Efectele daunatoare ale apei dure, calcaroase de la robinet. Tu le-ai aflat deja?

Efectele daunatoare ale apei dure, calcaroase de la robinet. Tu le-ai aflat deja?

Pe cat de benefica este apa, pe atat de daunatoare poate fi, atat pentru organism, cat si pentru obiectele cu care aceasta intra in contact. Mai ales in mediul rural sau in majoritatea zonelor, resursele hidrografice de alimentare pot avea un grad destul de ridicat de duritate, manifestat prin prezenta calcarului. Tu stii care sunt efectele apei dure, calcaroase?

                                • Depunerile lasate pe diverse obiecte de uz zilnic
Primul intre efectele apei dure este aparitia calcarului. Calcarul se poate observa, in primul rand, la nivelul ustensilelor din locuinta ta, pe care le folosesti cu frecventa, precum tacamuri, vesela, dar si pe alte electrocasnice. In afara aspectului estetic destul de neplacut, in timp, calcarul duce la deteriorarea lucrurilor absolut necesare dintr-o locuinta, fara de care nu ai putea sa te bucuri de o viata confortabila, lipsita de griji. Pentru a impiedica ca acest lucru sa se intample, achizitioneaza un dedurizator pentru apa de la Clack, ce va deveni in scurt timp prietenul si aliatul tau impotriva luptei cu calcarul din apa.
                             • Poate duce la o functionarea necorespunzatore a centralei termice
Daca stai la casa si ai o centrala termina, in decurs de cativa ani, va trebui sa schimbi instalatiile si metoda de incalzire, deoarece, din cauza apei calcaroase, peretii corpului centralei vor deveni din ce in ce mai predispusi la deteriorare.

Filtru de apa Aquaphor Crystal, 3 trepte de filtrare, montare sub chiuveta
Filtru de apa Aquaphor Crystal, 3 trepte de filtrare, montare sub chiuveta
Filtru de apa Aquaphor Crystal Solo K2
Filtru de apa Aquaphor Crystal Solo K2
Cana filtrare apa Aquaphor Time, 2.5 l, Albastru + cartus filtrant Maxfor+
Cana filtranta de apa Germ Stop Predator, rosie
Cana filtranta de apa Germ Stop Predator, rosie

                                  • Apa de la robinet nu va fi niciodata perfect sanatoasa
Pe langa efectele pe care calcarul le are asupra obiectelor din jurul tau absolut necesare unui trai decent, confortabil, acesta este cu mult mai daunator asupra sanatatii tale si asupra celor dragi. Chiar daca locuiesti intr-o zona montana, unde aerul proaspat si natura intregesc armonia familiala si mentin o viata departe de agitatia si poluarea din mariile orase, nu te vei putea bucura de izvorul de apa din cauza efectelor negative pe care calcarul le are asupra sanatatii. Daca iti doresti ca prichindeii tai sa se bucure, intr-adevar de frumusetile naturii si sa aiba o copilarie fericita, lipsita de griji,  aici poti descoperi toate instrumentele de care vei avea nevoie pentru a pune sanatatea familiei tale pe primul loc, in ceea ce priveste alimentarea cu apa potabila.
Mai ales daca ai un bebelus in familie, ar trebui sa iei in considerare si sa te gandesti mult mai serios la cumpararea unor produse necesare pentru eliminarea apei dure, calcaroase, deoarece bebelusii sunt cu mult mai sensibili la preluarea virursurilor si bacteriilor decat adultii.

                                                        De este este important sa faci anumite investitii pentru casa si familia ta?
Siguranta si sanatatea familiei tale ar trebui sa fie pe primul loc, inainte de orice aspect material sau financiar. Efectele apei dure, calcaroase se vad si se simt la tot pasul. Probabil, multi gasesc unele investitii pentru casa, precum dedurizatoarele, dezumidificatoarele si altele din aceasta sfera, ca avand un grad mai mic sau mai mare de inutilitate, insa ele sunt esentiale, chiar daca in majoritatea familiilor si locuintelor nu se gasesc.
Nu gandi o astfel de achizitie doar din punct de vedere financiar, ca fiind o cheltuiala in plus, ci gandeste-te la sanatatea, bunastarea si confortul tau si al familiei tale. Poti fi un parinte exemplar, oferindu-le copiilor tai tot ceea ce este mai bun, tot ceea ce ei isi doresc, insa daca nu veghezi asupra conditiei lor de sanatate, toate eforturile tale ca parinte vor fi facute in zadar.
Tu cunosteai pana acum factorii de risc si efectele apei dure, calcaroase de la robinet? O considerai ca fiind perfect sanatoasa?

6 cartuse Biflux + Cana de filtrare apa Laica Stream White, Alb
Cartus filtrant membrana osmotica Aquaphor OSMO-50-K
Cana Galben + 3 filtre Bi-flux + pahar de colectie
Cana Galben + 3 filtre Bi-flux + pahar de colectie
Cana filtranta cu cartus A5Mg, model Orleans
Cana filtranta cu cartus A5Mg, model Orleans

15 comentarii la „Efectele daunatoare ale apei dure, calcaroase de la robinet. Tu le-ai aflat deja?

  1. Sunt convinsa ca un dedurizator pentru apa, este o solutie foarte buna pentru indepartarea depunerilor de calcar, atunci cand folosim apa de la robinet. In primul rand vom proteja mai bine masina de spalt, boilerele, etc.

  2. Eu nu mai beau de multi ani apa de la robinet fiindca m-am ales cu probleme de sanatate de pe urma ei si de atunci imi este frica asa ca imi cumpar apa plata. Si ai dreptate, si eu am avut probleme mari cu centrala termica din cauza apei dure.

  3. Ooo daaa… si apa de la robinet din zona unde locuiesc este plina de calcar… e jale cu ea, nu o pot consuma, nu mi se pare a fi potabila, mai miroase si a clor destul de des.

  4. Nu cunosteam neaparat toate efectele negative doar ca nu beau sub nici o forma apa de la robinet, in schimb gatesc cu apa de la robinet si de multe ori mi-am pus cateva semene de intrebare

  5. Intr-adevar, apa de la robinet nu mai are gustul de alta data. Insa noi ne-am obisnuit cu ea si extrem de rar beau apa imbuteliata. Am un filtru special la robinetul de la bucatarie, dar nu stiu daca are vreo legatura cu calcarul din apa. E mostenire, ca sa zic asa, si gabar nu am ce fel de filtru este. Mi-ar trebui un dedurizator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.