O bicicleta electrica si 10 moduri in care m-ar putea ajuta in viata de zi cu zi

bicicleta electrica airwheel

Te-ai intrebat ce poti face pentru a-ti schimba comportamentul referitor la transport si in acelasi timp sa te si distrezi? Dar cum poti ajuta planeta? Prin ce schimbari in rutina ta zilnica ai putea sa-ti aduci aportul la problema globala a schimbarilor climatice? Crezi ca este greu? Pot sa-ti arat cum prin folosirea unui vehicul electric si acum nu ma refer la  masini electrice pentru ca stiu ca inca nu-ti permiti asa ceva, ci la trotineta electrica, bicicleta electrica, hoverboard, poti ajuta la modificarea in mod decisiv a structurii orasului tau, a mediului si mai ales a ta.

Strazile sunt un spatiu public limitat care astazi este saturat, iar folosirea in mod excesiv a masinilor nu contribuie la conectivitate, ci o impiedica. Investirea intr-un vehicul mic electric contribuie la imbunatatirea conditiilor de calatorie, ducand la economii substantiale de timp si bani. De-a lungul istorie, fiintele umane s-au straduit sa construiasca dispozitive care sa le faca viata mai confortabila, iar astazi exista multe alternative de mobilitate personala. Eu am luat in considerare noile oferte de transport electrice deoarece vreau sa-mi cresc confortul de rulare si performanta sa dinamica, dar  fara a afecta calitatea vietii concitadinilor mei. Ideea achizitionarii unei biciclete electrice a prins contur in mintea mea de-abia dupa ce am testat bicicleta electrica Airwheel R8P si pe cea foldabila Airwheel R3, la evenimentul din 16 iunie, organizat in  showroomul evoMAG. Acolo a fost un test-drive in care s-au putut incerca peste 40 de modele diferite de vehicule electrice, alternative economice si verzi potrivite pentru  stilul nostru urban de viata.

Testand cele doua biciclete electrice  mi-au venit in minte 10 moduri in care un astfel de vehicul mi-ar usura viata.

1 Mi-ar imbunatati starea de sanatate

10 moduri in care m-ar putea ajuta o  bicicleta electrica in viata de zi cu zi
Bicicleta electrica Airwheel R8P

Stiu, te asteptai ca sa incep cu grija pentru mediul inconjurator, dar se pare ca sunt un om normal, adica intai ma gandesc la mine si apoi la restul umanitatii. Utilizarea unei biciclete electrice este o modalitate buna de a te pastra fizic si psihic sanatos. Ai sa zici ca acelasi lucru il face si o bicicleta conventionala, dar diferenta este ca bicicleta electrica reduce efortul depus pe portiunile dificile. De exemplu stii cum este sa urci dealul pentru a ajunge la strandul de la Preajba? De ce sa transpir si sa-mi suprasolicit muschii, ligamentele si de sa-mi pun atat presiune pe genunchi? De ce sa nu ma bucur de privelistea inconjuratoare si sa ma relaxez?   Asta nu inseamna ca nu voi pedala, doar ca ma voi bucura ca am posibilitatea de a decide cand am chef sau nu de aceasta activitate. In plus, pedaland imi pot imbunatati sistemul imunitar, pot preveni bolile cardiovasculare, pot slabi, pot sa-mi dezvolt toate grupurile de muschi si cel mai important, imi creste speranta de viata.

2. M-ar face sa ma simt minunat

Bicicleta electrica imi poate oferi aventuri nesfarsite si provocari pe care altfel nu le-as putea avea. Eliberarea de endomorfine in organism ma va  face sa ma simt minunat in sa. Este un sport practicat de orice varsta, poti vedea pedaland persoane in varsta alaturi de copii, poti transporta chiar un bebelus sau cainele cu ajutorul lor. Ce oare ai mai putea cere?

3. Imi va sustine constiinta ecologica si grija fata de mediul inconjurator

Plimbarea cu bicicleta electrica este un sport care se practica in aer liber, promovand constiinta ecologica. Vara a inceput si am mai multe planuri de a ma bucura de ea, vreau sa simt aerul cum ma mangaie cand trec in viteza, sa-mi las pletele-n vant, sa ascult sunetele naturii, sa contemplu peisaje frumoase. Este anotimpul perfect pentru a te conecta cu natura si este minunat sa ai libertatea de a ajunge usor, oriunde vrei, pe doua roti si un motoras.

In viata de zi cu zi, fiecare dintre noi trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru energia pe care o consuma. Ea a permis dezvoltarea umanitatii si ne-a dat o calitate mai buna a vietii, deci nu voi pleda pentru intoarcerea la caverne, ci pentru a o folosi mai inteligent. Cu cat mai rapid vom face acest lucru, cu atat mai bine, schimbarea climatica nu mai are timp de asteptat. Grija pentru mediul inconjurator nu depinde de vreo culoare politica, de clasa sociala, de religie sau sex, lipsa ei ne afecteaza pe toti, la fel. Multe aspecte ale vietii mele sunt legate de transport, asa ca a fost normal sa ma gandesc la cum pot sa-mi creez noi obiceiuri si cum sa utilizez cat mai putin autovehiculele ce folosesc arderea de combustibili fosili. Spre deosebire de acestea, o bicicleta electrica are urmatoarele avantaje:

  • consuma putina energie;
  • rata emisiilor de carbon este zero;
  • nu ai nevoie de RCA;
  • nu sunt costuri majore de intretinere;
  • te deplasezi intr-un mod eficient economisind bani si timp;
  • nu este necesar  permis de conducere ;
  • avand un motor mic electric, oricine le poate folosi;
  • se incarca ca si cum ar fi  telefon mobil;
  • sunt o investitie inteligenta, dureaza o viata.

Este foarte placut sa folosesti un vehicul care nu face zgomot si pe care stii ca nu trebuie sa-l realimentezi.

4. Imi va da puterea unei mobilitati absolute

Bicicletele electrice sunt o solutie excelenta pentru transport, mai ales in zonele urbane. Modul facil in care dezvolta viteza si eficienta in utilizarea energiei le face perfecte pentru excursii scurte in centrele urbane. Spun scurte deoarece autonomia furnizata de baterie este limitata, dar provocarea si incantarea de a detine asa ceva depaseste acest mic „inconvenient” peste care tehnologia o sa sara rapid. In plus unde ai avea nevoie sa te deplasezi, astfel incat sa depasesti autonomia asistata de 80-100 de kilometri? Cat timp am fost studenta m-am dus la scoala numai cu bicicleta, iar acum as merge la job cu ea, mai ales ca au crescut prin oras numarul benzilor speciale pentru biciclete. In alte tari bicicleta este un vehicul normal care nu depinde de statul social, chiar si directorii de companii se deplaseaza astfel. Astazi, bicicleta electrica este un instrument democratic si versatil care-ti ofera puterea unei mobilitati absolute. Dovada acestor avantaje o vezi zilnic trecand pe langa tine, in timp ce tu poate esti prins intr-un ambuteiaj. Vreau si eu o astfel de independenta!

10 moduri in care m-ar putea ajuta o  bicicleta electrica in viata de zi cu zi
Bicicleta electrica foldabila Airwheel R3

Ce spun cei care folosesc Bicicleta electrica pliabila Airwheel R5 Black

Bicicleta electrica pliabila Airwheel R5 Black
Bicicleta electrica pliabila Airwheel R5 Black

Este o bicicletă foarte bună, un aspect important ar fi că este suficient de grea încât chiar dacă este foldabila, transportarea e dificilă.

Aida A

Super utila, se pliaza si intra foarte bine in portbagaj. Te ajuta foarte bine pe la dealuri mai ales, eu merg cu ea mai mult asistat, la fel si pe distante lungi te ajuta cand nu mai poti. Merg cu ea la si birou unde e bine sa nu ajungi transpirat de la efort. Sunt pro miscare, dar o jucarie de asta nu te face neaparat mai sedentar, din contra te scoate din masina care oricat de mica ar fi tot te tine la coada.

Costel I

O bicicleta buna raportata la preț 1800 lei - calitate, finisaje bune, autonomia nu o știu încă dar viteza maxima e 33 km și pana acum in cele 2 plimbări avute este ok, minusuri ar fi un joc la ghidon și un joc la scaun in rest este ok revin cu sugestii după sezonul cald și după o folosire mai îndelungată...

Alexandru M

5. Ma va deconecta de la tehnologie

Un alt lucru dorit este sa-mi reglez timpul petrecut conectata la web, telefon. Tehnologia si conexiunea nu sunt rele, dar deseori imi distrag atentia si ma lipsesc de alte lucruri importante in viata, cum ar fi timpul petrecut cu cei dragi. Simplul fapt de a ma dezlipi de telefon imi ofera timp pentru a fi prezent cu adevarat unde si cu cine imi doresc, ne mai fiind doar un semn de respect, ci ma conecteaza in ceea ce traiesc si invat din acel moment precis al vietii mele.

6. Imi va reduce nivelul de stres

10 moduri in care m-ar putea ajuta o  bicicleta electrica in viata de zi cu zi
Trotineta electrica Airwheel Z5

Ca orice exercitiu fizic, o plimbare cu un vehicul electric imbunatateste capacitatea organismului de a face fata stresului, fiind o ruta obisnuita de evadare prin care pot fi reduse nivelurile de stres. Stii cat stres acumulez dupa o zi caniculara de lucru? Nu ai vrea sa stii.

Ce spun cei care folosesc Trotineta electrica Xiaomi Mi Pro 2

Doresc sa impartasesc experienta mea cu aceasta trotineta pe care o am de aproximativ o saptamana.
1. Cel mai important lucru la aceasta trotineta este autonomia foarte buna de aproximativ 45 km. Dupa testele mele cu ea mergand pe sport(25,26 kmh) duce cam 30-35km asta raportat la greutatea mea de 65kg. Pe modul drive duce 45 km, iar pe modul pedestrian, o noua optiune fiind a doua varianta de mi scooter pro, duce cred ca dublu km pentru cine are rabdare sa mearga cu 5 kmh. 2. Ca si optiuni interesante pe ea: -Pilot automat(mergi 5 secunde cu aceeasi viteza si ramane asa) -Frana regenerativa(nu mai e nevoie sa pui frana de disc daca o ai activata pe aceasta, pur si simplu opreste singura) -Aplicatia Xiaomi mi Home foarte buna si detaliata, vezi absolut orice informatie vrei despre trotineta si starea ei. -Becuri led foarte puternice(cred ca becul fata ca si intensitate bate mai bine ca la un bec de logan) -In rest nu stiu ce ai mai putea sa ai pe o trotineta. 3. Materialele de constructie geniale, rezistente si placute la atingere, nu bate nu troncane, n-auzi nici un sunet. 4. Ce se mai putea adauga la ea ar fi cam 2 lucruri: -Amortizoare(Cam dau din dinti la o denivelare desi are cauciucuri cu camera) -Un sistem de incarcare putin mai rapid. Dureaza cam 8 ore incarcarea completa. -Posibilitatea ca din aplicatia xiaomi, fara sa pierdem garantia, sa ducem trotineta la 30kmh, cam aia e viteza perfecta pe trotineta. Cateodata cu 25kmh trec golanii cu bicicleta pe langa tine fara probleme si pare ca mergi ca melcul.

Blymanor

Trotineta electrica Xiaomi Mi Pro 2, putere motor 300 W, autonomie 45 Km, viteza maxima 25 Kmh

Pro2 are o autonomie excelenta, iar franele mi se par mai bune decat la M365, modelul pe care l-am avut anterior. La pretul din promotia Emag mi s-a parut o alegere foarte buna, am studiat si producatorii concurenti, dar am ales pentru ca reprezinta, totusi, un nume mai cunoscut. Trotineta este usor de asamblat, iar greutatea (cca13kg) reprezinta un argument, pentru cei care doresc sa o transporte oriunde, mai ales urcand etaje in blocuri fara lift. Aplicatia are multe functii, uprade de firmware, temperatura bateriei, inclusiv un foarte util mod de blocare prin bluetooth. Mi se pare extrem de util adaugarea unui odometru, afisand lungimea fiecarei calatorii, inclusiv toti kilometri parcursi. Din fabrica, vine setata pe modul D (maxim 19-20km/h), trebuie setata pe S pentru a atinge 25km/h. La 82de kg pot prinde 25kmh doar pe pante fara un unghi de inclinare semnificativ. O panta de 15grade determina o viteza maxima de 23-24kmh. De asemenea, la coborare vitezometrul a indicat un maxim de 27kmh. Ca nota de final, o viteza de 30kmh ar fi fost mai adecvata in unele situatii, insa din cate am citit ar fi posibila cu un firmware 3rd party. Acest lucru ar putea insa invalida garantia sau arde motorul in conditii de utilizare prelungita Marele minus a fost si va ramane la Xiaomi lipsa amortizoarelor. De asemenea, un port de incarcare USB pentru dispozitivele externe ar fi fost minunat. Probabil la viitorul Pro 3..

Jinn D

Comparabila cu Ninebot Max G30 (pret dublu) care inca mosteneste cateva dintre problemele intalnite la M365 Pro. In trafic (pe carosabil, acolo unde-i este locul conform legii, in lipsa pistelor) nu ma pot baza pe ea in rampe, dar evident depinde de greutatea fiecaruia (85 kg). In schimb, pe drum in palier n-am nimic sa-i reprosez la plecarile de la semafor, in parcurs cu atat mai putin. Ar fi fost ideal ca motorul sa fie amplasat pe spate, iar anvelopele sa fie tubeless de 10" pentru confort sporit (asa cum se intampla la modelul amintit de la Ninebot). Nu-s expert in materiale, dar se simt premium, asa cum probabil sunt, in marea lor majoritate. Asemanari/diferente/imbunatatiri care “nu se vad” intre M365 Pro si Pro 2 Mecanism pliere: *) din motive de siguranta s-a inlocuit vechea varianta a bolțului, exista riscul slabirii acestuia in timp Aparatoarea spate: *) brate de sustinere pe fiecare parte pentru rezistenta crescuta la rupere; aici de notat faptul ca acele doua brate sunt prinse de sasiu prin intermediul unor suruburi care probabil nu au avut parte din fabrica de prea mult adeziv pentru fixare, dar se rezolva foarte simplu cu Loctite 243 (gasiti in magazinele de bricolaj) *) tot aici ar fi de remarcat ca au etansat mult mai bine carcasa stopului si nu ar trebui sa se mai umple in timp de nisip, cum am inteles ca se intampla la Pro 1 Bateria: *) exact ca la M365 Pro, Li-Ion NED1004-K, 37 Vdc, 12800mAh, 474 Wh *) fabricata de Ninebot (Changzhou) Tech Co. Ltd. *) marcajul de conformitate CE este inregistrat pe Segway Europe BV La nivel de PCB (v 3.0 pe Pro 2 | v1.4 pe M365 Pro): *) pe heatsink scrie ninebot *) tranzistoarele sunt acum de la MagnaChip (Coreea de Sud) 80V cu 120A, fata de vechile tranzistoare de la WUXI NCE POWER (China) 75V cu 140A *) traseele de putere mult mai bine realizate

Mihnea M

7. As deveni mai creativa, mi-ar creste capacitatea cognitiva

De multe ori, rutina, datoriile, obligatiile ma tin departe de activitati care imi fac placere, catre care am avut chiar o pasiune nu cu mult timp in urma, iar mersul pe bicicleta este una din ele.  Reluarea acestei activitati mi-ar reinvia spiritul jucaus, creativ si viu. Mie imi vin ideile pe masura ce ma plimb si astfel as putea incepe noi proiecte. Pedaland creierul produce conexiuni noi ceea ce duce la cresterea capacitatii sale de invatare, a  memoriei.10 moduri in care m-ar putea ajuta o  bicicleta electrica in viata de zi cu zi

8. Ma voi distra mai mult si-mi voi imbunatati stima de sine

Dorinta de a ne distra curge impreuna cu natura noastra, ne e inscrisa in ADN. Mersul pe bicicleta este una din amintirile cele mai frumoase si distractive ale copilariei.  A fost cel mai solicitat cadou si in functie de varsta am avut mai multe tipuri. Multe amintiri sunt legate de intrecerile printre blocuri, de pantele care ma faceau sa mi se taie respiratia, de cazaturile inerente, de rasetele si poznele pe care le imparteam cu prietenii de-o seama. De fapt ciclismul este un sport foarte popular tocmai pentru ca implica lucrul in echipa si participarea activa. Privind in urma imi dau seama ca practicarea ciclismului m-a ajutat la ridicarea stimei de sine, sa ma simt bine, sa ma distrez, atunci nu vad de ce astazi ar putea avea un alt efect. Unul din efectele plimbarilor repetate cu bicicleta electrica este ca ma poate aduce in forma, pot avea un corp tonifiat si vazand acest rezultat obtinut relativ usor, voi avea o imagine mai buna despre mine .10 moduri in care m-ar putea ajuta o  bicicleta electrica in viata de zi cu zi

9. Pot elimina mai usor gandurile si sentimentele negative

Mereu simt dorinta de a evalua succesul proiectelor personale sau profesionale, iar la fel ca mine sunt multi. Aceste situatii ma conduc uneori la frustrare, oboseala, atacuri de autosabotaj cand ma astept mai putin, de obicei cand sunt pe punctul de a lansa un proiect, o activitate sau cand ma confrunt cu adversitatile vietii. O plimbare cu bicicleta electrica imi poate elimina gandurile negative, ma poate ajuta sa evaluez obiectiv lucrurile, sa-mi gasesc centrul si sa urmez cu pasi fermi proiectele incepute. As zice ca ciclismul este un fel de meditatie in miscare si pe masura ce elimini tensiunile zilnice prin activitate fizica te poti focaliza pe sarcinile dorite.

10. Pot experimenta,  socializa mai mult

Aceasta actiune te invata sa te conectezi cu oamenii, sa generezi empatie, sa le arati importanta care o au ei pentru tine. Ea iti deschide o panorama a vietii pe care nu ai fi cunoscut-o din fotoliul tau in care obisnuiai sa butonezi la telefon si care de aici in colo te va impinge sa vezi, sa cunosti mai bine oamenii, sa experimentezi, sa socializezi, sa calatoresti si sa traiesti mai intens.10 moduri in care m-ar putea ajuta o  bicicleta electrica in viata de zi cu zi

In concluzie exista multe moduri in care mi-ar fi utila o astfel de bicicleta electrica si mi-ar aduce numeroase avantaje in viata de zi cu zi, devenind un fel de prelungire a picioarelor mele. Ea ofera libertate. Libertatea de a putea parca in mijlocul unui oras unde asa ceva este aproape imposibil. Libertatea de miscare, ajungand in multe locuri pe care alte vehicule nu le pot atinge, libertatea de a opri oricand am chef in timpul unei calatorii, de exemplu daca vreau sa mananc in liniste admirand un peisaj minunat.  Pot alege destinatia si asfaltul nu-mi va mai fi limita.10 moduri in care m-ar putea ajuta o  bicicleta electrica in viata de zi cu zi

Foto: https://www.facebook.com/airwheeltechnology/photos/

Bicicleta Pliabila DHS 2092, Roti 20″ (Negru)

Bicicleta Pegas Camping 3S, Pliabila, Roti 20″, 3 Viteze (Galben)

Bicicleta Pliabila CARPAT C2052C, roti 20″, 7 viteze, cadru aluminiu

Bicicleta Pegas Teoretic 7S, Pliabila, 7 Viteze (Portocaliu)

22 de comentarii la „O bicicleta electrica si 10 moduri in care m-ar putea ajuta in viata de zi cu zi

  1. Mi-ar placea o bicicleta electrica si…mi-ar placea sa si invat sa merg pe o bicicleta! Da…da…nu stiu sa merg, am incercat cand aveam undeva intre 14-15 ani, am nimerit intr-un tufis si de atunci nu m-am mai urcat decat pe bicicleta de la fitness 🙂

  2. Cu siguranta o bicicleta electrica ne ofera libertate, un plus de sanatate si ne schimba starea si perceptia despre lume si despre noi asa ca merita investitia.

  3. Te-ai intrebat ce poti face pentru a-ti schimba comportamentul referitor la transport…? Da, m-am intrebat 🙂 eu nu am masina, merg pe jos pe distante scurte si medii. Desi nu mi-ar strica deloc o bicicleta electrica, as reduce din timpul de deplasare.

  4. Mi-as dori sa am o bicicleta electrica. Cred ca mi-ar fi tare utila. Bugetul nu mi-a permis pana acum sa ma apropii de una, dar niciodata nu se stie daca nu cumva voi primi una cadou

  5. Multi oameni evita bicicleta din cauza efortului fizic mare pe care il presupune deplasarea cu ea. Sincer, e solutia decongestionarii traficului si a reducerii noxelor din oras! Poate ar trebui sa ies si eu mai des cu bicicleta, fie ea si neelectrica! Dar mi-ai dat un motiv sa visez…

  6. Sunt N motive pentru a merge cu bicicleta și una electrică este foarte practică și cred că ni s-ar potrivi tuturor. personal, nu aș avea unde să o folosesc, sunt dependentă de mașină din cauza distanțelor mari pe care le parcurg, dar este o super idee !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.