Top 5 idei de mansarde în pod, dincolo de un simplu spațiu de depozitare

Amenajarea unei mansarde rustice

Puține lucruri în viață se compară cu acea stare de reverie în care afară plouă, iar sarcinile pe care le ai de făcut încearcă constant să te smulgă din atmosfera de contemplare din care parcă nu ai vrea să mai ieși. Pentru mulți, acest lucru are loc în dormitor, în living sau chiar și în drumul spre locul de muncă, dar de departe cel mai feeric loc pentru astfel de momente este mansarda. Este suficient ca atunci când dorința și ambiția de schimbare pătrunde în starea ta de moment să te uiți în sus, la propriu. Astfel, fie că vrei să amenajezi o mansardă mică sau un sanctuar numai al tău, unde să fie prezente toate lucrurile tale preferate, tot ceea ce ai nevoie este, desigur, mansarda și câteva idei de mansarde. Amenajarea mansardei în pod  cu toate că pare o aventură nebunească, cu siguranță se poate transforma în locul în care abia aștepți să te întorci, chiar și înainte să-l părăsești.

Iată un top 5 al celor mai inedite idei de mansarde:

1. Idei de mansarde. Mansardă modernă tip dormitor

Stilul modern înseamnă simplitate, armonie, lumină și minimalism. Un dressing fără prea multe detalii și texturi, un pat confortabil și simplu, acompaniat de un fotoliu de unde poți admira ceea ce este în jurul tău în acele puține secunde de răgaz înainte să începi drumul spre o nouă zi.

 Idei de mansarde. Mansardă modernă tip dormitor

Aceste elemente se regăsesc foarte bine completate de o culoare albă, neutră a pereților, iar patul poate fi de culoare închisă, negru, albastru închis, gri și finisat de ușoare accente de culoare. De asemenea, pentru iluminat poți folosi un corp de tip pendul sau un spot, simplu.

2.Idei de mansarde. Amenajarea unei mansarde rustice

Rusticul se deosebește foarte mult de celelalte stiluri prin elementele care induc acea stare de melancolie, prin prezența motivelor lemnului, dar și prin atmosfera oarecum crudă și apropiată de natură. Pardoseala, mobilierul, dar și ceea ce alcătuiește tavanul, toate acestea ar fi ideal să fie din lemn. Mai mult, poți alege chiar și lambriu laminat pentru pereți, dar pe care va trebui să-l asortezi cu un mobilier alb.

 Idei de mansarde. Amenajarea unei mansarde rustice

O mansardă rustică poate de asemenea să găzduiască și plante, tocmai datorită legăturii pe care acest stil o are cu natura. Aici poți să recurgi la pendulul clasic pentru iluminat, iar ferestrele pot fi chiar mici, astfel, efectul de „cabin-in-the-woods” este surprins perfect.

3.Idei de mansarde. Mansarda de tip birou

De multe ori inspirația vine atunci când te afli într-un mediu propice stării tale de spirit. Mulți preferă să scrie în tren în timp ce aruncă câte-o privire spre piscurile înzăpezite de la Sinaia sau Făgăraș, alteori de acolo de unde orașul pare minuscul văzut de sus. O mansardă perfectă le poate combina pe toate, ai nevoie doar de un birou suficient de încăpător. Idei de mansarde. Mansarda de tip birou

Indiferent de mărimea mansardei, un birou chiar și de dimensiuni mari, un scaunul confortabil și o piesă de mobilier în care să îți depozitezi obiectele de birotică necesare, sunt de departe elementele principale. Pe lângă acestea, ținând cont că ai nevoie de lumină, poți să recurgi la pereții complet albi, lămpi de tip pendul sau spot, specifice stilului modern și un mobilier care să se asorteze cu acestea, fie negru pentru scaun și alb pentru birou, sau vice versa.

4. Idei de mansarde. Mansarda, chiar și la bloc

Din nou, paleta de culori specifice stilului modern se potrivește cel mai bine mansardei unui bloc, deoarece, datorită naturii acestei clădiri, o atmosferă rustică ar fi puțin deplasată. Astfel un hybrid de living modern poate fi cea mai sigură opțiune pentru zilele în care vrei să te bucuri de intimitate chiar și în inima orașului.

 Idei de mansarde. Mansarda, chiar și la bloc

O bibliotecă asimetrică și un colțar pot face minuni intr-un spațiu limitat precum o mansardă la bloc. Astfel poți folosi eficient spațiul și în același timp să deviezi puțin de la standardul apartamentelor obișnuite. De asemenea, dacă este suficient de mare, poți să o transformi într-un hibrid unde chiar și o baie sau un pat vor avea loc să-ți satisfacă nevoia de  „rupere” de restul lumii.

5. Idei de mansarde. Mansarda, camera copiilor

Cea mai practică și ingenioasă idee abordată de către multe cupluri este să le ofere celor mici intimitatea de care au nevoie prin posibilitatea de a avea un etaj întreg la dispoziție. Sentimentul de autonomie pe care copii îl simt atunci când au ceva doar al lor este un factor care le va influența atitudinea și atunci când vor fi mari. Astfel, mansarda devine locul perfect unde aceștia pot să-și desfășoare activitatea fără să se simtă priviți din toate părțile.

 Idei de mansarde. Mansarda, camera copiilor

Pentru mobilier, piese puține și durabile, de calitate, care să nu aglomereze inutil o minte în expansiune, precum și un pat suficient de spațios cât să doarmă mai bine ca nicăieri. Acestea sunt lucrurile principale pe care trebuie să le ai în vedere. De asemenea, poți să adaugi chiar și un dressing și o bibliotecă lângă pat pentru a face totul accesibil într-o atmosferă cât mai prielnică și calmă.

Probabil ați observat referințele la detaliile aparținătoare stilului modern. Acest stil va rămâne cu siguranță opțiunea cea mai aleasă pentru oricine își dorește o amenajare a mansardei eficientă și plăcută privirii. De asemenea costurile sunt minimalizate datorită naturii acestui stil, care pune accent pe materiale și substanță în defavoarea opulenței și detalierii excesive.

Tu la care dintre aceste idei de mansarde ti-ai oprit privirea si ti-ai dorit sa fie a ta? De la vis la actiune nu-i decat un singur pas. Indrazneste!

12 comentarii la „Top 5 idei de mansarde în pod, dincolo de un simplu spațiu de depozitare

  1. Mansarda este locul unde îți poți amenaja cel mai comod birou, bibliotecă sau dormitor din casă.
    Și eu am organizat un dormitor, birou, bibliotecă, dessing și un loc de relaxare în mansardă.

  2. Stau la bloc, la parter, insa cand eram acasa la mama 🙂 stateam la mansarda. Nu am avut asa frumos insa ideile sunt super, am sa le arat si lor poate modifica

  3. Am vazut unele mansarde atat de frumos aranjate incat mi-as dori sa am si eu o astfel de camera. Sa-mi fac o casa cu o mansarda de genul ar fi ca un vis implinit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.