Borsec, Regina apelor minerale romanesti si caracteristicile sale esentiale de brand

Stii cine a fost ales in acest an  cel mai puternic brand romanesc? Sigur ca stii, Borsec, regina apelor minerale romanesti.  Si anul acesta s-a aflat Borsec in fruntea clasamentului Top 100 branduri romanesti realizat de  Revista Biz.  Numit si BrandRo, topul masoara realizarile exceptionale ale marcilor romanesti si interpreteaza  forta cererii de consum a marcii in raport cu concurentii sai. Principalele aspecte urmarite sunt impresiile asupra mintii consumatorului: convingeri, atitudini, informatii si asociatii legate de marca stocate in sentimente pozitive. Tu esti unul dintre consumatori, iar produsele acestor marci te inconjoara zilnic,  le ai la indemana in casa, te bucuri de ele.

Hai sa sarbatorim aceste marci puternice! Cum? Cu ce? Sa marcam bucuria si sa ne mandrim cu brandurile romanesti inchinand un pahar de Borsec, regina apelor minerale romanesti. Sa facem acest lucru simbolic, dar si vizual, deoarece de 212 ani acest produs premium se revarsa in abundenta si bucurie in paharele noastre. Hai sa ne bucuram de un pahar de fericire pura, sa ne energizam  si sa ne rasfatam cu aceasta apa minerala, regina apelor minerale romanesti si liderul brandurilor noastre in 2018!

Acum, in timp ce savurez aceasta apa minerala naturala, o sa-mi evaluez obiceiul de consum si o sa incerc sa raspund: de ce pe masa familiei noastre se intalneste doar ea? Pentru reprezentarea ei pe piata? Pentru faima ei dobandita de-a lungul anilor? Pentru calitatea ei? Pentru gustul ei? Pentru sanatatea ce mi-o transmite? Pentru ca poarta titlul de regina apelor minerale romanesti?  Care sunt caracteristicile esentiale ale unui brand puternic? De ce este pozitionat Borsec ca primul dintre cele mai puternice branduri romanesti? De ce pentru mine Borsec este ca un colac de salvare?

Mai umplu un pahar cu apa si o degust incet. Incerc sa-mi stabilesc cateva note, la fel ca la o degustare de vin. Are arome dulci, de tinerete. Este voluptoasa, expresiva, are caracter, e plina de corp, un fel de Cabernet al apelor minerale. Papilele simt o usoara rugozitate. Sunt o gramada de minerale aici! Si electroliti! Se simte ca e filtrata printr-o comoara geologica, are gust de bogatie. Imi place! Incredibil de buna bautura! Se simte calitatea!

As fi apreciat-o la fel si daca brandul nu avea reprezentare pe piata, daca nu purta denumirea de regina apelor minerale romanesti, dar imaginea pozitiva a marcii a facut-o cunoscuta si recunoscuta la nivel national si international. Este firesc ca cei care o consuma sa ia marca in considerare, imaginea sa  transmite un model de calitate, credibilitate si experienta. Fara sa vreau, deja am creionat cateva caracteristici pe care trebuie sa le aiba un brand puternic.

Relevanta

Relevanta este prima caracteristica necesara unui brand puternic, fara relevanta acesta este invizibil pe piata. Nu-i lucru usor s-o castigi si apoi s-o mentii fara s-o pierzi in timp. Orice se poate intampla in orice moment, apar mereu competitori noi pe piata, iar pozitia trebuie recastigata in fiecare zi.  Cum s-a asigurat Borsec ca-si mentine valoarea? Cum a reusit sa-i dea relevanta brandului? Pentru asta trebuie sa te axezi pe traditie, experienta, sa fii centrat pe nevoile clientului, sa raspunzi acestora, sa vii in intampinarea lor si multe altele ca increderea, credibilitatea, simplitatea.Borsec, Regina apelor minerale romanesti si caracteristicile sale esentiale

Experienta Borsec

Experienta este de doua feluri, experienta brandului si experienta ta cu brandul. Cheia succesului experientei Borsec a fost si este una pozitiva si memorabila pentru consumator. De 212 ani aceasta apa minerala se imbuteliaza industrial. Esenta sa tinde spre atemporalitate, istoria apei Borsec a inceput pe vremea romanilor, iar primele sale mentiuni vin din sec IV. In 1805 un vienez band apa locala s-a vindecat miraculos si cu ajutorul unei rude de ale sale, care era consilier municipal la Viena, a deschis aici o fabrica de imbuteliere si una de sticla. Asa a inceput in 1806 imbutelierea industriala, traditia consumului acestor ape minerale. Beneficiile lor terapeutice  i-au determinat personalitatea, stabilind de fapt si recunosterea in relatia sa cu consumatorii.  Personalitatea brandului Borsec au facut ca produsul sa fie raportabil la nivel personal, sa aiba impact emotional. Te conectezi cu el la nivel visceral si iti devine indispensabil. Borsec, Regina apelor minerale romanesti si caracteristicile sale esentiale

Raportabila la nivel personal

Imi amintesc de povestile bunicului, cum la 18 ani a plecat intr-o calatorie initiatica prin tara cautand alte aspecte ale lumii si ale lui. A fost o necesitate, o ocazie de a se pune la incercare, de a castiga experienta, de a descoperi. Acest parcurs viu, autentic, l-a purtat spre Piatra Neamt la un prieten, iar apoi catre Borsec. Erau anii 30, dar Borsecul (in maghiara borviz = apa minerala si szek= scaun tradus ca „Scaunul apelor minerale”) era cunoscut ca si statiune balneara inca de la sfarsitul secolului al XVIII-lea.

Borsec Regina apelor minerale romanesti. Recunoastere nationala si internationala

Apa naturala de aici fusese incoronata ca „Regina apelor minerale romanesti” inca din 1873, iar distinctia “Medalia de Merit” la Târgul International de la Viena,  data de insasi imparatul Franz Iosef. Au urmat apoi “Diploma de Onoare” la Expozitia de la Trieste, in  1876; “Diploma de Onoare” la Expozitia Mondiala de la Paris, in 1878; “Medalia de Argint“ la Expozitia de la Budapesta, in 1885. Apa naturala Borsec cucerise inimile romanilor, dar si pe cele ale vecinilor sai, astfel ca aici veneau oameni din toata Europa pentru a-si cauta tamaduirea.

medalii borsec

Conectare la nivel visceral, impact emotional

Firul de aur  l-a calauzit pe bunicul pana aici, in cautarea Sinelui. In mijlocul muzicii naturii, band din izvoarele minerale a venit si revelatia. Era o picatura de apa care credea ca are o existenta de sine statatoare, dar de fapt apartinea izvorului si fluxului unei ape curgatoare mai mari. Comoara cautata era intotdeauna si pretutindeni cu el. A reusit sa priveasca realitatea dintr-o alta perspectiva, iar apa naturala a fost instrumentul prin care a realizat cunoasterea. A cunoscut adevarata transcendenta a apei in viata si asa s-a nascut loialitatea.Borsec, Regina apelor minerale romanesti si caracteristicile sale esentiale

Borsec regina apelor minerale, parte din identitatea ta

Au trecut anii si desi nu s-a mai intors niciodata aici, apa locului l-a insotit si a avut mereu locul de onoare la masa sa. A racorit deja trei generatii, iar stafeta a fost predata catre cea de a patra, care o experimenteaza acum la randul sau, in senzatii, sentimente, comportament, ganduri. Pentru mine apa Borsec este ca un colac de salvare, puritatea si curatenia ei imi mentin corpul hidratat si ma ajuta sa-mi protejez sanatatea. Cumva, la nivel psihologic, ma influenteaza si reprezentarea ei pe piata, iar acest lucru este firesc pentru ca ma imi da incredere si ma asigura de calitatea ei, dar cel mai mult cred ca m-a influentat faima ei dobandita de-a lungul anilor, faptul ca familia mea bea aceasta apa. Cu Borsec esti mereu conectat senzorial cu trecutul, cu ceva familiar, ceva ce de cand te-ai nascut ai mirosit, gustat, vazut, auzit, pipait.  Ai o relatie subtila si misterioasa cu aceasta apa ce exista  langa tine si langa familia ta de cand te stii si brusc pare revelatia, ea face parte din identitatea ta.

borsec face parte din tine
borsec face parte din tine

Apa e viata ta

Si cum nu ar fi parte din tine cand sunt atat de evidente calitatile sale naturale. Ele o fac atat de diferita si au contribuit la construirea relevantei pe termen lung a marcii. In plus produce emotii, confort, securitate, inspiratie, bunastare, creativitate, consolare. Apa este viata, este unul din elementele de baza fara de care nu putem supravietui mai mult de sapte zile. Stiai ca oboseala este unul din semnele deshidratarii? Ai observat ca in multe situatii nu poti gandi clar? Poate atunci creierul iti este deshidratat. Bea cat mai multe pahare de apa naturala pentru a-l mentine vigilent.  De fapt corpul nostru este in mare masura construit din apa. Sangele contine 92% apa, muschii 75%, creierul 85%, plamanii 80%,oasele 22%. Suntem apa, o apa curgatoare. Avem o legatura intrinseca.  La fel ca si apa de izvor ne incepem existenta de fiinta umana intr-o cavitate acvifera, primele noua luni ni le petrecem scufundati intr-un lichid. De fapt toata viata pe pamant a aparut cu miliarde de ani in urma, in apa.

Calitate, originalitate

O apa curata, naturala, fara contaminanti face minuni atat in interiorul cat si in exteriorul tau. Avem nevoie de apa pentru a ne astampara setea, a ne spala, a ne reimprospata, energiza, a pregati mancarea, a exista, dar o apa de calitate.  Pentru o hidratare corespunzatoare nu este suficienta apa potabila, trebuie abordata calitatea si originea acesteia. In plus. apa minerala naturala ne ofera si altceva -substante nutritive si oligoelemente necesare organismului. Apa minerala naturala isi are sursa intr-un ciclu hidrologic, iar prin calatoria sa subterana isi insuseste minerale care o fac unica. Compozitia sa minerala este constanta, depinde de rocile prin care se filtreaza natural, de timpul, adancimea si temperatura subterana. De cate ori bei Borsec bei aceeasi apa, identica, fara variatii ale compozitiei sau aromei, ai mereu securitatea componentelor sale. Si care sunt acestea?

Beneficii Borsec regina apelor minerale

In fluxul sanguin exista substante chimice care regleaza functiile organismului, electrolitii. Cand acestia se dizolva in apa se separa in ioni pozitivi si negativi, iar reactiile nervoase si musculare sunt dependente de ionii electrolitilor din interiorul si exteriorul celulelor. Exemple:  calciu, magneziu, sodiu si potasiu.

Apa naturala minerala carbogazoasa Borsec                        Apa naturala minerala necarbonatata Borsec

Compozitie chimica: mg/l

  • Hydrogencarbonate: 1608                                                               Hydrogencarbonate: 308
  • Calciu: 362                                                                                          Calciu: 58,4
  • Magneziu: 107                                                                                    Magneziu: 28,7
  • Sodiu: 72,1                                                                                          Sodiu: 2,93
  • Dry Residue (180oC): 1511                                                              Dry Residue (180oC): 310
  • pH: 5,89                                                                                              pH: 7,34
  • CO2: min.2500 mg/l

In Borsec exista peste cinsprezece izvoare cu apa naturala minerala carbo-gazoasa sau care contin calciu, magneziu, iar apa a cinci dintre ele se imbuteliaza. Efectele sale curative o indica in bolile sistemului circulator, in tulburarile ginecologice, in cadrul afectiunilor nevrotice, in boli renale, endocrine, in diabet si multe altele.

borsec face parte din tine
borsec face parte din tine

Simplitate

Suntem ceea ce bem. De aceea preferam apa pura, apa care poarta in ea valori si multiple efecte curative. Nivelul ei de puritate ne echilibreaza servind ca agent de detoxifiere, ne restabileste sistemul imunitar, ne echilibreazaa PH-ul, ne indeamna la reflexie, ne conecteaza la spiritualitate. Ea ne e oglinda, stimulandu-ne fiinta interioara si exteriora, ea are efecte pozitive asupra frumusetii si spiritului nostru. Apa naturala simbolizeaza renasterea, curatirea spirituala, mantuirea, datorita faptului ca este cruciala pentru echilibrarea corpului si crearea armoniei fizice. La pierderea a 10% din apa corpului apare deshidratarea care provoaca ameteli, cefalee, iar pielea incepe sa se stranga. La o pierdere a apei de 15% fiinta umana poate muri. Apa este importanta pentru eliminarea toxinelor, reglarea temperaturii corpului, transportul oxigenului si a nutrientilor. Ce faci prima data cand te trezesti? Bei un pahar de apa. Cum ai fi fara ea? Ca o masina la zero grade  care incearca sa porneasca fara sa incalzeasca motorul. Ce faci cand esti esti expus la germeni? Bei apa. Ce faci cand esti bolnav? Bei apa.

Experienta holistica

De unde aceasta loialitatate, credibilitate, incredere, atasament fata de Borsec, fata de regina apelor minerale romanesti? Rezulta din angajamentul continuu al brandului, din implicarea sa in a crea, a inova mereu. Analiza, investitie, inovatie, adaptare, corectitudine si mai ce?  Poti fii cel mai bun,  daca nu te integrezi perfect in viata consumatorului, nu ai succes. Noi suntem centrul, iar ei raspund nevoilor noastre creand o intreaga experienta holistica. Borsec s-a construit prin angajament față de consumatori si prin reafirmarea propriei identitati. Este o marca deschisa, flexibila, nu se teme de nou, incurajeaza creativitatea si inovatia. Adaosul tenhologic a facut si mai usoara crearea de noi experiente eficiente cu brandul. Chiar daca nu vedem tehnologia de ultima ora utilizata, o simtim in noul ambalaj suplimentar al dopului, un fel de sigiliu ce te asigura inca o data impotriva riscului contaminarii, in eticheta transparenta, moderna ce te incanta vizual. Ele dau mai multa incredere in promisiunile marcii ca nu este supusa nicio clipa contaminarii. De la captarea sa si pana ajunge la noi nu exista nicio interventie umana care sa se interpuna si-si pastreaza reputatia de puritate. Apa minerala naturala Borsec este un produs alimentar complet sigur, de consumul careia  te poti bucura cu toata increderea pentru ca este sanatoasa si nu are nevoie de niciun tratament chimic sau microbiologic pentru a 0 consuma. Este cea mai potrivita apa naturala pentru consumul familiei tale, este regina apelor minerale romanesti.
Borsec, Regina apelor minerale romanesti si caracteristicile sale esentiale de brand

Concluzii

In concluzie care sunt adjectivele care descriu cel mai bine regina apelor minerale romanesti si care sunt caracteristicile brandului Borsec? Uite, eu am gasit urmatoarele:
  • Beneficii;
  • Originalitate;
  • Relevanta;
  • Simplitate;
  • Experienta;
  • Credibilitate,
, dar si valoare, calitate, diferentiere, traditie, incredere, securitate, angajament, conectare, loialitate. Asa arata pentru mine caracteristicile celui mai puternic brand romanesc. Acum intelegi cum intr-o piata competitiva, Borsec si-a perpetuat timp de 212 ani capacitatea de a-si pastra clientii si a cucerit mereu noile generatii. Gandeste-te la intreaga ta experienta cu Borsec, de la cea sociala, la cea pe care o experimentezi acasa. Tu cum percepi acest brand? Cum percepi regina apelor minerale romanesti?
Borsec, Regina apelor minerale romanesti si caracteristicile sale esentiale Pozele vechi: Fortepan.hu