Tot ce trebuie sa stii despre un implant dentar

Ce este un implant dentar? Care sunt elementele unui implant dentar? Stii ca poti sa ai dantura perfecta chiar si in 24 de ore?

Medicina, in special stomatologia cu a sa ramura de implantologie dentara, a cunoscut o dezvoltare destul de puternica in ultimii ani, motiv pentru care orice persoana are posibilitatea de a se bucura acum de un zambet minunat.

Din pacate, sunt foarte des intalnite situatiile in care au loc extractii dentare. Motivele pot fi diverse, fie datorita unor carii prea profunde ca urmare a unei igiene si alimentatii necorespunzatoare, fie datorita unor infectii sau poate chiar datorita unei cresteri improprii a dintelui respectiv. Cert este ca rezultatul imediat urmator este unul destul de inestetic si acest lucru poate afecta puternic starea psihica. Mai mult decat atat, lipsa unui dinte afecteaza si procesul de masticatie, astfel incat principala functionalitate a danturii nu mai este la fel de eficient indeplinita: muscatura nu mai este la fel de puternica, nu mai este distribuita in mod egal, iar asta va duce in timp la o deteriorare accentuata a altor dinti, ce sunt suprasolicitati.

Dus bucal Waterpik Nano WP-250
Dus bucal Waterpik Nano WP-250
Periuta electrica Oral-B D12.513.K Cars/Planes pentru copii
Periuta electrica Oral-B D12.513.K Cars/Planes pentru copii
Periuta electrica ORAL-B Vitality Cross Action
Dus bucal Oral-B OxyJet MD20
Dus bucal Oral-B OxyJet MD20

Asadar, cea mai buna solutie dupa extractie este clar implantul dentar. Daca in trecut aceasta tehnica putea fi considerata una foarte pretentioasa si destul de greoaie, in prezent tehnologia moderna faciliteaza aceste servicii de implantologie dentara, ca dovada fiind si faptul ca rata de succes este cuprinsa intre 98 si chiar 100%.

Ce este implantul dentar?

Asa cum probabil este si inteles din denumire, implantul dentar este solutia pentru a inlocui un dinte lipsa cu unul artificial. Atentie, e important sa se inteleaga faptul ca un implant dentar nu este acelasi lucru cu o punte dentara. In cel de-al doilea caz structura dentara este sprijinita pe doi dinti, iar in timp nu se comporta la fel de eficient, nefiind stabilita in tesutul osos.

Pe de alta parte, un implant dentar este inserat in arcada dentara, cele mai bune dintre acestea fiind realizate din titan, material ce este asimilat rapid de catre organism si este pe deplin compatibil din punct de vedere biologic.

Pachet periuta DM81 + Irigator EW1411 PANASONIC
Pachet periuta DM81 + Irigator EW1411 PANASONIC
Pachet Pasta de dinti + Periuta Vitis Kids 3+
Periuta electrica Oral-B PRO 750 Black Edition
Periuta electrica Oral-B PRO 750 Black Edition
Periuta electrica sonica Philips Sonicare EasyClean HX6512/45
Periuta electrica sonica Philips Sonicare EasyClean HX6512/4

Elementele unui implant dentar

Desi este un subiect atat de des intalnit in randul celor care vor sa aiba parte de o dantura mai frumoasa, e important de inteles faptul ca implantul in sine este practic surubul ce se insereaza in cadrul structurii osoase. Chiar si in situatia in care nu mai ai parte de un tesut osos bogat, medicina a evoluat considerabil, iar procesul de aditie osoasa rezolva cu brio aceasta problema.

Rezultatul este faptul ca implantul este o solutie indiferent de cat de mult timp a trecut de la extractia dintelui respectiv si de felul in care se prezinta tesutul osos.

Continuand ideea anterioara, dupa ce surubul respectiv a fost inserat se va astepta ca acesta sa se integreze cu succes in cadrul organismului, situatie care de cele mai multe ori se intampla destul de repede, mai ales daca se foloseste o aparatura performanta, iar mai apoi lucrarea se va finaliza cu o coroana.

Tot ce trebuie sa stii despre un implant dentar

Stii ca poti sa ai dantura perfecta chiar si in 24 de ore?

Este exact asa cum ai inteles, da. Tehnologia dentara a evoluat incredibil de mult, astfel incat exista clinici stomatologice ce s-au specializat din punct de vedere al procesului de implantologie dentara, din randul carora enumeram si pe cea a caror servicii se regasesc in cadrul site-ului drserban.ro.

Tratamentul denumit si Sky Fast & Fixed este solutia perfecta pentru cei care vor sa aiba rezultate in cel mai scurt timp si sa evite mai multe vizite in cadrul cabinetului stomatologic.

Prin urmare, in medicina dentara prezentul rezerva numeroase oportunitati, astfel incat pasul de la o dantura inestetica si nefunctionala pana la un zambet alb, cu dinti sanatosi, este unul foarte mic, insa deosebit de impresionant.

Dus Bucal Waterpik Ultra Black WP-112
Pachet Promo Apa de gura + Pasta de dinti Vitis Sensitive
Pachet Promo Apa de gura + Pasta de dinti Vitis Sensitive
Periuta sonica Sonic Toothbrush GTS2060 Dr.Mayer
Periuta sonica Sonic Toothbrush GTS2060 Dr.Mayer
Periuta electrica Panasonic EW1031S845 Silver
Periuta electrica Panasonic EW1031S845 Silver

19 comentarii la „Tot ce trebuie sa stii despre un implant dentar

  1. Ahh am o frica de dentist 🙁 am trait un soc in copilarie din cauza unui dentist care mi-a umblat pe canale fara anestezie… dupa multi ani de cautari, mi-am gasit in sfarsit un dentist bun, cu experienta si care stie cum sa se comporte cu un pacient. Cu toate astea, imi doresc sa nu ajung prea curand la implanturi dentare :))

  2. Medicina dentara a evoluat foarte mult! Dn pacate, am dat de un medic stomatolog caremi-a extras ceva masele…am intrebat recent daca e nevoie de implant, insa nu mai este loc…asa ca sper sa reuseasca prin alte metode…mai am de lucru paana sa ajung la dantura pe care mi-o doresc, dar totusi e bine ca am un medic in care am incredere! 🙂

  3. In ziua de azi cel putin 70 la suta din populatia lumii are cel putin o lucrare dentara.Apa dura si alti factori daunatori ne fac sa ne piedem dintii .E bine ca a evoluat medicina dar e pacat ca nu toti isi permit sa si-o trateze

  4. Marti am programare la dentist. Nu ma duc de drag sau in vizita ci cu o problema si sper sa nu cheltui foarte multi bani pe acolo. Stiu ca trebuie sa-mi fac si un implant si am sa ma interesez de costuri

  5. Trebuie sa avem grija de dintii nostri! Un implant de calitate necesita si aparatura de calitate si dedicatie din partea dentistului! Medicina face pasi uriasi si este pacat sa nu ne folosim de acestia in favoarea noastra!

  6. Tehnologia a avansat foarte mult, dar cel mai bine ar fi sa prevenim, în loc sa tratam. Știu ca e greu, pana am găsit un stomatolog la care sa merg cu placere a durat mult.

  7. sper să n-am nevoie! dar dacă mă întreabă careva, de la cât pornesc și până la cât pot ajunge prețurile? să știu ce le recomand 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.