Let’s do it, Romania! Hai sa biciclim si sa curatam tara de deseuri!

Let's Bike it, Romania!

Impactul nostru asupra mediului e din zi in zi mai mare. Stiu ca tu esti unul dintre cei care vrea sa contribuie la imbunatatirea mediului, dar nu stii ce ai putea face mai mult decat sa reutilizezi si sa reciclezi materialele pentru a reduce deseurile menajere. Pe 15 septembrie putem toti sa participam la proiectul Let’s do it, Romania!  si astfel sa adunam din mormanele de deseuri ce zac pe marginea drumurilor, pe camp, pe  marginile raurilor si in locurile ce sunt cu predilectie vizitate de grataragii de weekend. Astfel vom ajuta la curatirea naturii si la reciclarea deseurilor. Fiecare din noi poate face diferenta, este un lucru simplu care va conserva resurse si va reduce impactul nostru asupra mediului, lasand locurile neafectate si neperturbate de trecerea noastra. Mormanele de deseuri reprezinta o amenintare grava la adresa naturii, dar si la sanatatea noastra.Let's do it, Romania! Hai sa biciclim si sa curatam tara de deseuri! ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Este un proiect ambitios, amplu si frumos care se organizeaza pe 15 septembrie la nivel mondial, World Clean Up Day! Vor fi implicate 150 de tari, cred ca va fi cea mai mare actiune civica din lume. Voluntarii din toata lumea se vor strange pentru a scapa planeta de deseuri. Este o provocare pentru noi toti, iar povestea ei o vei putea spune nepotilor, mai ales ca se preconizeaza participarea a 35.000 de voluntari romani. In judetul Dolj aceasta actiune  „Let’s do it, Romania!”  este sustinuta de catre Junior Chamber International Craiova alaturi de Casa de Cultura a Studentilor CraiovaDirectia Judeteana pentru Sport si Tineret – DOLJ, RideShop si EVOBRAND.

Let's do it, Romania! Hai sa biciclim si sa curatam tara de deseuri!

Insa pana in septembrie trebuie intocmite harti cu amplasarea acestor deseuri. Pentru aceasta ai la indemana aplicatia  World Waste Platform, o baza de date internationala despre deseuri. Sambata, 25 august, incepand cu ora 9.30, de la Decathlon Craiova se vor forma echipe si se va pleca cu bicicletele in recunostere pentru a se trasa harta deseurilor ce vor fi curatate pe 15 septembrie.Let's do it, Romania! Hai sa biciclim si sa curatam tara de deseuri!

Let’s Bike It! este organizat in 18 judete din Romania, in urmatoarele zile:

  • 25 august: Iasi, Vrancea, Dolj;
  • 26 august: Neamt, Ilfov, Timis;
  • 1 septembrie: Botosani, Suceava, Iasi, Cluj, Arges, Bihor;
  • 2 septembrie: Bacau, Brasov, Prahova, Mures;

iar punctele de intalnire ale voluntarilor sunt la magazinele Decathlon din fiecare oras.

Daca stii asemenea locuri cu deseuri urmeaza acesti pasi:

  • instaleaza aplicatia;
  • inregistreaza-te in ea;
  • localizeaza pe harta locul cu deseuri facand o poza si dand cateva informatii.

Aceste zone semnalate vor fi curatate, in data de 15 septembrie, de voluntarii aflati in proximitatea lor. Partenerii si sponsorii romani ai acestui proiect: Decathlon, Karcher, Oti, Tchibo, s-au gandit si la o recompesare suplimentara si au hotarat ca cativa dintre voluntari sa castige premiile din poza urmatoare.Let's do it, Romania! Hai sa biciclim si sa curatam tara de deseuri!

 

Regulamentul concursului

Aceasta actiune nu este numai civica, ea este un prilej de socializare, de a construi o experienta si o abilitate, multa bucurie si fericire.Hai sa biciclim si sa curatam tara de deseuri! Let's do it, Romania!

Let’s do it, Romania! Let’s Bike It! 

17 comentarii la „Let’s do it, Romania! Hai sa biciclim si sa curatam tara de deseuri!

  1. De apreciat inițiativa, succes și spor!
    Eu nu am biclă, dar sunt implicată, la o scară mai mică, de curățarea locurilor de deșeuri.
    Dacă îmi iau biclă, particip și la astfel de inițiative.

  2. Ce initiativa frumoasa! Chiar e binevenita, din cand in cand, o astfel de miscare. In timpul facultatii, faceam des astfel de activitati de curatare de deseuri. Satisfactia de dupa e uriasa.

  3. Cei de la Let’s do it, Romania au mereu campanii faine! Eu am avut ocazia sa vorbesc cu Andrei, fondatorul. Initiativele lor ar trebui sprijinite de mult mai multe persoane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.