Anvelope de vară – Cum le alegi pe cele mai bune?

Anvelopele de vară

Dacă ai un autoturism cu care circuli, știi cu siguranță că este necesar să ai atât anvelope de vară cât și cauciucuri de iarnă. Schimbarea acestora în concordanță cu anotimpul este recomandată pentru a oferi siguranța pe carosabil ție, pasagerilor, cât și celorlalți participanți la trafic. De ce este necesar să schimbi anvelopele în funcție de anotimp, precum și cum poți să le alegi pe cele mai bune? Află răspunsul în acest articol.

Anvelope de vară – De ce trebuie să le schimbi?

Deși nu există vreo prevedere legală în acest sens și nici o sancțiune legală, folosirea cauciucurilor de vară este mereu în interesul șoferilor. Diferența dintre anvelopele de vară și cele de iarnă este legată de duritatea cauciucului. Anvelopele de iarnă sunt fabricate dintr-un cauciuc mai moale, ceea ce le permite circulația optimă pe șosele în condiții de temperaturi negative, chiar dacă pe drum există polei sau gheață.

ANVELOPE KUMHO de vara Ecsta Ps31 24550 R18 100W
ANVELOPE KUMHO de vara Ecsta Ps31 24550 R18 100W
ANVELOPE PREMIORRI de vara Solazo S Plus 21545 R17 91W
ANVELOPE PREMIORRI de vara Solazo S Plus 21545 R17 91W
ANVELOPE DUNLOP de vara Street Response 2 19565 R15 95T
ANVELOPE FULDA de vara Ecocontrol 17580 R14 88T

Anvelopele de vară sunt fabricate dintr-un cauciuc mai tare care face față cu brio temperaturilor ridicate din timpul verii. Practic, vara asfaltul este încins deoarece absoarbe foarte bine căldura emisă de soare. În aceste condiții cauciucul tinde să se dilate, deci un cauciuc de iarnă ar fi prea moale și s-ar uza foarte repede. Cele de vara sunt mai tari și nu se dilată, de aceea sunt mai rezistente și nu prezintă un grad de uzură la fel de ridicat. Poti sa vezi modelele de anvelope pentru vara disponibile online, la preturi accesibile.

Ce spun cei care folosesc Anvelopa vara Tigar High Performance 205/55 R16 91V

Anvelopa vara Tigar High Performance 205/55 R16 91V
Anvelopa vara Tigar High Performance 205/55 R16 91V

Sunt perfecte pentru vara si pe carosabil umed insa cel mai mare atu al lor este faptul ca sunt extrem de silentioase. Am rulat in jur de 3000 de km. Nu ma pot pronunta inca despre uzura insa daca ma duc 3 ani eu is mulțumit. Le recomand!

Catalin S

Cauciucurile sunt foarte ok, se comporta bine pe carosabil, chiar si pe ploaie, iar nivelul de zgomot este in limitele normale! Recomand!

Adi

Cele mai bune anvelope la un preț decent recomand cu toată încrederea. Un pret bun si calitate excelentă.

Madalin P

Am cumparat 2 buc anul trecut sunt multumit de ele nu sunt zgomotoase, iar pe ploaie se comporta bine au aderența. Am mai comandat 2buc

Ionut S

Foarte bune, rulează excelent, fara zgomot la 120km/h, se frânează excelent. Au venit 2 cu dot 0121 si 2 cu 0321

Alexandru F

Cum alegi cele mai bune anvelope de vară?

În opinia multor specialiști și șoferi, cele mai bune cauciucuri de vară sunt anvelopele de vară marca Dunlop la Anvelope Oferte, care se recomanda prin calitate si durabilitate. Motivele sunt lesne de înțeles. Cauciucurile de vară Dunlop sunt fabricate de compania care este și principalul furnizor de anvelope pentru mașini sport, care participă la competiții sportive. Așadar anvelopele de vară Dunlop sunt printre cele mai rezistente de pe piață, și dacă tot trebuie să investești într-o pereche pe care să le folosești mai mult de un sezon, e bine să te orientezi înspre un brand cu o reputație excelentă.

Pe lângă alegerea unor anvelope de vară Dunlop, mai trebuie să ai în vedere și câțiva indici care să îți garanteze că noile cauciucuri se potrivesc cu modelul tău de mașină și că vor rezista bine pe drumurile din România. Astfel va fi necesar să verifici dimensiunea acestora. Mai exact, va trebui să ai în vedere lățimea, raportul de aspect și raza. În mod normal, ar trebui să ai trecute aceste valori în cartea tehnică a mașinii. Greutatea suportată de anvelope va fi indicată de indicele de sarcină. De asemenea, indicele de viteză va sugera viteza cu care poți circula în condiții optime cu mașina, folosind respectivele cauciucuri. Indicele de viteză se notează cu litere, iar pentru România, valoarea T este suficientă.

 

ANVELOPE SEMPERIT de vara Speed-life 3 Prodectie Janta 25535 R20 97Y
ANVELOPE SEMPERIT de vara Speed-life 3 Prodectie Janta 25535 R20 97Y
ANVELOPE DEBICA de vara Presto Hp2 24545 R17 99Y
ANVELOPE DEBICA de vara Presto Hp2 24545 R17 99Y
ANVELOPE DUNLOP de vara Sport Maxx Gt 24535 R20 95Y
ANVELOPE DUNLOP de vara Sport Maxx Gt 24535 R20 95Y
ANVELOPE FULDA de vara4x4 Road 23565 R17 108H
ANVELOPE FULDA de vara4x4 Road 23565 R17 108H

De unde poți alege cele mai bune anvelope de vară?

Probabil te întrebi unde au găsit alți șoferi anvelope de vară ieftine Dunlop. Ei bine, află că este foarte ușor să găsești cauciucuri de vară ideale online. Mulți sunt de părere că este mult mai bine să le comanzi de pe Internet din mai multe motive. Un motiv evident este acela că actul în sine de căutare și cumpărare este mult mai confortabil. Nu mai trebuie să te deplasezi pentru a căuta și cumpăra.. De asemenea, calitatea este foarte bună și mulți au confirmat că nu există diferență între acestea și cele cumpărate dintr-un magazin tradițional.

Mai mult decât atât, online ai posibilitatea de a verifica ușor toate informațiile legate de compatibilitate de care ai nevoie. Acestea sunt listate în secțiunea de specificații. De asemenea, ai posibilitatea de a consulta în secțiunea de review părerea altor utilizatori. Astfel poți să vezi dacă anvelopele sunt chiar de calitate și dacă magazinul online care le furnizează oferă servici profesionale. Tot ce trebuie să faci pentru a găsi ce îți dorești este să dai o căutare pe Google, căutare ce durează doar câteva secunde.

Faptul de a avea mașina echipată cu cauciucuri corespunzătoare, te poate ajuta să conduci mai bine și să circuli în condiții optime pe carosabil. Dintre modelele disponibile pe piață, anvelopele de vară Dunlop sunt cele mai recomandate de majoritatea șoferilor și a specialiștilor. Alege deci să investești în calitate.

ANVELOPE de vara TAURUS 101 21565 R16c 107T
ANVELOPE de vara TAURUS 101 21565 R16c 107T
ANVELOPE de vara TAURUS Road-terrain 26570 R15 116T
ANVELOPE de vara TAURUS Ultra High Performance 25540 R19 100Y
ANVELOPE de vara TAURUS Ultra High Performance 25540 R19 100Y
ANVELOPE de vara MATADOR Izzarda At 2 protectie janta 24570 R16 111H

22 de comentarii la „Anvelope de vară – Cum le alegi pe cele mai bune?

  1. Nu am auzit de aceste anvelope, la acest capitol e mai priceput sotul, insa ii voi mentionat si acest brand. Multumim pentru informatii. Chiar avem nevoie de cauciucuri noi.

  2. Niciodata un cauciuc ieftin nu e bun. Este echivalentul unui cauciuc second hand pe care l-ai luat de la altcineva, nu folosit de tine un an sau doi la rand. Apoi, jantele sunt cele care pastreaza dinamica masinii, ele sunt mai indicate sa fie schimbate pe sezon, insa unii soferi prefera sa dejanteze cauciucurile si sa le schimbe conform sezonului. Si, nu il ultimul rand, anvelopele trebuiesc notate, mai ales daca le folosesti si la anul, pentru ca daca pui cauciucurile deja utilizate de pe fata, pe spate, masina se dezechilibreaza mai usor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.