Cum sa iti imbunatatesti stima de sine

Cum sa iti imbunatatesti stima de sine

Stima de sine este extrem de importanta, intrucat influenteaza foarte mult relatiile unei persoane cu cei din jur, indiferent ca este vorba de planul personal, si implicit de fericire, echilibru, sau de cel profesional care presupune succesul in cariera. Aceasta nu tine cont de parerea celorlalti, ci numai de cum se vede o persoana pe sine, de increderea pe care o are in fortele sale, de respectul pe care il arata fata de corpul sau.

Consideri ca ai o stima de sine scazuta? Vrei sa afli cum o poti imbunatati? Ei bine, in acest articol voi mentiona cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru a trece peste momentele grele si pentru a te bucura la maximum de clipele fericite.Cum sa iti imbunatatesti stima de sine

Iata cum iti poti creste stima de sine:

  1.  Identifica lucrurile care te nemultumesc la tine

Fara indoiala, de cele mai multe ori nu actionezi asa cum ti-ai dori, indiferent ca este vorba de o conversatie cu prietenii, de o disputa cu colegii sau de modul in care arati. De aceea, este foarte important sa descoperi ce anume te deranjeaza si sa incepi sa iei masuri. De exemplu, pentru a fi multumita de cum arati, este absolut necesar sa faci demersuri pentru a-ti imbunatati aspectul, iar in acest scop, poti afla ce avantaje iti aduce rinoplastia, daca ti se pare ca nasul tau nu are un aspect estetic extraordinar, ce avantaje are sportul, daca ti se pare ca ai kilograme in plus sau cat de benefic este inotul, daca ti se pare ca nu aloci deloc timp miscarii.

Cum sa iti imbunatatesti stima de sine 1

 

  1.  Incurajeaza-te continuu

Cu siguranta, ai tendinta de a-ti spune lucruri negative si de a te subestima. Din pacate, aceasta atitudine nu este deloc una productiva si nu face decat sa te descurajeze. De aceea, indiferent de gresesti, incearca sa te incurajezi spunandu-ti ca cel putin ai incercat, ca ai facut mai mult decat ieri, ca ai devenit o persoana mai buna si mai activa. In acest mod, o sa ai, mai tot timpul, o atitudine pozitiva si o sa inveti sa te incurajezi de fiecare data cand faci ceva bine.

  1.      Nu te mai gandi atat de mult la parerile celor din jur

Daca esti o persoana sociabila, atunci asculti activ parerile celor din jurul tau. Insa este foarte important sa nu iti ghidezi viata dupa criticile lor sau dupa modul in care isi traiesc ei viata, ci sa iei cele mai bune decizii pentru tine. Indiferent de situatie, este bine sa iti asculti intuitia, intrucat in acest mod vei avea certitudinea ca ai actionat dupa bunul plac. Pe masura ce vei avea rezultate care sa te multumeasca, cu atat mai putin te vei gandi la judecata celor din preajma ta.

Asadar, daca vrei sa iti imbuntatatesti stima de sine incepe prin identificarea lucrurilor care te nemultumesc la tine si ia masuri in privinta lor. Apoi, incurajeaza-te continuu si nu mai asculta de criticile celor care nu vor decat sa te demoralizeze. Ia propriile decizii si vei fi mai fericita!

22 de comentarii la „Cum sa iti imbunatatesti stima de sine

  1. nu m-as gandi la o rinoplastie, dar am nevoie de o operatie de deviatie de sept. si clar, trebuie sa mai dau jos niste kg luate din vara. deci mai am un pic de lucrat. dar in rest, cred ca e ok 😀

  2. La operatie nu ma gandesc, imi e de ajuns cezariana:)) insa pot spune ca orice vorba a celor din jur, poate inclina foarte mult balanta pentru o persoana. Sa te incurajezi singur, la fel…e greu…daca nu vine de la familie si prieteni…e cu dute-vino. Deci, ce ai scris tu, atrage atentia asupra unor probleme pe care oamenii azi, fie le neglijeaza, fie nu stiu cum sa le rezolve.

  3. rinoplastie nu simt ca as avea nevoie, desi unii se mai iau de nasul meu carn. Eu cred ca asta e farmecul meu si ca nu as mai fi eu cu nasul schimbat. In schimb, pe mai tarziu, nu se stie ce idei de operatii estetice imi vin. Am zis eu multa vreme ca nu vreau, dar se schima impresia cand vezi riduri in oglinda.

  4. Foarte bune sfaturi, dar trebuie sa le punem si in aplicare! Sa stii ca m-am gandit si eu mult timp la rinoplastie, pana cand am invatat sa ma accept asa cum sunt. Cred ca o astfel de interventie m-ar departa putin de `eu cea de la inceput`. Desi recunosc, uneori acest aspect fizic ma cam frustreaza. Cum spuneai, trebuie sa avem incredere in noi <3

  5. Eu am invatat sa am incredere in mine. E drept ca pana de curand cand aveam cateva chestii ce nu imi placeau la dantura mea, eram cam nemultumita si neincrezatoare. Acum ca am schimbat asta si am invatat sa nu ma mai intereseze ce zic cei din jur, pot spune ca sunt mai fericita.

  6. Iti zic sincer ca daca as avea bani mi-as aduce cateva imbunatatiri. Adica o rinoplastie si niste silicoane ar fi numai bune. Le acuz pe vedetele astea cand le vad operate toata ziua si parca m-as vedea pe mine in locul lor

  7. Cred ca cel mai important este sa nu tii cont de ,,gura lumii, pentru ca oricum ai face sau nu ai face, tot se gaseste unul sa comenteze. Eu am invatat sa nu mai ascult la ce zic ceilalti si imi e mult mai bine.

  8. Nu stiu daca tine de incurajare sau de magica arta a durutului in cot dar pe mine ma afecteaza foarte putin ce zic altii despre mine. In trecut conta mai mult acum insa cred ca ma simt doar bihne in pielea mea 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.