Mancare rafinata si simpla la #80 BlogMeet oltean

Pentru a sarbatori al 80-lea BlogMeet oltean ne-am indreptat iarasi catre Il Forno Pub&Grill. De cand s-a deschis acest restaurant din Craiova, acum un an, toti bloggerii olteni l-au laudat. Primavara, vara am stat la terasa, toamna si iarna ne-am retras in separeul din interior. Ce anume ne place la el? Initial am apreciat atmosfera calda, prietenoasa, in care puteam sa bem o bere sau o cafea linistiti si sa putem socializa, apoi am descoperim bucataria cu mancare rafinata dar si simpla. Meniurile suntprezentata intr-un mod creativ in portii  generoase, chiar prea generoase. La o simpla cautare pe net dupa „pizza Craiova” o sa gasesti  Il Forno Pub&Grill. pe prima pagina. Este renumit pentru pizza sa pe vatra, dar nu stiu cati dintre voi stiu despre noile meniuri.
Mancare rafinata si simpla la #80 BlogMeet oltean
Ca de obicei, atmosfera din restaurant a fost perfecta pentru o masa intre prieteni, iar faptul ca am stat in separeu, luminile si muzica blanda au incununat seara noastra festiva. Chiar si vremea a tinut cu noi, afara temperatura a fost destul de ridicata, fiind o toamna calduroasa. Si de asta data bucatarul s-a intrecut pe el preparandu-ne un starter plus doua meniuri si intentiona sa ne incante si cu un desert. Cum stomacurile nostre au o limita, a trebuit sa sarim peste desert, insa sigur era la fel de delicios ca si restul. Mancare rafinata, prieteni, atmosfera calda, ce altceva ai putea sa-ti mai doresti?
Masa este o oportunitate de a socializa si noi n-am facut exceptie decat pret de cateva secunde cat eram prea preocupati sa  savuram bucatele. Povestile nostre s-au invart ca intotdeauna spre marketingul de continut, metrici,  noi proiecte si cum putem sa informam, sa sustinem si sa gasim rezolvari pentru cititorii nostri.
Mancare rafinata si simpla la #80 BlogMeet oltean
Masa noastra speciala a inceput cu un starter, un platou cu branzeturi: branza cedar, gorgonzola, brie, feta marinata, acompaniate de telina apio, chutney de ceapa, paine prăjita si struguri. Toate ne-au incantat ochii si papilele gustative, dar preferatele mele au fost chutney-ul de ceapa langa gorgonzola. Imi plac aceste asociatii surprinzatoare pentru unii de dulce cu sarat si mi-am propus sa fac si eu un astfel de chutney acasa, dar o sa-i dau o denumire mai modesta, dulceata de ceapa. Viitorii mei musafiri vor fi intampinati de un aperitiv cu sandvisuri gourmet, foie gras sau branzeturi cu dulceata de ceapa.
Mancare rafinata si simpla la #80 BlogMeet oltean
Dupa acest starter asortat cu un pahar de vin rosu a poposit pe mese biban de mare cu sos butter lemon si cartofi aromati. Imi place pestele, iar levrek-ul il gust relativ rar deoarece este o specie ce apartine bazinului mediteranean. Stiu ca acum doi ani a fost pescuit un specimen si in Marea Neagra, dar nu este arealul sau natural, a ajuns accidental aici. Acum patru ani, in Lafkada, un baiat din grupul nostru a prins un levrek ce avea in jur de 60 de centimetri  Il intalnesti pe masa mea mai ales in vacante, cele mai asteptate zile ale anului, asa ca la vederea pentru mine s-a lasat poezia si magia sarbatorii. Acum patru ani, in Lefkada, un baiat din grupul nostru a pescuit un biban de mare de circa 60-70 de centimetri si am fost atat de mandra de captura de parca ar fi fost a mea.
Mancare rafinata, delicioasa, mancare fina insotita de un dresssing elegant si subtil pe baza de lamaie, un produs simplu intr-un cadru frumos de cartofi aromati. Aici nu mai era vorba doar de arta culinara, ci deja trecea in filozofie, cea a esteticii.  Pentru mine a fost cea mai frumoasa parte a serii, bibanul era gatit cu suflet.
Mancare rafinata si simpla la #80 BlogMeet oltean

Alaturi de bucataria rafinata si sofisticata, la Il Forno gasesti mereu mancaruri populare si ca sa ne demonstreze aceasta, bucatarul ne-a pregatit cate o portie de coaste de porc BBQ. Nu-s mare fan mancaruri grill si coastele clar nu-s printre favoritele mele, dar cu toate astea mi-au placut si le recomand. Este un fel de mancare simpla, dar are are frumusetea sa, societatea moderna apreciaza ancestralitatea acestor retete. Eu eram plina dupa starter si biban, dar tot am gustat un pic din carnea suculenta. Dupa cate am constatat a fost declarat felul favorit al majoritatii de la masa, iar vinul rosu si-a gasit un bun tovaras. Mancare rafinata si simpla la #80 BlogMeet oltean

Daca esti o persoana inclinata spre placerile gustative alese, mancare rafinata sau doar iti plac meniurile simple, la  Il Forno Pub&Grill exista ceva pentru toata lumea. Ia cu tine prietenii  sau familia si bucurati-va de produsele proaspete, de calitate.

La final de articol fac un sondaj cu privire al popularitatea felurilor servite la #80 BlogMeet oltean.  Pe tine ce  te-ar fi incantat, bibanul de mare sau coastele de porc BBQ?

#80 BlogMeet OlteanMancare rafinata si simpla la #80 BlogMeet oltean

14 comentarii la „Mancare rafinata si simpla la #80 BlogMeet oltean

  1. Eu as alege coastele de port deoarece nu prea mananc peste. Oricum fiecare poza pe care am vazut-o in articol m-a facut sa-mi fie foame. Ce intalniri frumoase si gustoase aveti voi acolo la Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.