Decoreaza-ti casa cu vitalitatea unui cuart compozit!

Nevoia de schimbare este mereu prezenta in oameni, reprezinta o modalitate de a ne revitaliza, dar oare se manifesta numai la nivelul nostru launtric, nu implica si schimbari din afara fiintei noastre? Eu cred ca remodelarea noastra include si renovarea spatiului unde locuim, iar procesul schimbarii noastre este similar cu cel in care ne reinnoim casa. Nu cred ca ai sa-mi spui ca nu-i nicio legatura intre tine si locuinta, dar ai sa-mi vii cu scuze de genul renovarea este costisitoare, ca o sa faci o gramada de mizerie, bucataria ta inca arata bine sau ca nu ai bani.  Nu este necesara schimbarea intregului spatiu, poti doar puncta cu cate un accent bine plasat. De exemplu eu vreau vitalitate asa ca voi alege acoperiri din cuart compozit in baie si bucatarie. Stiu ca acum, in prag de sarbatori, aceasta dorinta a mea este tardiva, dar va prima printre rezolutiile noului an.

De ce sa alegi acest cuart compozit?

In ultimul timp am observat frecvent in locuinte prezenta cuartului compozit, asa ca am intrebat un designer care-i cauza, iar raspunsul m-a surprins in mod placut. De unde credeam ca va marsa pe aspectul estetic si practic, m-a surprins spunandu-mi ca aceasta decorare cu cuart compozit permite reinnoirea energiei spatiului decorat, oferind o nota unica fiecarei camere si apropiind-o de natura. Se pare ca daca iti doresti o crestere spirituala,  sa trezesti capacitatile de a vedea dincolo de viata de zi cu zi monotona, daca vrei sa gasesti ceea ce cauti, poate chiar o evoluare materiala, este fundamental sa faci o schimbare nu numai in tine, ci si in sanatatea casei tale. Asa am ajuns sa descopar multiplele proprietati ale cuartului care il fac atat de dorit in scopuri industriale, iar in cazul meu casnic. Aceasta fuziune de apa si siliciu are puterea si calitatea de a primi, transforma, de a acumula energie si apoi de a o elibera treptat. Nu degeaba culturile chinezeasca si hindusa l-au numit „piatra vie”, el  simte miscarile energetice, iar vibratiile sale se armonizeaza cu persoana care-l poseda. Cuartul compozit este mai mult decat un element terapeutic, estetic, practic, el intregeste ideea de acasa prin emotie, caldura, culoare, naturalete.

Decoreaza-ti casa cu vitalitatea unui cuart compozit

  •  

Cuartul este cel mai comun si abundent mineral. A fost prezent in toate epocile si culturile in bijuterii, amulete, iar astazi este parte integranta a vietii noastre incepand de la tehnologia prin microcipuri, rubine pentru lasere, ceasuri cu cuart pana la placari ale locuintelor. De ce are atatea aplicatii? Deoarece se remarca prin duritate si rezistenta la intemperii.

Decoreaza-ti casa cu vitalitatea unui cuart compozit

Cuartul compozit o investitie pe mai multe planuri

Reinnoirea bucatariei si baii o vad ca o investitie in familia mea, in sanatatea ei, dar o gandesc si in termeni economici, ca o pretuire. Ma gandesc ca pe termen lung voi economisi bani si voi evita alte reparatii ce se pot dovedi mult mai scumpe. Imi doresc aceasta noua experienta deoarece casa mea cere o schimbare rasunatoare, bucataria este prost organizata, mobilierul pare usor depasit si plictisit. Vreau culoare,  potentarea energiei pozitive, durabilitate, vitalitate, vreau sa traiesc in armonie cu mediul si universul. Cred ca  noului meu mobilier galben i s-ar potrivi de minune un blat albastru si combinatia aceasta va surprinde placut orice ochi avizat.

Intr-o bucatarie blatul este o piesa fundamentala. Deocamdata eu il am din granit. Ai zice ca ar trebui sa fiu multumita de el, deoarece granitul este o stanca dura cu rezistenta mare la abraziune, este ecologic, reciclabil si intretinerea sa este simpla, dar are niste limite estetice si in plus trebuie din cand in cand efectuat un tratament de lustruire si unul de sigilare. In plus ca orice piatra naturala poate avea una sau mai multe imperfectiuni.

Blatul cunoscut ca fiind de cuart,  este  de fapt rezultatul unui proces industrial prin care particule de cuart naturale se amesteca cu o rasina poliesterica rezultand un aglomerat cu duritate mare si care in acest caz este si antibacterian. Blaturile din cuart datorita compozitiei lor nu au niciodata probleme in a se pata. In plus suprafata sa neteda si neporoasa faciliteaza curatarea si utilizarea obisnuita a dezinfectantilor casnici. Cu el bucataria va fi complet igienica si recomandata pentru a veni in contact cu alimentele. Acest cuart tolereaza tolereaza perfect caldura si umezeala, dar eu il aleg in special pentru ca are un spectru modern prin culoare.

Plafoniera Senso Double
Plafoniera
Plafoniera Kinkiet Three
Plafoniera

Cuartul  acesta compozit fiind un produs artificial din 93% cuart natural, rezolva limitarile in privinta varietatii de nuante si culori si se potriveste mai bine ideii mele de bucatarie avangardista, care-mi spune sa aleg un blat de un ton reprezentativ mie si anume albastru. Nici nu voi alege orice nuanta de albastru, ci pe aceea numita Iris Blue. Ai ghicit, unul din atuurile sale este ca poarta acelasi nume cu fata mea si va proiecta dragostea mea de mama. Exista si alte motive pentru care il aleg: nu este poros, asa ca rezista acidului din alimente si este foarte eficient impotriva zgarieturilor fiind practic indestructibil.Decoreaza-ti casa cu vitalitatea unui cuart compozit

Binenteles ca la un astfel de blat in bucatarie, voi asocia si o placare tot din cuart datorita functiei sale decorative ce creaza un spatiu unic si special. Tendinta ascendenta este utilizarea de formate mici, dar aici sunt in dubiu ce stil sa aleg:

  • sa fie minimalist si sa creez figuri geometrice decorative cu un contrast deosebit;
  • sa amestec dale de mai multe culori diferite pentru a crea un efect surprinzator;
  • sa ma bazez pe reliefurile, texturile cuartului si acesta sa primeze ca elemente decorative exclusiviste;
  • sa aleg stilul rustic si sa folosesc doar dale de culoare alba plasate fara rosturi;
  • aspect sofisticat si in acelasi timp clasic prin eliberarea jumatatii superioare a peretelui si inchiderea sa cu piese de finisare de alta culoare?
Set de masa 18 piese Old Italy Yellow
Set de masa 18 piese Old Italy Yellow
Set pentru aperitive
Set de masa 18 piese Mandala Mediterraneo
Set de masa 18 piese Mandala Mediterraneo

Greu de ales, dar in combinatie cu mobilierul bucatariei, iluminatul specific si alte cateva elemente decorative, acest loc se identifica clar cu stilul minimalist, iar astfel ma voi putea bucura de un sentiment de bunastare si luminozitate intr-o bucatarie moderna. Plusul de unicitate si originalitate va veni de la cateva elemente de epoca, un ceas si cateva cutii de tabla vintage.

Suport dublu pentru hartie igienica si accesorii
Perdea de dus Aboard 180x200 cm
Set de baie 3 piese Bamboo
Set de baie 3 piese Bamboo

In baie inca nu m-am hotarat asupra culorilor de placare, dar cred ca o sa merg pe Luxury Elephant Grey pe pereti si Luxury White pe podea. Baia este un loc unde umezeala este des intalnita si care prezinta un risc ridicat de a coloniza mucegaiuri sau bacterii, astfel ca aceste placari cu cuart prin capacitatea lor bacteriostatica contaminarea cu aceste microorganisme este nula.

Posibilitatile de decorare cu acest tip de piatra sunt nesfarsite, dar in mod constant cuartul va crea efecte vizuale si prin proprietatile sale va atrage mereu atentia asupra sa.

14 comentarii la „Decoreaza-ti casa cu vitalitatea unui cuart compozit!

  1. Recunosc, ca nu am prea stiut de aceasta varianta si ma bucur ca am aflat mai multe despre acest cuart. Pe viitor voi tine cont de ceea ce am aflat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.