Confesiunile lui Branziceanu

Eu sunt Raluca lui Branziceanu si sunt blogophile.

Acesta era preambulul meu la intalnirea bloggerilor anonimi, unde eram blocata de cativa ani. Microbul de povestitor mi-e intiparit in gene, iar cum fie-mea n-a mai avut nevoie de el si intr-un efort de a economisi hartia, am decis sa creez ceva mai mult si pentru mai multi, depasindu-mi chenarul.

Desi sunt mare colectionara de expresii si nu ma pot abtine de a le scrie pe zidurile FB sau pe al blogului propriu, desi nu mai am cas la gura, pana mai acum un an n-am facut nicio branza, n-am reusit nici sa ma etirez la „next level” cascaval, dar nici sa ma opresc. Ai sa zici: Cum branza din pasca mea!

Confesiunile lui Branziceanu

E simplu, astazi marea majoritate cauta ceva gen „pica branza malaiata…” si chiar daca am mai multe sortimente de branzeturi pe taraba mea de turophile, branzonovela imi lipseste. Poate as fi reusit daca as fi incondeiat ceva despre mancare sau despre pierderea in greutate,  dar asta-i alta branza in alta putina.

Schimbarea este o experienta emotionala

Ai fost inspirat vreodata sa-ti schimbi reteta de branza intr-un mod semnificativ care sa te faca mai sanatos, mai implinit si mai fericit? Ai devenit datorita unei influente pozitive o versiune mai buna a ta? Daca da, ai inteles diferenta dintre a face branza si a face cascaval, dintre un blogger si blogger partener. Schimbarea este o experienta emotionala, iar raspunsul initial este adesea negativ. Asa a fost si al meu, am scanat noua situatie si am zis ca nu-i in beneficiul meu, replicand: „Da si eu am mancat branza de marmota impaturita-n celofan”. Pe urma m-am gandit ca n-ar strica unele modificari in reteta, n-ar fi deloc rau.

Succesul necesita unirea fortelor

Daca doresti ca oamenii sa accepte schimbarea trebuie sa investesti timp in planificare si comunicare. Ai sa zici: „Mare branza!” Ete, ca e mare. Mai intai trebuie sa empatizezi cu nevoile lor, sentimentele lor. Curba de invatare ar trebui sa nu mai bata pasul pe loc si sa stea pitita sub clopotul lui Gauss, ci sa tinda spre maximul ei. Dar nu cumva ma voi autoconsuma, arzand ca o flacara? Ce ar fi sa-mi unesc fortele cu alti bloggeri? Nu cred ca mi-ar strica niste Armonie Acvatica,  Alina Gheorghe, O Pisică NeagrăTulips & Sparkles sau niste Alma Nahe(r)  in CalatoriaPerfecta.ro, dar cel mai aproape imi e Craiova pe blog. Natural.

Confesiunile lui Branziceanu

Dupa ce am recitat cu fervoare: „To (have ) cas(h) or not (to have ) cas(h)! „si nu m-a auzit nimeni, am ajuns sa strig: „Dau un regat pentru un cascaval! ” Noroc ca trecea pe acolo mai pe subseara un partener SuperBlog, Daniel, si mi-a raspuns natural ca: „Branza nu dupa marime, ci dupa gust se pretuieste…” in  combinatia „Branzeturi cum se… cu Vin”.

Confesiunile lui Branziceanu

„Spune-mi ce branza impletesti, ca sa-ti spun cine esti”

Ceva mi-a spus din start ca putem urni un drob de sanse impreuna, unul pe care sa-l dam in leagan si sa-i legam de-un nasture o esarfa pe care sa scrie ASBO ( ASociatia Bloggerilor Olteni). Na, ca mi s-au umezit ochii, am inceput s-o dau in branza topita. Avea dreptate mama cand ma incuraja: Nu fi branza, ca te mananca lupii, rad pana si clovnii de tine!. De curand m-a blogoslovit cu: Raluca, fii cascaval, n-o branzi!

„Asa s-a ales urda de zer”

Acum simt si eu ca-s ca branza-n bucate si fiindca nu faci primavara cu o muscata, am plusat cu ajutorul celorlalti bloggeri pana avem un pom incarcat mai ca bradul de Craciun cu diverse proiecte:”Stop abuzului de alcool”, „Miercurea fara carne”, „Craiova 2 online”, etc.

Confesiunile lui Branziceanu

Pana una-alta mananc branza, deci exist si am invatat ca branza gratis se gaseste numai in cursa de soareci. Lucrurile se intampla cu un motiv. Cam tarziu mi-am dat seama ca: „Unde-i unul nu-i putere/Decat  nevoi efemere/ Unde-s multi puterea creste/ Si cascavalul se urneste”, dar recuperez repede.  Experimentul ASBO functioneaza, dar n-ar strica niste ajutor de la parteneri media.

„Cin’ se ia cu mine bine, ii dau branza de la olteni”

Confesiunile lui Branziceanu

 Cum branza dulce mult aduce,  invit la Craiova sa scoatem cascaval din piatra seaca pe toti bloggerii parteneri, dar si partenerii media: Chic-Elite, Connect, Mujer, Comunicate de presa,  Radio Romania Cultural, toateblogurile.ro, TVR2, Creadiv, Zelist Monitor. Concluzia ar fi ca numai cu truda se face branza buna, dar banuiesc ca asta deja o stiati.

Confesiunile lui Branziceanu

Praz avem, proiecte avem, asa ca-mi atarn branza-n cui si va spui:

„Si-am incalecat pe-un ou sa va fac un cadou, si-am incalecat pe-o branza ce-alerga ca o manza, si-am incalecat pe-un praz si v-am spus povestea azi, si-am incalecat pe-un iepure domesticit sa va spun: „Paste Fericit!”

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017

33 de comentarii la „Confesiunile lui Branziceanu

  1. 🙂 )))
    M-ai dat gata! Am citit, am recitit….am ras, am zambit si m-am intrebat de cate ori am trecut saptamana trecuta prin Craiova spre Motru si nu m-am gandit la branza deloc 🙂 ))))

  2. Mi-a placut articolul tau si chiar m-am regasit in cateva din ideile expuse. Felicitari pentru participarea la SuperBlog, mereu mi-au atras atentia articolele tale care sunt foarte fain realizate. Mult succes in continuare! 🙂

  3. Succes, chiar mi-a placut articolul :). Cred ca participarea la SuperBlog iti aduce, in afara de premii, prieteni… lucru pentru care aproape ca imi pare rau ca nu am avut rabdarea de a duce la capat singura editie la care m-am inscris (in 2012 oare?)…

    1. Nici eu, m-am prins cam tarziu de asta. Desi ma vait pe aci inainte ma chema Cascavaleanu, apoi cascavalul s-a impartit la trei, asa ca am ramas la Branziceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.