Descopera magia sunetelor la Craiova Jazz Festival!

Descopera magia sunetelor la Craiova Jazz Festival!

Din 12 -15 septembrie 2018, in capitala Baniei, are loc Craiova Jazz Festival. Ultimul festival de jazz la care am participat a fost acum o luna la Perelik, Bulgaria, intr-un hambar, pe varful muntelui, la 2091 de metri.  Acum ma voi bucura acasa, in centrul Craiovei, la Filarmonica Oltenia, de o noua calatorie muzicala prin acest gen. Doua locatii total diferite si doar un singur cuvant le apeleaza, le conecteaza spunand ceva semnificativ despre natura magica a sunetelor jazzului. Ele sunt exprimarea raspunsurilor la viata, la meandrele ei, la emotii, la sentimente, a batailor inimii, a momentelor de relaxare. Aceste sunete vorbesc direct sufletului si urechilor ascultatorului, alegand nota perfecta, fraza perfecta si depasesc orice granite. Inradacinate in viata sunetele jazzului inspira si mangaie.Descopera magia sunetelor la Craiova Jazz Festival!

Sunt oameni care afirma ca nu le place jazzul. Eu cred ca nu i-au dat acestei muzicii nicio sansa, se simt intimidati de ea, de libertatea ce o aduce si care pluteste departe de realitatile vietii. Acest unic festival de gen din Oltenia ce se afla la cea de-a doua editie, e cel mai bun prilej de a face  cunostiinta cu muzica de jazz. Insasi programul festivalului mi se pare structurat perfect pentru asta.

Incepe incet, usor, cu ritmuri confortabile din cele mai frumoase coloane sonore ale marelui ecran, cu prezenta extraordinara a Ansamblului Nello Salza, grup fondat de muzicianul care este denumit trompeta cinematografului italian. Acum avem oportunitatea de a experimenta aceasta „trompeta de Oscar”,  care ne ofera un repertoriu unic, fascinant al compozitorilor cinematografiei italiene. Salza a cantat in peste 400 de coloane sonore de filme, a colaborat cu compozitori precum Ennio Morricone,  Nicola Piovani si poate fi auzit in coloanele sonore ale filmelor ” La piovra”(A. Trovajoli, 1987), „Cinema Paradiso„,  „The Hateful Eight”(E. Morricone, 2015), „La vita è bella”(N. Piovani, 1997). 

Nello Salza – trompeta
Simone Salza -saxofon
Vincenzo Romano –  pian si aranjamente
Gianfranco Romano –  baterie
David Medina  – chitara bas

In seara a doua suntem invitati sa ascultam sunetele incomparabile ale armonicii lui Gianluca Littera si ale cvartetului sau „Double Breath”. Gianluca Littera este unul din marii muzicieni italieni si presupun ca printre melodiile performate in acest festival se vor numara si cateva din cele scrise pentru el de catre compozitorul
Ennio Morricone.

Gianluca Littera – armonica
Furio di Castri – contrabas
Fabio Gorlier – pian
Mattia Barbieri – baterie

A treia zi de Craiova Jazz Festival ii are ca protagonisti pe Flavio Boltro si BBB Trio. Flavio Boltro este un trompetist italian care a insotit mari nume ale jazzului (Michel Petrucciani, Michel Portal, Marcus Miller) si care acum vine cu o propunere muzicala de actualitate ce imbina efectele muzicii electronice si rock cu jazzul traditional. Ce rezulta din acest mix vom asculta pe 14.09. 2018.

Flavio Boltro – trompeta
Mauro Battisti – contrabas
Mattia Barbieri – baterie

Despre ultima zi din Craiova Jazz Festival nu am prea multe indicii. Pe afis scrie ca va fi o calatorie muzicala alaturi de dirijorul/directorul muzical al festivalului Walter Attanasi si prietenii sai. Cum sub bagheta sa virtuoasa a cunoscut multi muzicieni de renume, abia astept sa vad care vor fi prietenii invitati.

Deconecteaza-te timp de patru zile intr-o zona unde timpul sta in loc si bucura-te de muzica de jazz impreuna cu prietenii!

P.S.

Biletele sunt deja puse in vanzare, la agentia Filarmonicii. Pretul este unic: 30 lei/ concert. Poti urmari parcursul altor evenimente asemanatoare in categoria Craiova Life.

11 comentarii la „Descopera magia sunetelor la Craiova Jazz Festival!

  1. Eu sunt o mare fana a jazz-ului dar din pacate nu prea aveam unde sa il ascult. De curand am descoperit un pub specializat pe acest gen de muzica si mai merg acolo.

  2. WOW! Ador jazz-ul!!! Imi place stilul, tonalitatea si, mai ales, faptul ca se poate improviza oricât, oricând, oricum. Si tare mi-ar fi placut sa pot participa la acest festival! Te invidiez! Sa ne ții la curent cu tot ce se întâmplă acolo! :*

  3. Niciodata n-am fost la un concert de jazz. Nu sunt o mare iubitoare a acestui gen, dar ma gandesc ca ar trebui sa fiu acolo pentru a-mi putea face o parere. Astept un eveniment de genul si in Galati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.