Cum sa devii cu SEO o roca in prezenta online si nicio apa sa nu te miste din motoarele de cautare

Saptamana trecuta te-am informat intr-un articol ca voi participa la un curs realizat de catre Radu Ciofu de la Seomark.ro si anume „Optimizare SEO on si off-site„. Am ajuns aici deoarece m-au intrigat foarte tare cateva lucruri scrise de catre Radu intr-un articol despre cum poti avea un blog de succes. Eu nu faceam lucrurile in acest mod, e drept ca poate de aceea nici nu am un blog de succes, dar  voiam sa aflu cat mai multe amanunte.

M-am mutat de curand pe domeniu si la fiecare articol stau si astept cuminte la semaforul Yoast culoarea verde de trecere, dar la fel ca mine mai stau la acelasi semafor alte mii, asa ca sunt in cautarea si a altui mod de a sari in ochii lui Google.

Vreau sa atrag trafic organic din Google si pentru aceasta scriu destul de des articole pe diferite teme. Radu a afirmat ca timpul afectat redactarii unui articol trebuie sa fie 10-15%, promovarea articolelor 60-70% si restul de 15-20% pentru retentie. Sa-ti spun si procentele mele? Nu cred ca mai e cazul.

Cursul Seomark de „Optimizare SEO on si off-site” a fost structurat in doua parti:

  • Criterii SEO off-site,
  • Tools for SEO.

Dintre criteriile SEO off-site Radu a pus accent mai mult pe doua: autoritatea si relevanta, Cum sa devii cu SEO o roca in prezenta online si nicio apa sa nu te miste din motoarele de cautare

iar dintre tool-uri pe KeyWord Research si SEO Research.Cum sa devii cu SEO o roca in prezenta online si nicio apa sa nu te miste din motoarele de cautare

Au fost patru ore si jumatate petrecute in on-line pline, cu foarte multe informatii. Unele le stiam, le foloseam, de altele auzisem dar nu le folosisem si de altele am auzit abia acum. Nu-ti spun mai multe, restul te las sa descoperi singur. In urma cursului am primit si o diploma cu care acum ma mandresc.Cum sa devii cu SEO o roca in prezenta online si nicio apa sa nu te miste din motoarele de cautare

SEO este un fel de piata tactica pe care joci pentru a-ti ridica brandul. Nu joci acolo, nu existi. Ai sa spui ca faci blogging din pasiune, asa ca te rezumi la cautarile organice si ca nu stii sa-ti elaborezi o strategie online.  Ok, pentru prima afirmatie pot sa-ti spun ca fiecare e liber sa aleaga ce vrea, dar atunci sa nu te miri ca oamenii te vor gasi greu sau ca ti-a luat-o cu mult inainte concurenta. Pentru a doua afirmatie ti-am prezentat cursul lui Radu, el te va ajuta sa intelegi si sa aplici intr-un mod corect principiile SEO.Cum sa devii cu SEO o roca in prezenta online si nicio apa sa nu te miste din motoarele de cautare

Desi nu sunt un expert SEO am gasit cateva motive pentru care ti-as recomanda sa investesti timp in alcatuirea unei strategii organice de optimizare pentru motoarele de cautare:

  • concurentii tai o fac;
  • impactul asupra cautarilor. Vrei sa fii in top? Continutul de calitate nu este suficient.
  • functioneaza brici;
  • o sa mai functioneze acest criteriu inca haaat ani, timp in care tu s-ar putea sa fii oale si ulcele;
  • este rentabil, ofera un ROI destul de bun;
  • este moca si tot ce-i moca pica bine.

Acum poti sa-mi spui si tu vreun motiv pentru care sa nu aplici strategiile SEO ca sa fii recompensat cu o pozitie mai buna si trafic organic? Nu cred ca mai ai vreun raspuns.

Daca vrei sa fii o roca in prezenta online si nicio apa sa nu te miste din locul cu greu castigat, atunci invata tehnicile eficiente de SEO. Daca esti doxa de tehnici, atunci poate te vor aranja alte cursuri Seomark;

Daca ai alte nelamuri poti urmari contul de Youtube al Seomark.ro unde sunt postate mai multe filmulete pe diverse teme adiacente. Daca ai nevoie de alte lamuriri sau doar de un audit SEO poti apela si la Servicii Optimizare SEO Bucuresti.

Sa ne vedem in pozitionati mai bine in motoarele de cautare!

10 comentarii la „Cum sa devii cu SEO o roca in prezenta online si nicio apa sa nu te miste din motoarele de cautare

  1. Te felicit pentru acest curs SEO si vreau sa iti spun ca mi-ai atras atentia. Ma gandeam si vreau de fapt sa aprofundez SEO si ma bucur ca exista cursuri si pentru asa ceva. Insa mi se pare cam scump pentru doar 4 ore. Nu neg faptul ca e aprofundat, insa e nevoie si de timp ca sa le intelegi, sa incepi sa folosesti cunostintele in mod corect.

  2. Pare foarte interesant acest curs. Multumesc mult ca ai scris acest articol!
    Eu am aproape toate articolele cu verde la yoast, dar nu am avut timp sa umblu la vechile articole ca sa le updatez si acum ma intreb daca sa mai intru sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.