Alegerea gazduirii web

 Trebuia de ceva timp sa iau o decizie, aceea de a ma muta pe domeniu, dar in continuare m-am lovit de alta si anume ce companie de web hosting sa aleg. Am luat multe in calcul pentru a decide compania de gazduire web si ce pachet mi se potriveste cel mai bine. M-am hotarat pentru GazduireEnterprise dupa ce am analizat urmatorii factori:

– pret;
– zona de focus;
– specificatii tehnice;
– suport tehnic;
– hardware;
– add-onuri;
– reputatia si recomandarile prietenilor;
– panoul de control;
– scalabilitatea;
Dar cred ca ar trebui sa explic cateva lucruri inainte de a intra in detalii despre aceasta companie.

 Sa presupunem ca esti un simplu utilizator de internet si cauti un site anume, cum faci aceasta?
  Introduci numele domeniului in browser, domeniul este tradus in adresa IP a serverului si serverul iti trimite fiserele site-ului. 
Orice site web are:

  – nume domeniu;
  – server web-hosting;
  – site fisiere.
  Dar daca vrei sa-ti construiesti un site web? Atunci cauti gazduire web.
Dar ce reprezinta toate aceste caracteristici ale site-ului?

Nume domeniu
  Calculatoarele comunica prin utilizarea adreselor IP la fel ca si cum tu ai forma un numar de telefon pentru a apela o  persoana, iar numele de domeniu este similar numelui de familie al apelatului. Ai la indemana de fapt un fel de carte de telefoane cu numele a miliarde de persoane.

Web-hosting servere

  Web-hosting, gazduire web sau hosting este serviciul care furnizeaza  spatiu pe Internet, deservesc si mentin fisierele pentru site-urile web.
Gazduirea web implica serverul si este la fel ca spatiul fizic pe care il inchiriezi pentru a avea o afacere, dar nu include si mobilierul cu rafturi pentru a-ti afisa produsele. La fel  contul de web-hosting nu include un site pentru a-ti vinde produsele, decat daca platesti o taxa separata. Fara servicii de gazduire fisierele site-ului tau nu au o locatie, astfel incat domeniul tau este ca un numar de telefon deconectat. Atunci cand iti faci un site si doresti ca si alte persoane sa-l vada va trebui sa apelezi la un serviciu de gazduire web. El va stoca fisierele tale in computere de mare putere (servere) conectate la o retea foarte rapida. Acesta este al doilea mare atu al gazduirii web – conectarea rapida la Internet. O afacere individula care are un site si vrea sa-l gazduiasca singura va avea nevoie de  o conexiune similara care ar fi costisitoare, dar utilizarea unui serviciu de hosting permite impartirea acestui cost de conexiune la Internet cu alte companii.

Fisiere pe site

  Orice vizitator sau potential client le vede atunci cand acceseaza  site-ul si de obicei constau in servicii si produse. Sunt ca orice alt fisier utilizat in mod normal, ca o fotografie, un text sau unul de muzica, doar ca sunt fisiere .php sau .html, adica scripturi PHP sau respectiv pagini HTML.
Serverul de web-hosting citeste aceste fisiere in care se explica cum arata de fapt acea pagina web si le trimite inapoi catre cel care vizualizeaza.
   Pentru ca am apelat la GazduireEnterprise pentru hosting m-am uitat atent la toate tipurile de gazduire web de calitate, urmand sa-mi aleg pe cea care mi-ar satisface nevoile blogului meu. In principiu aveam nevoie de o gazduire WordPress pentru ca aceasta poate sustine un blog simplificand si accelerand dezvoltarea afacerii mele online.
A trebuit sa aleg intre:
Gazduire web shared
Gazduire dedicata
Gazduire VPS
Gazduire Magento
Gazduire EasyEngine
Gazduire Reseller
Alegerea gazduirii web


Gazduire web shared
  Este cel mai frecvent tip de gazduire si si cel mai usor, un server este partajat intre mai multi clienti.
Sunt si avantaje si dezavantaje, este similar cu modul in care locuiesti intr-un bloc si ai numerosi vecini. Unii pot fi petrecareti si nu te lasa sa dormi, altii au o multime de animale de companie care te deranjeaza sau poti fi unul dintre putinii norocosi care au colocatari civilizati si cu mult bun simt. Ideea e ca o astfel de gazduire nu este flexibila, dar este mai ieftina deoarece impartasesti resursele serverului, lucru care cateodata te poate afecta incetinindu-ti site-ul. 
Gazduire dedicata
  Asa cum ii spune numele ai propriul server si toate resursele sale. As putea compara acest fel de gazduire cu  a  sta intr-o vila in loc sa imparti spatiul cu vecinii de la  bloc. Avantajele clare vin din flexibilitate, performanta garantata si dedicata resurselor, control complet la server putand configura si optimiza site-urile conform nevoilor. Este nevoie de cunostiinte in domeniu pentru ca va cadea in sarcina ta sa gestionezi si configurezi serverul.
Gazduire VPS
  La serverul dedicat inchiriezi tot serverul, dar daca nu ai un trafic foarte mare si nu ai nevoie sa-ti configurezi serverul intr-un mod specific poti salva ceva bani inchiriind doar o parte a serverului.
Iti suna la fel ca gazduirea sharata? VPS (Virtual Private Server) este o optiune mai sigura de gazduire partajata, dar esti responsabil pentru mentinerea serverului. Este utilizat de cei care cauta o metoda sigura de hosting dar cu costuri mai mici, vor ceva mai usor de configurat, poate au un numar mai mare de site-uri la care vor sa se bucure de abilitatea de optimizare a configurarii sau vor sa profite de avantajele latimii de banda dedicata, procesor, spatiu pe disc si memorie RAM. 
Gazduire Magento
  Magento este o platforma de e-commerce scrisa in PHP in scopul de a oferi o navigare usoara, rate de conversie si de generare de venituri globale. Se potriveste magazinelor on-line mari care au multe produse pentru ca designul modular al software-ului permite extinderea in mod constant a magazinului fara a face modificari de baza. Este un software modern si matur de management cu o larga selectie de extensii gratuite, instrumente integrate SEO si url-uri prietenoase pentru motoarele de cautare. Prin el se pot deschide mai multe magazine cu url-uri individuale in care se poate oferi aceeasi gama de produse sau se pot crea magazine partenere pentru a consolida brandul. 
Gazduire EasyEngine
Gazduire EasyEngine
  EasyEngine – este o colectie de scripturi Python de instalare pentru gestionarea site-uri ale WordPress-Nginx pe Ubuntu, Debian, de fapt este solutia all-in-one nr 1 pentru gestionarea serverelor web WordPress. Este dotat cu o multime de comenzi, de la crearea unui site, instalarea php myAdmin, Nginx, MySQL si toate dependentele sale intr-o singura comanda, optimizari de viteza si securitate. Poate gestiona orice numar de site-uri web WordPress suportand actualizari automate. 
Gazduire Reseller
Gazduire Reseller
  Este o forma de gazduire web in care un titular utilizeaza latimea de banda si spatiul sau alocat pe hard disk pentru a gazdui o terta persoana, adica cumpara servicii en-gros si le le vinde clientilor pentru profit.

  Cred ca deja banuiesti tipul de gazduire pe care l-am ales si cel care este cel mai potrivit nevoilor mele- Gazduire EasyEngine. L-am ales pentru ca vreau o evolutie pentru site-ul meu si un pachet „start” nu m-ar fi avantajat.
Te astept pe ralucabrezniceanu.ro sa-mi spui cum iti place noua mea casa.

24 de comentarii la „Alegerea gazduirii web

  1. Mi-a fost si mie greu cand m-am hotarat sa trec pe domeniu, mai mult a fost teama ca nu ma voi descurca. Am reusit sa trec peste si am inceput sa dezvolt blogul. gazduire am de la o alta firma, dar as vrea sa o schimb si sigur aleg Gazduire Enterprise.

    1. Depinde de ce vrei sa incepi, un alt blog pe nisa sau sa continui cu ceea ce ai inceput. Mie mi-a fost greu sa renunt la patru ani de blogging, chiar daca postarile inceputului nu-s chiar stralucite.

  2. M-am obisnuit destul de greu cu wordpress si pot sa zic ca nu de mult timp m-am mai lamurit si eu cu ce este pe aici.Am colaborat si eu cu cei de la gazduire enterprise si sunt niste oameni deosebiti

  3. Ma bucur ca ai luat aceasta decizie. Eu cand mi-am cumparat domeniul am intrebat multa lume, dar pana la urma am ales ce am crezut ca e mai bun, dar din pacate nu am ales aceasta firma.

  4. Bun articol! Multumim pentru sfaturi! Traim in era vitezei in care fiecare secunda conteaza, vizitatorii vor parasi website-ul tau daca viteza sa de incarcare este foarte mica, de aceea este absolut necesar ca acesta sa fie gazduit pe un server foarte rapid si sigur pentru a evita o rata de respingere mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.