Supa de naut

 

Supa naut

  • 500 gr naut
  • 1 buc ceapa
  • 4 catei usturoi
  • 4 buc rosii
  • 200 gr telina
  • 1 buc ardei gras
  • 2 lingurite zahat
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita boia rosu
  • o mana baby spanac
  • un praf sare, piper
  • 1 buc morcov
  • 20 ml ulei
  1. Se pune la inmuiat nautul cu o seara inainte in apa rece. Se recomanda si putin bicarbonat de sodiu pentru a se inmuia mai bine boabele.
    A doua zi se scurg boabele si se spala cu apa rece dupa care se pun la fiert fara sare, deoarece aceasta le intareste. Dupa 1 1/2 – 2 ore ar trebui sa fie aproape fierte si se trece la pasul urmator.
  2. Se toaca ceapa si se prajeste pana devine translucida. Spre final se adauga si usturoiul, condimentele si se soteaza. Se rastoarna toate in oala cu naut impreuna cu telina taiata fidea, morcovii rondele. La sfarsit se adauga rosiile plus zaharul. Nautul ar trebui sa fie decat putin acoperit de lichid. Se ia dupa foc si se adauga mana de spanac. Farfuria de supa se obisnuieste a fi ornata cu putin ulei de masline, la fel ca Hummusul.

    Se aduce la un foc mic, se încălzește apoi la inferior mic și se fierbe ușor timp de 45 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.