A avea sau a nu avea erori pe blog. #TheconSustineBloggerii

Thecon sustine bloggerii

Seneca a spus „Errare humanum est, sed in errare  perseverare diabolicum”, dar eu vin cu o completare  -Errare siteum est, sed in errare  perseverare diabolicum.  Asta ca sa-mi sustin nevinovatia, eu n-am nicio vina, de vina este siteul. E aspirator de erori. Oare si la acest nivel tehnologic, perfectiunea este inca o iluzie? Pot avea un site fara erori? Cum? Cine sa faca asta? #TheconSustineBloggerii!

Fiecare postare a mea este o noua oportunitate de a ma promova, de a crea parteneriate cu diverse companii, siteuri. Bloggingul o modalitate fantastica de a-ti face prieteni cu oameni  din intreaga lume si de a face schimb de idei. Ideea este de a ma pozitiona cat mai sus in aceasta comunitate si am descoperit destul de repede ca este destul de dificil sa fac singura totul. Cand mi-am creat siteul nu m-am gandit ca-l voi transforma intr-un exercitiu de programare care imi va lua atata timp. La inceput mi s-a parut usor …. este doar un site web, dar practica ma „mananca”. Nu vreau sa-ti spun cat chin a fost sa redirectionez blogul. Teoretic a fost simplu, dar in practica am reusit sa bulibasesc cateva lucruri…importante. Acum, am depasit momentul acesta, dar am altul- ma racaie pe creieras erorile. Poate de vina este faptul ca sunt in zodia Fecioarei, dar vreau ca totul sa fie perfect conectat.

Nu zilnic, dar destul de des imi apar erori, de toate felurile, de la banalele 403, 404, la  „erori de cod inaccesibile“mie, datorate diverselor constrangeri insolubile ale pluginurilor sau Dumnezeu stie cui. De fapt nu stiu cum functioneaza un site fara erori, asta pentru ca portiunea de erori la accesarea crawlerelor este vesnic plina. Ca sa nu cumva sa uit de existenta lor, Google ma binedispune dimineata notificandu-ma cu un mesaj ca a gasit un numar considerabil de erori la mine pe site. Googlebot e dragut si-mi strica ziua spunandu-mi ca utilizatorii nu-mi pot accesa continutul. Cu asta m-a bagat in ceata. Sunt destul de confuza cand apar orice fel de erori si le pun prima data in spinarea rularii unor pluginuri noi, apoi trec la actiune. Incerc de fiecare data sa remediez problema, asa ca verific setarile pentru server si CMS. Teoretic, interfata permite unui utilizator ca mine, adica cu experienta limitata, sa adauge, modifice, elimine continut, fara interventia unui webmaster, dar practic dupa ce-mi bag eu nasul e nevoie de unul. De vina este lipsa mea de experienta in domeniu si ideea gresita ca pot face orice. Acum m-am gandit ca ar fi o idee buna sa apelez la altcineva si atunci am vazut ca Thecon au un program  dedicat, campania de sustinere a bloggerilor. Am apelat la ei deoarece mi-au placut postarile lor relaxate de pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/theconro, cat si partea de servicii web design. Sunt tineri, entuziasti, plini de elan si idei, neconformisti, fix ce-mi trebuia mie. Proiectul lor sustine bloggerii ajutandu-i pe cat posibil in doleantele lor in limita teoretica de doua ore, dar dupa cum am observat la alti bloggeri, aceasta limita e destul de des depasita. Daca de obicei se vrea o cosmetizare a blogului, un face-lift la moda, eu vreau sa nu mai vad picior de eroare la mine pe blog. Acest lucru este ceva de domeniul fantasticului, atata vreme cat nu ma potolesc sa reorganizez siteul mereu, actiune in care mut accidental directoare, legaturile externe patesc rusinea de a nu functiona, scripturile noi lesina, iar gramada de pluginuri lasa zilnic „morti” pe campul siteului, dar am vrut sa apuc ziua cand Googlebot tace. Am apucat-o.

Daca esti blogger si tehnologia te traduce, Find The Connections! #TheconSustineBloggerii



			

12 comentarii la „A avea sau a nu avea erori pe blog. #TheconSustineBloggerii

  1. Am auzit si eu de ei, dar nu am apelat niciodata. Oricum partea tehnica a blogului e chineza pentru mine si inca nu inteleg mare lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.