturile oferite. Ce-i drept eu merg pe clasic si mai mereu imi aleg fonduri de ten lichide cu diverse grade de acoperire si ocazional folosesc CC cream pentru o acoperire mica

  5. Eu folosesc zilnic crema nuantatoare. Tenul imi permite sa-l aplic atunci cand am nevoie de o acoperire mica, hidratare si un strop de SPF! Fondul de ten il folosesc ceva mai rar si apelez la cel fluid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.