Hai la zaiafet, la Balcan Love, la Cetate!

O sa zici ca acum iti spun, cand astazi este ultima seara? Daca esti din Craiova stiai de actiunile desfasurate incepand de vineri in centrul orasului, de Divan Film Festival si editia de anul acesta, Balcan Love. Eu vreau sa ma insotesti in partea a doua a  festivalului si anume in Portul Cultural Cetate. Sper ca vremea ploioasa ce se anunta sa ocoleasca festivalul si chiar daca o sa ne ude un pic n-o sa ne suparam, sa ne luam calabalacul si s-o stergem acasa.

Zic calabalac pentru ca eu m-am pregatit temeinic, mi-am luat cort, saltea izopren si sac de dormit, de vara. Alta varianta de cazare e cam greu sa gasesti, cel mai apropiat hotel este la 15 km, la Calafat. Camparea este gratuita in Portul Cultural Cetate,  te poti inscrie printr-un mesaj pe pagina de Facebook a Divan Film Festival.Hai la zaiafet, la Divan Film Festival, la Cetate!

Huzur, carti si taifas

Stii ce n-am? Undita, ca sa prind si eu un peste, doi, pe Dunare. Ce-mi mai iau cu mine? Sal, salvari, tichie, caftan, iminei? Nu, costumul de baie, lotiune pentru protectie solara, palaria, ochelarii de soare, hamacul si o carte, doua. Oare ce carte s-ar potrivi mai bine in peisaj? „Jurnalul unui țăran de la Dunăre de Horia Vintila, „Istoria Romanilor Din Sudul Dunarii” de Valentin Balutoiu, „Jurnalul unei calatorii in Principatele Dunarene in toamna si iarna anului 1853” de Patrick O Brien; Dunarea, „Fluviul imperiilor” de Andrei Sarii sau imi recomanzi tu altceva? Sunt prea serioasa? Aha, stiu, vrei „O betie cu Marx” sau macar cateva” Pamflete vesele si triste” de Dinescu, ca tot il vizitam acasa.

Pentru ca e gata bocceaua, hai sa-ti arat ce ne asteapta in fiecare zi, in Portul Cultural Cetate.

Zaiafet cu tabiet

Sa nu-ti iei la tine mancare berechet, sa nu te apuci sa pui cu ghiotura ceaun, pastrama, pilaf, rachiu, rahat, tutun, ghiuden, harbuz si alte trufandale, ca nu degeaba are denumirea  „Divan Film Festival, Divanul Degustatorilor de Film si Arta culinara”, aici gasesti bucate cu dichis. Virtuosi gastronomi te vor incanta in fiecare zi: Mircea Groza, Alejandro Barrachina Domenech, Nicu Dumitru. Ei te vor invata tertipurile lor  si nici maestrul Dinescu nu cred ca va putea sta deoparte de tingiri. Zaiafet cu tabiet. Daca nu ma crezi te imbii cu ceea ce deja am degustat in Craiova: un vin ca o poezie si niste preparate traditionale ca o proza poetica. Aferim!

Filme, muzica, cele mai abitir din toate, ca doar e Balcan Love

As zice sa nu lipsesti in nicio zi, dar mai ales miercuri insist sa ma insotesti. Pe 23 august, la ora 21,30 va avea loc proiectia aniversara a filmului Gadjo Dilo. Premiera a avut loc acum 20 de ani si a lansat-o pe Rona Hartner, castigand si premiul Cezar pe cea mai buna muzica (4 din piesele de pe soundtrack sunt semnate de Adrian Minune. Apropo, vine si Rona, Adrian alta data.

Hai la zaiafet! Hai la Balcan Love!

Hai la zaiafet, la Divan Film Festival, la Cetate!

22 de comentarii la „Hai la zaiafet, la Balcan Love, la Cetate!

  1. Nu stiu daca vom avea drum zilele urmatoare prin zona, dar te anunt daca reusim…poate ne intalnim!
    Daca nu, ramane pe alta data.
    Astept sa aflu ce carte ai ales sa iei cu tine si cum a fost acest festival!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.