In vara asta familia mea se reVITALizeaza cu B12 Vital!

B12 Ankermann Vital
Cand vine primavara aud un comentariu recurent: „Incep sa iau vitamine pentru a combate astenia de primavara si apoi o sa continui cura la inceperea iernii, dar pentru imunitate.” De ce doar atunci? In restul anului nu suferi de astenie, insomnie, lipsa vitalitatii, nu esti obosit, epuizat? Si n-am enumerat decat cele mai frecvente simptome. Nu stiu de ce exista convingerea ca administrarea de vitamine este inutila sau chiar daunatoare vara. Gresit. Corpul nostru are si vara nevoie de suplimente nutritive cum ar fi vitaminele si mineralele. Sunt chiar recomandate. O sa-ti arat motivele, dar punctat, focalizand pe vitamina B12, mai precis pe vitamina B12 Vital.

De ce dintre toate vitaminele am ales vitamina B12?

Stiu o pastila care-ti declanseaza o  doza de energie instantanee, rezistenta pe tot parcursul zilei, o crestere a memoriei si o gandire mai clara, mai putine schimbari de dispozitie, un somn bun si revigorant, un sistem imunitar puternic, protectia inimii, vederii si auzului. Nu-i asa ca acum ti-am captat atentia? Vrei sa afli mai multe despre aceast supliment si felul in care iti poate fi de ajutor tie si familiei tale in aceasta vara? 
In capitala glamourului, Los Angeles, elita Hollywoodului are o noua abordare a mentinerii tineretii – terapii faciale si corporale pe baza vitaminei B12. Aici B12 este cunoscuta ca vitamina ce-ti da energie si cu care poti pierde usor in greutate. Brad Pitt, Madonna, Rihanna, Simon Cowell, Katy Perry, Miley Cyrus, Jennifer Lopez  spun ca sunt mari fani ai ei.  In vara asta familia mea se reVITALizeaza cu B12 Vital!
Inspirandu-ma din exemplul celebritatilor plus fiindca e vara si planuiesc sa port cat mai mult pantaloni si fuste scurte, am inceput o cura cu suplimentul B12 Vital al companiei germane WÖRWAG Pharma. In urma ei, vara mea si a familiei mele este perfecta.

Ce este vitamina B12? Ce este B12 Ankermann Vital?

B12 este un compus fara de care nu putem trai, de aceea se numește vitamina. Numita si cobalamina, este esentiala  pentru sanatatea noastra.  Este o vitamina B solubila in apa, necesara pentru functionarea optima a creierului, a sistemului nervos,  vital formarii celulelor sanguine si metabolismului fiecarei celule din organism.  Este utilizata la elaborarea ADN-ului si a materialului genetic prezent in toate celulele, previne un tip de anemie, megaloblastica ( provoaca oboseala si slabiciune), este folosita in sinteza acizilor grasi si productia de energie (motiv pentru care este folosit la pierderea in greutate).  B12 este un factor important  in producerea neurotransmitatorilor cum ar fi serotonina ( intervine in producerea somnului, depresie si anxietate) si dopamina (transmite informatia intre neuronii creierului). 
Desi oamenii poarta microorganismele necesare producerii ei, acest lucru nu are loc  decat in colon, iar de acolo vitamina nu poate fi absorbita, fiind astfel indisponibila corpului.   Vitamina B12 este prezenta in mod natural intr-o mare varietate de alimente de origine animala, inclusiv peste, carne, pasari, oua, produse lactate, iar alimentele de origine vegetala nu o contin. Daca ai auzit ca unele alge cum ar fi spirulina, sunt surse bune de vitamina B12, o sa te contrazic. Pe baza dovezilor actuale furnizate de catre  Jurnalul American de Nutriție Clinică si Jurnalul European de Biochimie,  afirmatia ca spirulina este considerata o sursa buna de vitamina B12 pentru vegani, vegetarieni si alte persoane care nu primesc acest nutrient esential suficient prin dieta, s-a dovedit un mit. 
B12 Vital este un  supliment alimentar al companiei germane WÖRWAG Pharma, o vitamina B12 necesara functionarii optime a corpului nostru.

In vara asta familia mea se reVITALizeaza cu B12 Vital!

Cine este compania germana WÖRWAG Pharma, cea care produce B12 Vital?

Wörwag Pharma GmbH & Co. KG studiaza, dezvolta si vinde produse farmaceutice pentru tratamentul diabetului zaharat, a tulburărilor sale asociate, ofera biofactori, cum ar fi vitamine si suplimente minerale, si generice.

In vara asta familia mea se reVITALizeaza cu B12 Vital!
Echipa WÖRWAG Pharma Romania

Compania a fost înfiintata in 1965  de catre dr. Farmacist Fritz Wörwag  ca o afacere de familie si sprijinindu-se pe o cultura organizationala puternica a patruns pe piata internationala. In Romania sunt activi pe piata farmaceutica deja de 20 de ani, fiind fideli devizei ”Getting closer, helping better”.

De ce ia vara familia mea suplimentul B12 Vital? 

Chiar daca suntem consumatori de carne, e posibil sa avem deficienta de vitamina B12 deoarece:

  • in acest anotimp mancam majoritar legume si chiar daca nu este o dieta vegana stricta, e posibil sa nu obtinem cantitati adecvate de vitamina B12;
  • mama are probleme gastro-intestinale si e posibil chiar sa aiba nevoie de o interventie chirurgicala by-pass gastrica;
  • sotul ia antiacide;
  • tata sufera in aceasta perioada, de insomnie;
  • toti suferim de o lipsa de energie fiind lipsiti de vitalitate si deseori suntem obositi.
  • in timpul verii, este bine sa ne  ajutam corpul sa faca fata cresterii activitatii fizice, caldurii si calatoriei.In vara asta familia mea se reVITALizeaza cu B12 Vital!

 Motivele mele pentru a lua vara suplimentul B12 Vital:

Vara este anotimpul meu preferat, deoarece inseamnă vacanta, relaxare, deconectare, mai multe plimbari … si, mai putine griji. Faptul ca-mi ies din rutina, de multe ori se traduce prin schimbarea orelor de masa, excese si cateva obiceiuri rele pe care atunci le percep ca fiind o imbunatatire a calitatii vietii.  La randul lor acestea duc la kilograme in plus, par friabil, piele uscata. Cunoasterea modului in care putem avea grija de sanatatea noastra este esentiala, chiar si in vacanta.

Motivele mele pentru a lua suplimentul B12 Vital sunt:

  • vara scot carnea din meniu si nu o mai mananc decat sporadic. De fapt nici in restul anului nu ma inghesui sa mananc carne (#miercureafaracarne ce se prelungeste si cate o saptamana),  dar la 40 de grade la umbra imi piere chieful de o friptura si nu vreau decat fructe si legume;
  • de-o viata sunt anemica si ametesc repede;
  • am facut 50 de ani, produc mai putin acid gastric si alti factori intrinseci care sunt necesari pentru a descompune proteinele si a absorbi B12;
  • sunt foarte palida si nu vreau sa dau in icter;
  • efectul de scadere in greutate. Am cautat studii care sa arate impactul asupra greutatii corporale, dar nu am gasit. Cu toate acestea in Hollywood acest tratament este la moda, spunandu-se ca aceasta vitamina accelereaza metabolismul si astfel il provoaca sa arda mai multe calorii.
  • lipsa de concentrare,  slabiciune, oboseala.  Cateodata oboseala este atat de adanca incat o simt in oase si chiar dupa un somn bun, tot ma simt epuizata.  Mai tii minte ceremonia Rock and Roll of Fame din 2008? Atunci Justin Timberlake in intro facut Madonnei a povestit cum intr-o zi, la inregistrari, la Londra, nu se simtea bine, iar Madonna a scos din geanta vitamina B12. De atunci, am inceput sa o iau si eu.
  • am vazut o lista de simptome care indicau deficienta de aceasta vitamina. Mi se potriveau multe de acolo.

Alte simptome care pot indica o deficienta de vitamina B12

Pe langa simptomele indicate mai sus, adaug altele a caror prezenta poate indica o deficienta de vitamina B12:

  • glosita( limba inflamata) ulceratii la nivelul gurii;
  • daca esti gravida si ai nivelul folic scazut ;
  • parestezia (senzatia de furnicaturi sau amorteala);
  • afectarea  echilibrului si a coordonarii in miscari, fiind predispus la cadere;
  • neuropatie optica (perturbarea vederii);
  • modificari ale dispozitiei, schimbari in starea de spirit, depresia;
  • in cazuri foarte rare prezenta temperaturii corporale ridicata.

Iti suna cunoscute simptomele ? Poate si tu ai trait ocazional unele dintre ele:  energie scazuta, o ceata pe creier,  stare proasta de spirit, dificultati in a adormi sau doar o stare generala de rau. Ideal ar fi sa avem o dieta echilibrata, care sa contina procentele necesare din fiecare nutrient, dar stilul nostru de viata este deficitar. Suntem atat de grabiti si absorbiti, incat abandonam orice nevoie pe care corpul nostru ar putea s-o aiba la nivelul nutrientilor si actionam doar la auzul cuvintelor magice „primavara”, „iarna”. Aceste suplimente pot fi luate pe tot parcursul anului, binenteles, avand un control.

Pentru marea majoritate a cazurilor, deficienta de B12 este usor de prevenit, dar daca ai oricare din simptomele de mai sus, este necesar sa discuti cu medicul tau, poti fi in pericol. Acest lucru este foarte important mai ales daca esti insarcinata, sportiv, varstnic, vegan, vegetarian sau urmezi deja un tratament medical. Suplimentarea cu vitamina poate reversa simptomele.

In vara asta familia mea se reVITALizeaza cu B12 Vital!

 Ai grija de sanatatea ta, este cel mai mare bun! In vara asta ne reVITALizam cu B12 Vital!

P.S.

Vitamina B12 nu este toxica, chiar si in doze mari, nu risti nimic. Excesul de B12 se elimina in mod natural, prin urina.  Smiley, daca inca persista simptomul si nu poti dormi nici in vara asta, ia B12 Vital!

16 comentarii la „In vara asta familia mea se reVITALizeaza cu B12 Vital!

  1. nu stiam ca nu e toxica! ma gandeam ca toate vitaminele, in exces, au ceva efecte adverse. senzatia de oboseala am eliminat-o, dorm bine, dar nu m-am gandit ca B12 ar putea ajuta si la slabit. nici eu nu-s mare fana carne, deci posibil s-o iau in calcul!

  2. Vitaminele sunt foarte bune dacă știi când anume și mai ales cum să le folosești. B12 este una dintre vitaminele ”minune” pentru corp, prin urmare articolul tău este bine venit.

  3. Eu nu prea iau vitamine decat daca sit ca-mi fuge pamantul de sub picioare sau chiar simt chestii destul de grave, ceea ce mi se intampla rar. Imi place ce primit aceste vitamine. Am sa le incerc si eu

  4. Cred ca mi-ar fi util si mie acest supliment, pentru ca ametesc destul de des, dar totusi sper sa nu fie valabila chestia cu scazutul in greutate ca asta n-am nevoie 😀

  5. Nu am luat niciodata vitamine insa daca trebuie sa o fac o sa tin cont de recomandarea ta. Ai prezentat produsul foarte frumos, convingator. Felicitari!

  6. In aceasta perioada chiar sunt in cautarea suplimentelor alimentare esentiale ce ar trebui incluse in dieta si rutina mea. La B12 nu m-am gandit niciodata, e momentul sa o fac. Multumesc!

  7. Deci daca si J Lo foloseste acest supliment e clar! Mi-ar placea si mie sa-l incerc. Am descarcat acum prospectul de pe link-ul pe care l-ai inserat si cred ca-l voi comanda cat de curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.