Negresa de post -reteta Sanovita

Negresa de post

Obisnuiesti sa tii post? Indiferent de motivul pentru care simti nevoia unei pauze in care sa consumi numai hrana de origine vegetala, poate ai nevoie de o perioada de pregatire spirituala inaintea unei mari sarbatori, poate ca sanatatea iti impune  o astfel de dieta ideala,  vei obtine un impact mare asupra mediului si sanatatii tale spirituale, fizice.  Intr-o astfel de dieta vegetariana pe termen lung, trebuie avut in vedere aspectul nutritiei corecte, astfel incat sa stim cum sa combinam cerealele proteice si leguminoase pentru a obtine toti micronutrientii necesari corpului sau sa ne completam dieta la observarea unor deficiente. In aceste zile, eu, cel mai mult duc dorul dulciurilor, asa ca mereu caut retete care sa-mi permita un astfel de rasfat. Zilele trecute am gasit un pliant Sanovita ce prezenta beneficiile  uleiului de cocos. Acolo era o reteta de negresa de post si fiindca se prepara foarte usor am facut-o astazi. Nu necesita nicio deprindere in ale bucatariei, pur si simplu amesteci ingredientele si apoi le pui in forma, la cuptor. In locul celor de la Sanovita, eu as scoate pe piata un kit special pentru astfel de prajituri.

Ingrediente negresa de post:

  • 3 cani de faina;
  • 2/3 cana de zahar brut;
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • 1 praf de copt;
  • 6 lingurite pudra de roscove;
  • 1 lingura de suc de lamaie;
  • 10 linguri de ulei de cocos;
  • 2 cani de apa.

Negresa de post -reteta Sanovita

Ulei de Cocos pentru Gatit Scufita Rosie 1000 ml
Ulei de Cocos pentru Gatit 1000 ml
Ulei de Cocos Extravirgin BIO Presat la Rece Pronat - Glass Pack 1000 ml
Ulei de Cocos Extravirgin BIO Presat la Rece 1000 ml
Ulei de Cocos (pentru Gatit) 1000ml/900g HERBAVIT
Ulei Cocos Barco 1 litru
Ulei Cocos Barco 1 litru

Mod de preparare negresa de post:

Se cerne faina intr-un bol, se pune zaharul (in reteta initiala cantitatea de zahar era de 1 cana, dar eu am pus mai putin pentru ca nu voiam sa fie prea dulce), bicarbonatul de sodiu, praful de copt si pudra de roscove. Se amesteca toate si apoi se pun ingredientele lichide: uleiul de cocos  (l-am incalzit timp de 30 sec la microunde pentru a deveni lichid), zeama de lamaie si canile de apa. A rezultat un amestec vascos si destul de gros pe care l-am rasturnat in tavile captusite cu hartie de copt. Prajitura s-a copt repede, in 30 de minute, deoarece nu am pus compozitie decat pana la jumatatea inaltimii tavii. 

Negresa de post -reteta Sanovita

Negresa de post -reteta Sanovita

Mi s-a parut ca a trecut o vesnicie pana s-a racit si am putut s-o gust. Era aproape perfecta, daca as fi pus mai putin zahar ar fi avut gustul ideal. Daca preferi prajiturile foarte dulci, aceasta va fi pe placul tau, se insumeaza dulceata prafului de roscove cu zaharul din trestie de zahar, iar rezultatul este o adevarata Dulcinee. Cred ca data viitoare o voi face fara sa pun niciun pic de zahar sau voi incerca sa adaug doar doua linguri de melasa, cat sa rotunjeasca dulceata naturala a roscovelor.

 O sa te mai tentez cu o alta reteta de post intocmita cu ajutorul uleiului de cocos – Ciocolata de casa cu ulei de cocos.Care este reteta ta  preferata de prajitura de post?  Daniel in #miercureafaracarne a pregatit o salata de vinete cu maioneza de avocado. Suna delicios!

P.S.

Daca esti in cautare de altceva bun, intra pe Miercurea fara carne si acolo vei gasi mai multe retete.

Set 3 tavi de copt cu margine detasabila Evie
Set 3 tavi de copt cu margine detasabila Evie
Tava de copt cu capac Premium
Tava de copt cu capac Premium
Vas de copt Calisto Rectangular Black 2 L
Vas de copt Calisto Rectangular Black 2 L
Vas de copt Classical Rectangular 27x33 cm
Vas de copt Classical Rectangular 27x33 cm

35 de comentarii la „Negresa de post -reteta Sanovita

  1. Nu am mai mancat de mult timp negresa, era printre preferatele mele. Ar prinde bine aceasta reteta acum in perioada postului

  2. Vaii…ce pofta mi-ai facut. Negresa este prajitura copilariei mele, bine nu de post, dar…imi aminteste de tinerete. Ne facea mama in fiecare saptamana si mancam de fiecare data cu atat de multa pofta, de parca ar fi fost prima data cand o gustam :)))

  3. Ce coincidenta! Sambata vor veni niste prieteni la noi si chiar nu stiam ce desert sa pregatesc. M-ai convins, o sa le fac o negresa cu ajutorul retetei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.