Ai planuit deja concediul la munte din iarna aceasta? Iata cum sa-ti pregatesti MASINA!

Sarbatorile de iarna bat la usa si toata lumea se pregateste pentru a pleca in concediu, moment de distractie maxima atat pentru adulti, cat si pentru copii, totul fiind planificat in cele mai mici detalii pentru reusita vacantei. Frumusetea peisajului montan, zapada abundenta si prezenta sporturilor de iarna face ca muntele sa devina principala atractie turistica a tuturor romanilor care se echipeaza cu buna dispozitie, sa petreaca cateva zile placute in aceste locuri fabuloase.

Pentru ca cei mai multi dintre turisti prefera sa mearga in concediu cu autoturismul personal, o grija deosebita este echiparea acestuia in asa fel incat sa faca fata tuturor conditiilor meteo, repararea sau realizarea reviziilor tehnice obligatorii si aprovizionarea lui cu o cantitate de combustibil suficienta pentru drumul pana la destinatie si inapoi.

Iata cateva sfaturi utile pentru soferi:

  • O vizita la mecanic trebuie sa aiba loc inainte de orice drum lung. Acesta va verifica buna functionalitate a autovehiculului, va completa consumabilele daca este nevoie si va repara orice defectiune minora inainte de a se transforma intr-una majora!
ANVELOPE DUNLOP toate anotimpurile Sport All Season 16565 R15 81T
ANVELOPE DUNLOP toate anotimpurile Sport All Season 16565 R15 81T
ANVELOPE PIRELLI toate anotimpurile Powergy std 23550 R19 99V
ANVELOPE PIRELLI toate anotimpurile Powergy std 23550 R19 99V
ANVELOPE PIRELLI toate anotimpurile Cinturato P7 (p7c2) std 20555 R17 91V
ANVELOPE DEBICA toate anotimpurile Navigator 3 19555 R16 87H
ANVELOPE DEBICA toate anotimpurile Navigator 3 19555 R16 87H
  • Autoturismul trebuie dotat cu toate acele accesorii necesare unei calatorii la distanta de casa. Astfel, nu trebuie sa lipseasca acele lucruri extrem de importante pentru confortul soferului si al pasagerilor, precum: parasolarele, husele rezistente si care se pot curata usor, presuri de buna calitate, ce protejeaza masina, incarcatoarele auto lejer de obtinut de pe ItelMobile, care se dovedesc a fi intr-un final indispensabile!
  • Anvelopele de iarna vor fi prezente in dotarea masinii pentru ca ele ajuta nespus la manevrarea pe timp de iarna, atunci cand asfaltul este acoperit de zapada sau polei, dar si pentru ca lipsa lor ar putea duce la primirea unor amenzi usturatoare pentru soferi. Inainte de plecare trebuie verificata presiunea lor, gradul de uzura si echilibrate rotile.
  • Un drum lung inseamna timp indelungat petrecut in interior, astfel incat orice miros neplacut poate reprezenta pentru pasageri un adevarat chin pana la destinatie. Un odorizant auto poate salva situatia, astfel incat o raita pe site-ul https://www.bottegaverde.ro/odorizante-camera-auto reuseste sa indeplineasca dorintele unui sofer atent la cele mai mici detalii.Ai planuit deja concediul la munte din iarna aceasta? Iata cum sa-ti pregatesti MASINA!
  • Incarcatura de pe masina nu trebuie sa fie uriasa pentru ca exista pericolul ca suspensia si directia sa nu functioneze corespunzator, consumul de combustibil sa fie nejustificat de mare, iar comportamentul general al autoturismului pe drum sa nu fie la parametrii normali. Asadar, in concediu vor fi luate doar obiectele absolut necesare;
  • In masina vor exista si cateva produse recomandate pe timp de iarna: solutii de dezghetat incuietorile, racleta pentru curatarea geamurilor, perie pentru zapada de pe masina, lopata, lanturi, cablu de tractare, cabluri de pornire, plus o mica rezerva de alimente, apa, paturi, manusi, lanterna.
Anvelope de iarna Dunlop WINTER RESPONSE 2 185/65 R15 92T
Anvelope de iarna Dunlop WINTER RESPONSE 2 185/65 R15 92T
Anvelope toate anotimpurile Westlake SW613 195/75 R16C 107R
Anvelope toate anotimpurile Westlake SW613 195/75 R16C 107R
Anvelope toate anotimpurile Goodyear EAGLE LS2 235/45 R17 97H
Anvelope toate anotimpurile Goodyear EAGLE LS2 235/45 R17 97H
Anvelope toate anotimpurile Tyfoon 4-SEASON 225/45 R17 94V
  • Bateria auto este foarte solicitata pe timp de iarna, asa ca trebuie verificata daca mai raspunde cum trebuie nevoilor autovehiculului. Dupa o noapte geroasa se poate intampla ca acumulatorul sa ramana fara curent si masina sa nu mai poata fi miscata din loc.

In concluzie, o excursie reusita la munte poate deveni realitate daca sunt respectate cateva masuri de siguranta cu privire la autoturismul personal.

19 comentarii la „Ai planuit deja concediul la munte din iarna aceasta? Iata cum sa-ti pregatesti MASINA!

  1. Sotul meu se ocupa de toate inainte de fiecare vacanta, iarna vara, as mai adauga niste sare, nisip, lanturi si solutie de dezghetat parbrizul rapid, o maturica pentru indepartat zapada.

  2. Din pacate, sunt foarte multi inconstienti si pleaca la drum cum o fi, fara sa tina cont de toate aceste aspecte. Pe urma ii vedem pe la televizor inzapeziti, zgribuliti, cerand ajutor.

  3. Nu prea imi surade ideea de a pleca in concediu cu masina personala, insa lucrurile pe care le ai spus sunt intr-adevar esentiale. Noi am schimbat deja bateria, la ambele masini. 😀

  4. Vorba colegei de mai sus, noroc ca barbatii sunt responsabili de masina. ZIlele trecute am aflat ca itp-ul sotiei era expirat de ceva vreme 🙂
    Frumos articol, legat, documentat, multumim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.