3 lucruri care te vor ajuta sa inveti sa canti la pian

sa canti la pian

Pianul este unul dintre cele mai expresive instrumente muzicale si, totodata, are capacitatea de a disciplina si de a accentua capacitatile de coordonare si dexteritate ale celui care canta. Mai mult decat atat, pianul este unul dintre cele mai vechi si mai indragite instrumente.
Indiferent daca iti doresti un nou hobby, daca vrei sa te relaxezi dupa o zi incordata de munca sau daca planuiesti sa devii un pianist amator, in acest articol vei putea descoperi cateva lucruri care te vor ajuta sa studiezi acest instrument intr-un mod eficient.

Iata 3 lucruri de avut in vedere pentru a reusi sa inveti sa canti la pian:

Exerseaza cu o orga electronica

In general, atunci cand incepi sa inveti ceva nou este foarte important sa iti stabilesti un punct de pornire, astfel incat sa nu sari nicio etapa si, bineinteles, sa poti progresa intr-un timp cat mai scurt. In ceea ce priveste studiul pianului, un bun inceput pentru tine ar fi sa exersezi cu ajutorul unei orgi electronice. Pianul si orga sunt instrumente asemanatoare, care au la baza acelasi principiu, cu diferenta ca orga se invata mai repede si mai usor. In acest sens, in mediul online gasesti orgi electronice pe Soundcreation, de unde iti poti achizitiona si tu acest instrument. Fara indoiala, daca vei tine cont de acest lucru, vei invata sa canti la pian chiar si de unul singur.

Pune accentul pe auditii

Auditiile joaca un rol foarte important in procesul de invatare al unui instrument. Mai precis, ascultarea activa a instrumentului la care iti doresti sa inveti sa canti, in acest caz pianul, ajuta la dezvoltarea imaginatiei, sensibilitatii, disciplinei artistice si, mai ales, iti ofera o alta perspectiva asupra artei. Bineinteles, la fel de important este sa asculti in mod repetat si interpretarile tale, astfel incat sa iti poti corecta eventualele greseli si, desigur, sa poti progresa. Mai precis, utilizeaza un amplificator de la la SOUND CREATION pentru a asculta piese celebre interpretate la pian, la o claritate favorabila auditiilor, dar si pentru a te putea asculta in momentul in care exersezi la orga.

Foloseste aplicatii educationale

In ziua de astazi, exista o multime de aplicatii pentru telefon care au scopul de a te ajuta sa iti descoperi pasiunile si, bineinteles, sa iti dezvolti aptitudinile. Printre acestea sunt disponibile si aplicatii care te pot invata sa canti la un instrument muzical, imbinand invatarea cu distractia. Acestea te invata pas cu pas sa canti la pian sau la alte instrumente, prin intermediul tutorialelor video, dar si cu ajutorul miilor de sarcini si cantece pe care trebuie sa le parcurgi. In plus, este o modalitate excelenta de a studia pianul la orice varsta, oricare ar fi experienta dobandita anterior. In consecinta, imperecheaza o astfel de aplicatie cu orga electronica sau, in cazul in care exista, cu pianul si in mod sigur vei reusi ceea ce ti-ai propus.

Asadar, acestea sunt cele trei lucruri pe care ar trebui sa le ai in vedere, astfel incat sa reusesti sa studiezi pianul fara ajutorul unui profesor.

Pick-up AKAI ATT-09, Maro

Pick-up AKAI ATT-09, Maro

Boxa portabila Sony SRSXB12H Bluetooth Gri

Boxa portabila Sony SRSXB12H Bluetooth Gri

Boxa portabila Bluetooth pentru karaoke, activa, AKAI ABTS-SH01, 30W

Boxa portabila Bluetooth pentru karaoke, activa, AKAI ABTS-SH01, 30W

Pick-Up Audio Technica AT-LP3 Alb

Pick-Up Audio Technica AT-LP3 Alb

17 comentarii la „3 lucruri care te vor ajuta sa inveti sa canti la pian

    1. La fel e si cazul meu. Insa mi-am cumparat acum, la 41 de ani, un pian digital si cant cand vreau, cand pot si cum pot (autodidacta) dar incerc sa progresez.. mi-am facut acest capriciu.

  1. Nu m-au atras niciodata instrumentele muzicale, mereu am vazut barbatii mai potriviti pentru ele. Probabil si datorita faptului ca nu am avut in familie talentati ptr asta. Dar am fost casatorita cu un chitarist. 😀 Cu vocea am stat bine, i-am propus sa facem echipa dar nu a vrut, zicea ca n-am ” prezenta scenica”

  2. Si eu mi-as fi dorit sa invat sa cant la un instrument, in mod special pian sau vioara, insa din nefericire sunt complet afona si nici nu am ureche muzicala. Insa apreciez mereu oamenii care au invatat sa cante la pian

  3. Ce amintiri mi-ai starnit! Maica-mea m-a dat la scoala de muzica in clasa I-a. Adica eram si la scoala obisnuita, din cartier, si la aceea speciala, de muzica. La pian. Nu aveam mana de pianista, nici acum nu am, nu ajungeam la octava in acelasi timp cu degetul mare si cu cel mic, imi era imposibil sa cant ceva cu dreapta si altceva cu stanga, nu tineam minte notele unei linii melodice, si dupa 4 ani de chin cei de la scoala de muzica nu m-au mai primit. Spre bucuria mea! Insa asta mi-a deschis cat de cat gustul pentru muzica clasica, pe care am ascultat-o cu placere mai tarziu, cand eram studenta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.