Dupa ce v-am spus 20 de lucruri care nu le stiati despre naut, ar fi cazul sa postez si o reteta facuta cu ajutorul lui. Astazi, la „Miercurea fara carne” desi afara sunt peste 30 de grade, eu am facut aceasta supa de naut. Ca tot s-a facut cald in bucatarie, am mai suplimentat si cu niste briose :)).
Harira (supa de naut) este o supa autentica, traditionala marocana de rosii, naut, dar include si carne, ceea ce o face un fel de mancare satios. De obicei „rupe postul” Ramadanului. Nu stiu cum se pot abtine de a se bucura de o astfel de masa delicioasa decat dupa apus deoarece lasa in toata casa o aroma puternica. Varianta mea este fara carne, dar nu-i mai putin delicioasa.
Supa naut
Ingredients
- 500 gr naut
- 1 buc ceapa
- 4 catei usturoi
- 4 buc rosii
- 200 gr telina
- 1 buc ardei gras
- 2 lingurite zahat
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita boia rosu
- o mana baby spanac
- un praf sare, piper
- 1 buc morcov
- 20 ml ulei
Instructions
- Se pune la inmuiat nautul cu o seara inainte in apa rece. Se recomanda si putin bicarbonat de sodiu pentru a se inmuia mai bine boabele. A doua zi se scurg boabele si se spala cu apa rece dupa care se pun la fiert fara sare, deoarece aceasta le intareste. Dupa 1 1/2 – 2 ore ar trebui sa fie aproape fierte si se trece la pasul urmator.
- Se toaca ceapa si se prajeste pana devine translucida. Spre final se adauga si usturoiul, condimentele si se soteaza. Se rastoarna toate in oala cu naut impreuna cu telina taiata fidea, morcovii rondele. La sfarsit se adauga rosiile plus zaharul. Nautul ar trebui sa fie decat putin acoperit de lichid. Se ia dupa foc si se adauga mana de spanac. Farfuria de supa se obisnuieste a fi ornata cu putin ulei de masline, la fel ca Hummusul. Se aduce la un foc mic, se încălzește apoi la inferior mic și se fierbe ușor timp de 45 de minute.
Supa naut
- 500 gr naut
- 1 buc ceapa
- 4 catei usturoi
- 4 buc rosii
- 200 gr telina
- 1 buc ardei gras
- 2 lingurite zahat
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita chimen macinat
- 1 lingurita boia rosu
- o mana baby spanac
- un praf sare, piper
- 1 buc morcov
- 20 ml ulei
- Se pune la inmuiat nautul cu o seara inainte in apa rece. Se recomanda si putin bicarbonat de sodiu pentru a se inmuia mai bine boabele.
A doua zi se scurg boabele si se spala cu apa rece dupa care se pun la fiert fara sare, deoarece aceasta le intareste. Dupa 1 1/2 – 2 ore ar trebui sa fie aproape fierte si se trece la pasul urmator. - Se toaca ceapa si se prajeste pana devine translucida. Spre final se adauga si usturoiul, condimentele si se soteaza. Se rastoarna toate in oala cu naut impreuna cu telina taiata fidea, morcovii rondele. La sfarsit se adauga rosiile plus zaharul. Nautul ar trebui sa fie decat putin acoperit de lichid. Se ia dupa foc si se adauga mana de spanac. Farfuria de supa se obisnuieste a fi ornata cu putin ulei de masline, la fel ca Hummusul.
Se aduce la un foc mic, se încălzește apoi la inferior mic și se fierbe ușor timp de 45 de minute.
A iesit super buna supa de naut, s-a mancat instant. De fapt familiei mele ii plac preparatele culinare ce includ nautul, asa ca avem destul de des pe masa mancaruri pe baza de boabe de naut.
La final o poza cu briosele si nu uitati sa-i vedeti chisalita lui Daniel.
P.S.
Daca esti in cautare de altceva bun, intra pe Miercurea fara carne si acolo vei gasi mai multe retete
Partajează asta:
- Dă clic pentru a partaja pe Twitter(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Facebook(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Pinterest(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe LinkedIn(Se deschide în fereastră nouă)
- Clic pentru a trimite prin email unui prieten(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic aici pentru a partaja pe Skype(Se deschide în fereastră nouă)
- Clic pentru imprimare(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru a partaja pe Reddit(Se deschide în fereastră nouă)
- Dă clic pentru partajare pe WhatsApp(Se deschide în fereastră nouă)
17 comentarii la „Supa de naut in stil marocan”
Arata bine! Mi-ai facut pofta 😀 Nautul se prepara precum fasolea, notat. La fasole stiu ca se punea si putin bicarbonat de sodiu pt a se pregati mai repede in acea apa. Foarte misto reteta!
Arată delicioasă supa ta. Am să o încerc și eu. Și prăjiturica lui Daniel. Îmi place proiecțelul vostru foarte mult, ar trebui să-l implementăm și noi la Iași 🙂
Nu am mancat niciodata supa de naut, dar arata foarte bine.
Imi place foarte mult sa incerc retete noi, asa ca si aceasta se va numara printre retetele pe care intentionez sa le prepar.
Supa de naut inca nu am facut. Merci pentru idee. Cred ca e foarte buna si am sa incerc si eu!
Am promis ca imi voi indrepta atentia spre naut si voi face aceasta supa, pare foarte interesanta. Cineva spunea mai sus despre bicarbonatul de sodiu ptr a fierbe fasoalea mai repede. Nu v-as sfatui, va avea un gust ciudat
Ce bine arata! Dar eu tot nu ma incumet sa gatesc :)) Cred ca am 3 luni de cand nu fac mancare „consistenta”, in afara de ceva briose si omleta, pauza totala. Sper sa ma urnesc si eu zilele astea, ca m-am saturat de mancarea cumparata.
Cat de bine arata! Trebuie incercata!
Imi place nautul. Supa de naut nu am facut.
Nu am mancat niciodata, dar arata tare bine 🙂
N-am mancat niciodata nimic cu natut, dar o sa incerc reteta ta in curand.
N-am mancat naut, nu stiu ce gust are…. parca as incerca si eu aceasta reteta
Nu am mancat foarte mult naut pana acum. L-am folosit in salate sau mancaruri. Este foarte interesanta aceasta supa marocana.
Ce bine arata, ca iti vine s-o mananci cu ochii.
Nuuu am mâncat niciodată năut! 🙂 Arată guuustos!
Nu am mancat naut pana acum dar supa arata delicios.