Cum iti pui stampila asupra celor din jur?

Modernitatea a facut sa trecem usor cu vederea peste multe din vorbele si faptele unei zile, dar nu reuseste sa stearga magia din lucrurile mici, cele care te fac sa apreciezi farmecul vietii. Gasesc in inima mea abilitatea de a ma indragosti de lucruri, fapte si vorbe simple, cred ca sunt o romantica ce refuza sa fie absorbita de timp. Desi copil sau poate tocmai de aceea, Iris ma deschide ca pe o carte, citeste ceea ce este scris inauntru, o scrisoare de dragoste, ca mai apoi sa o stampileze cu un sarut. Asa le spunem noi in joaca sarutarilor, stampile.  Si nu facem economie la ele. Eu cu ea suntem un Univers, planete se rotesc si danseaza cu noi, iar un suvoi de dragoste curge de pe buzele noastre dand caldura si culoare vietii. Cateodata ma apuca vertijul de la atata energie inmagazinata. Cateodata mi-e teama ca ai sa cresti, ca poti pleca intr-un loc departe de mine si n-am sa mai pot sa-ti dau saruturi, stampile de noapte buna sau buna dimineata. Dar iti promit copilul meu, ca voi gasi o cale in fiecare noapte, printre visuri, ca sa te pot vizita.

Nu o uit niciodata scrisorile desenate pe care mi le-ai daruit sau pe care mi le daruiesti zilnic, incununate in colt de doua buze mici unite intr-un sarut. Bunica tine aceste amintiri intr-un scrin vechi si imbratisandu-le ne inconjoara cu dragoste, de departe. Numai Iepurila nu e prea incantat de stampila primita pe obraz pentru ca i s-a intins pe blanita si nu mai vrea sa se ia la spalat. Detaliul delicat ce astazi ii impieteaza blanita alba si moale imi arata unde dispar si cum se consuma atat de repede rujurile mele, asa ca m-am gandit sa-ti comand prima ta stampila de la Colop. Nu puteam alege ca desen decat doua buze unite intr- un sarut de inger, un memento despre  dragoste, protectie si afectiune. Azorel a fost primul care a experimentat stampila, dar de dragul lui Iris n-a zis nici ham.Cum iti pui stampila asupra celor din jur?

Primul desen-scrisoare astfel personalizat, l-am inramat si pus pe birou intre celelalte stampile si datiera, iar cand sunt stresata,  suparata sau ma irita ceva, decat arunc o privire catre el. Semnul este delicat ca si Iris, dar lasa o impresie profunda. Reuseste sa ma deconecteze, relaxeze, revitalizeze, este un adevarat elixir, lucru care a reusit sa-i aduca invidia celorlalte stampile, pana cand una din ele a rabufnit.Cum iti pui stampila asupra celor din jur?

– Eu sunt stampila de director, nu un desen pueril pe birou. Sunt Expert Line Microban® cu dimensiunea amprentei de 106×55 mm, numar de linii: 12, culori la tusiera: 5. Sunt cuvantul magic care intrerupe intalniri, schimba ordinea de zi, anuleaza calatorii. Sunt pretiosa, sunt ca „Sesam deschide-te”, o parola ce deschide usi spre bogatie, marire. Sunt si un tiran, de frica mea tremura toate documentele si se prezinta sfios in fata mea, intorcandu-si foile fara sa faca nici cel mai mic zgomot. Doar eu pot face zgomot. Am un apetit insatiabil de hartii, nu obosesc si nu gresesc niciodata. Sunt unic, important, de neinlocuit, eu reprezint autoritatea. Degeaba soptesc pe la colturi tomurile ca sunt un autocrat insetat de tus, fara stampila mea ele nu fac doi bani. Si acum vine stampiluta asta rozalie sa ma loveasca in orgoliul propriu? Ea cu candoarea ei copilareasca, inca n-a aflat cine e conducatorul biroului?Cum iti pui stampila asupra celor din jur?

– Teroarea tiraniei insolente, il intrerupe stampila-avocat. Tusul si limba mea vor fi mereu unite in apararea drepturilor poporului de hartii cu sau fara stampile. Eu voi fi mereu poetul lor, voi lasa in urma o dara stralucitoare, o canelura adanca a cuvantului in crusta cu care vrei sa acoperi acest tinut. Am fost creata printr-o metoda profesionala de personalizare  si continui sa-mi dezvolt aceste aptitudini unice. Amprenta mea e mica de 38×14 mm, dar sunt un Plus, Colop Pocket Stamp Plus 20, stampila portabila tip carte de vizita, multifunctionala si intotdeauna la indemana.Cum iti pui stampila asupra celor din jur?

Copiii cu cat sunt mai mici cu atat sunt mai sinceri, mai inocenti, mai avizi de dragoste si frumos, sunt cea mai mare bogatie a noastra. La fel si aceasta stampila-copil, Printer Line R12 cu dimensiunea amprentei de Ø 12 mm. Prin desenul ei rozaliu cu un sarut in forma de inima, aduce dragalasenie si candoare vizuala biroului nostru. Noi suntem cei care trebuie sa o ocrotim, sa-i  dam incredere in ea si ea ne va invata ce-i fericirea. Astazi sunt avocatul stampilei-copil, n-am chemat-o in calitatea de martor in aceasta instanta, are o varsta prea cruda, dar voi lupta pentru a-i face o viata frumoasa pe acest birou. Pentru asta am un creier puternic si o inima nobila, iar vorbele mele te vizeaza intr-un mod acut inteligent, domnule Expert Line Microban® . Nu lupt pentru dreptate si libertate intr-un sens abstract ca alti confrati ai mei, nu sunt pesimist in fata cariei si sordiditatii tale, combat in orice moment arbitraritatea si despotismul tau. Aceasta este valoarea vietii, muncii mele si stampila care o las in urma mea. Tu cum iti lasi stampila asupra celor din jur? Prin teroare?

Cum iti pui stampila asupra celor din jur?

-Am notat tot, zise datiera. Am urmat intocmai procedura, am consemnat distinct in procesul verbal toate probele, obiectiunile, plangerile, am datat totul, mai trebuie sa autentificati fiecare punandu-va stampila. Totul este incorporat in dosarul de procedura avand data de astazi. Dupa ce ati semnat, atacarea  procesului-verbal se poate face numai in instanta.

_ Nici nu vreau sa aud, va declar nuli pe toti si aduc altii in locul vostru. Credeti ca sunt un aer neprevazut al superioritatii, o anecdota de sef, ca sunt trecator? Sunt urgenta, sunt importanta, sunt prioritatea care va depaseste prioritatile. La gunoi cu voi! Cine n-a comentat nimic azi? Familia ecologista Printer realizata in principal din materiale reciclate si sustenabile? Printer Green Line come to me! Hurry! Bring me a Colop catalog to choose other workers.Cum iti pui stampila asupra celor din jur?

In acest punct n-am mai rezistat sa asist pasiva la tot acest proces, am preluat conducerea si l-am mazilit pe Expert Line intr-un raft al biroului pana cand intunecimea din el ii va rearanja gandurile.  Apoi m-am gandit ca eu sunt cea responsabila pentru atitudinea sa insolenta, asa ca i-am comandat o  noua prietena, stampila flash, echipata cu mesaje pozitive si motivante.

Am luat in maini desenul-scrisoare si peste stampila rozalie am mai depus si eu una, a buzelor mele, iar gandurile mi-au zburat iar la tine, copilul meu. Ti-ai pus stampila in interiorul meu, sufletul meu poarta semnul tau, imaginea ta. Cat este de mica stiu ca si ea simte la fel. Stii ce mi-a spus aseara?  Mai important decat sa spui noapte buna este tonul si modul in care ma privesti, dar sarutul este stampila ta. M-a lasat fara cuvinte, asa ca am apelat iar la simboluri si am stampilat faptura mica peste tot, fata si trup fragil. Incerc sa-mi pun stampila in viata ei, sa inspir, sa contez, sa fiu fericita si s-o fac si pe ea sa se simta la fel.Cum iti pui stampila asupra celor din jur?

  Tu cum iti lasi amprenta asupra celor din jur?

Acest articol a fost scris pentru competitia SuperBlog 2017.

16 comentarii la „Cum iti pui stampila asupra celor din jur?

  1. foarte frumoasa ideea cu stampila-sarut! imi place si stampila ta personalizata. eu zic ca ne punem amprenta asupra celor din jur prin orice gest si vorba, dar e bine sa mai lasam si ceva stampilat din cand in cand!

  2. Imi place interpretarea ta, ai atins o coarda sensibila cu primul paragraf 🙂 Nci nu stiam ca sutn stampile sub orice forma, credeam ca sunt doar cele pentu copii care au forme amuzante 🙂

    1. Merci frumos! Desi sunt multe nume noi in competitie, unii sunt foarte buni si ma bucur de fiecare data cand gasesc articole mai vesele si mai bine punctate decat ale mele. Sufla un aer tineresc prin competitie si sper sa nu ma zboare :))

  3. Cand au aparut primele stampile in librarii, dupa revolutie, era la un moment dat si un set de litere de alfabet ca sa-ti faci tu propria stampila. Insa costa mult pt acele timpuri si cand imi amintesc, si azi imi pare rau ca nu mi-am putut cumpara. Nu era un efort prea mare, dar am tot amanat pana cand au disparut acele seturi de pe piata.. si tot de la Colop erau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.