Rezolvarea ecuatiei pielii protejate de soare, problema arzatoare a verii

Rezolvarea ecuatiei pielii protejate

Cei mai multi dintre noi asociaza vara cu vacanta, marea, plaja, soarele, dar cati dintre noi ne asiguram ca suntem bine protejati de soare?  Stii ecuatia pielii protejate? Cand trebuie sa purtam protectia solara? Cat timp ar trebui folosita ea? Ce este SPF?  Care produse sunt printre cele mai bune?

Protectia solara este importanta in tot timpul anului, dar radiatiile ultraviolete cele mai puternice sunt vara. Acum parca toate suprafetele s-au inteles sa le reflecte: cimentul, apa, nisipul. Indiferent daca e sau nu bronzarea scopul tau, mereu trebuie sa gasesti echilibrul intre a te proteja de soare si a iti obtine cantitatea de vitamina D din lumina solara. Ce-i de facut? Rezolvarea ecuatiei pielii protejate de soare. Folosirea unor produse cu factor de protectie care sa-ti permita sa poti sta la soare fara arsuri. Eu in aceasta vara folosesc uleiul bronzant Photoderm Bronz SPF 30,  iar pentru fata sprayul Photoderm Kid SPF 50, ambele de la Bioderma. Rezolvarea ecuatiei pielii protejate, problema arzatoare a verii

Ce este SPF?

Factorul de protectie solara sau SPF este o masura a cantitatii de protectie a radiatiei ultraviolete (UVB). Se gasesc evaluate pe diferite produse cosmetice intr-o plaja ce incepe de la 2 pana la 50, ultima oferind gradul maxim de protectie.  Cu cat este mai mare SPF-ul, cu atat iti ofera mai mai multa protectie impotriva razelor UV-B.  Cam cat poti sta la soare fara sa te arzi? Eu cam 20 de minute deoarece am tenul destul de inchis la culoare, iar un copil cam 10 minute.

Care-i ecuatia pielii protejate de soare?

Ecuatia pielii protejate de soare este urmatoarea – SPF (cifra ) x numarul de minute in care se poate obtine arsura solara= minutele pe care le poti petrece in soare fara arsura.

  • ecuatia pielii mele SPF 30 x 20 min= 600 min (10 ore)
  • ecuatia pielii copilului SPF 50 x 10 min = 500 min (8, 33 ore)

Utilizand cantitatea potrivita de crema cu SPF-ul dedicat pielii tale ar trebui sa fii protejat un timp indelungat, dar asta doar intr-un mediu ideal. Tu intri in apa, transpiri, te stergi de nisip, hainele iti absorb crema, asa ca daca petreci ziua in soare, ar trebui sa reaplici lotiunea protectoare din cand in cand, in functie de ce activitati prestezi. Mare atentie la apa, ea reflecta razele ultraviolete si astfel creste expunerea. In plus, raceala ei te poate pacali si nu simti cand te arzi.Rezolvarea ecuatiei pielii protejate, problema arzatoare a verii

Uleiul Photoderm Bronz SPF 30

Mie-mi place sa stau la mare pe saltea, iar ea sa danseze pe valuri. Cateodata uit ce repede trece timpul si fara o protectie de soare adecvata mi-as putea arde pielea, dar am constat ca uleiul Photoderm m-a protejat chiar daca am stat si o ora in apa. Initial nu mi-a placut ideea de ulei deoarece acum cativa ani am fost in Muntenegru, unde toata lumea se dadea la plaja cu ulei de masline. Se vindea peste tot, asa ca am luat si noi. Dupa aplicare pielea imi era foarte hidratata, mirosul imi placea, dar m-a deranjat senzatia de gras, uleios. Uleiul Photoderm este altfel, intra in piele, nu este lipicios, nu da senzatii disconfortante.

Photoderm Kid SPF 50

Copii au nevoie de o protectie suplimentara, deoarece pielea lor e mai sensibila. De obicei ii acoperim cu haine potrivite, ii tinem la umbra, ii dam cu creme cu protectie solara de cel putin SPF 15, dar vara, la mare, totul se schimba.  E greu sa-i tii sub umbrela cand marea si nisipul ii atrage ca un magnet, nu-i poti imbraca pana in dinti, asa ca  singura salvare este o lotiune cu factor mare de protectie. Unii dintre ei nu vor sa stea sa fie dati cu nimic, unora nu le place mirosul produselor, altora senzatia, dar cu Photoderm Kid succesul este garantat. Sprayul ii cucereste datorita spumei jucause si astfel au asigurata o protectie mare UVA/UVB. Produsul este fara parfum, fara parabeni, noncomedogen, hipoalergenic si poate fi aplicat de la 12 luni. Cu el ingrijirea fotoprotectoare a copilului tau este asigurata.Rezolvarea ecuatiei pielii protejate, problema arzatoare a verii

Cum functioneaza protectia solara?

Majoritatea produselor de protectie solara functioneaza prin absorbtia UV pe care le disipa sub forma de caldura, le reflecta sau le disperseaza si contin substante chimice care interacționează cu pielea pentru a o proteja de razele UV.  Am facut testul ingredientelor la Photoderm Kid pe site-ul http://www.cosdna.com si rezultatul este imbucurator.Rezolvarea ecuatiei pielii protejate, problema arzatoare a verii

Sfaturi pentru vara. Asigura-te ca:

  • stati la umbra intre orele 11:00 si 15:00;
  • sunteti acoperiti cu haine potrivite;
  • purtati palarie;
  • aveti ochelari de soare care sa blocheze atat razele UVA cat si UVB;
  • aveti o grija deosebita la copii;
  • utilizati o lotiune cu agent de protectie solara care sa aiba cel putin factorul 15.

O vara frumoasa!

 

Bioderma Photoderm Nude Touch fluid tonifiant de protecție pentru piele mixtă și grasă SPF 50+

Bioderma Photoderm Nude Touchfluid tonifiant de protecție pentru piele mixtă și grasă SPF 50+

Bioderma Photoderm Autobronzantspray auto-bronzant pentru piele sensibila

Bioderma Photoderm Laser crema solara pentru tratarea petelor pigmentare SPF 50+

Bioderma Photoderm Lasercrema solara pentru tratarea petelor pigmentare SPF 50+

Bioderma Photoderm KID Spray spray protector pentru copii SPF 50+

Bioderma Photoderm KID Sprayspray protector pentru copii SPF 50+

19 comentarii la „Rezolvarea ecuatiei pielii protejate de soare, problema arzatoare a verii

  1. Spuma nu am avut-o pana acum, am folosit doar crema de protectie solara pentru copii iar pentru adulti am folosit aproape tot ce este pentru inainte si dupa plaja mai ales ca sunt foarte alba si ma ard foarte repede.

  2. pana acum nu am folosit cine stie ce spf, dar de acum nu mai tine, nu vreau sa fac alte probleme pielii! plus ca am si eu uleiul de la bioderma, asa ca abia astept sa-l folosesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.