Beneficiile curcuminului – Cum lupta un supliment impotriva cancerului, durerilor articulare, bolilor cardiovasculare

Ce este curcuminul?
Ai auzit de beneficiile curcuminului?
Stiu ca te preocupa starea ta de sanatate si ca indiferent de stilulul de viata: dieta, exercitii fizice, obiceiul de somn, medicamente, obisnuiesti sa iei suplimente alimentare. Care suplimente? Multivitamine, Omega3, suplimente nutritive pentru intarirea articulatiilor.  
 

 Ce este curcuminul?

 Curcuminul este considerat suplimentul deceniului, cel mai puternic anti-inflamator natural, un foarte puternic antioxidant, chemopreventiv. antialergic, antifungic, antiviral, antibacterian, purifica organismul, facilitează digestia si vindecarea de cicatrici, regleaza productia de sebum.
Poate nu ai auzit pana acum de curcumin, dar cred ca stii, ai gustat sau macar ai auzit de turmeric. Turmericul este o planta (Curcuma longa) foarte cunoscuta in Asia de Sud, datorita multiplelor intrebuintari ca si supliment alimentar, condiment, colorant alimentar sau ca antioxidant in produsele cosmetice. Planta creste intr-un climat tropical, in zone caracterizate de ploi abundente. In scop terapeutic se foloseste radacina. Aceasta se recolteaza, se curata, se usuca si se foloseste sub forma de pudra.Beneficiile curcuminului
  In mod traditional turmericul este folosit ca un panaceu universal pornind de la o simpla luxatie pana la boli infectioase, sau boli grave, iar motivul efectelor sale extraordinare il constituie compusul sau care poarta numele de curcumin.  Marco Polo a descris aceasta planta inca din 1280.
Curcuminul este ingredientul activ al plantei si a fost folosit in fitoterapie timp de 4000 de ani in multe parti ale lumii. O simpla cautare pe Google mi-a returnat pentru curcumin 6,620,000 rezultate, curcuma 8,850,000, iar turmericul 26,300,000 rezultate. Aceste date subliniaza o realitate puternica, cea a importantei lor. Cercetatorii au observat ca incidenta celor mai devastatoare boli cronice este mult mai putin frecventa in India si sudul Asiei. Acolo dietele traditionale se bazeaza pe alimente proaspete, condimente si mirodenii care par ca-i protejeaza de bolile noastre cele mai rele. Tot acolo s-a verificat rolul pe care-l joaca curcuminul in protectia organismului.

Beneficiile curcuminului

  Curcuminul combate foarte multe boli prin  mecanismele sale de actiune cu efect cumulat care-i potenteaza puterea terapeutica. El ajuta la mentinerea celulelor sanatoase si neutralizeaza radicalii liberi daunatori, inregistrand succese notabile chiar raportat la medicina conventionala, de multe ori fiind mai eficace decat unele medicamente.
Printre beneficiile curcuminului se enumera folosirea lor ca:
 – anti-depresive;
 – anti-inflamatorii;
– chimioterapia;
– anti-coagulante;
– calmarea durerilor;
– diabet zaharat;
– medicamente boli inflamatorii intestinale;
– medicamente pentru  colesterol;
– steroizi.
Inflanat Curcumin 95 60cps HERBAGETICA

Inflanat Curcumin 95 60cps HERBAGETICA

Prostato Curcumin 95 120cps HERBAGETICA

Prostato Curcumin 95 120cps HERBAGETICA

Hepato Curcumin 95 120cps HERBAGETICA

Hepato Curcumin 95 120cps HERBAGETICA

Ginkgo Curcumin 95 120cps HERBAGETICA

Ginkgo Curcumin 95 120cps HERBAGETICA

 
 
Stii care sunt bolile principale care provoaca cele mai multe decese in Romania?
 
Rata cauzelor mortii in UE
Causes of death — standardised death rate 2013-  http://ec.europa.eu/
Curcuminul  vizeaza in general bolile cronice facand preventie si tratand:
  1. Boli cardiovasculare – imbunatateste sanatatea inimii si inhiba formarea de colesterol LDL, imbunatateste circulatia, reduce riscul de formare a cheagurilor de sange inhiband agregarea plachetara, previne agregarea trombocitelor, suprima infarctul miocardic si tromboza. La aceste boli Romania are tripla valoarea deceselor fata de media statelor din UE.
  2. Cancer – inhiba, perturba cresterea celulelor canceroase si trateaza boala (desi pare ciudat, este benefic pentru orice tip de cancer in ciuda numeroaselor patologii moleculare ale acestuia). Blocheaza orice stadiu de dezvoltare al cancerului, de mutatie celulara, a metastazelor, impiedica cresterea tumorilor declansand apoptoza (moartea celulara programata) fara sa afecteze celulele normale.
  3. Boli inflamatorii, afectiuni ale articulatiilor- Osteoartrita, Artrita reumatoida, Guta- reduce inflamatia, ajuta la mentinerea articulatiilor sanatoase, fara durere  articulara;
  4. Protejeaza asupra ravagiilor imbatranirii;
  5. Sustine ficatul si  rinichii sanatosi -protejeaza impotriva leziunilor hepatice;
  6. Contracareaza daunele cauzate de radiatii si toxicitatea metaleor grele;
  7. Bolile neurodegenerative- protejeaza impotriva Alzheimerului si altor afectiuni inrudite;
  8. Detoxifiaza organismul si ajuta la eliminarea contaminantilor;
  9. Diabetul- suprima simptomelor asociate cu diabetul de tip 2, sporeste vindecarea ranilor;
  10. Alergiile, astmul, bronsitele- protejează impotriva toxicitatii pulmonare si fibrozei;
  11. Bolile intestinale;
  12. Depresia;
  13. SIDA- inhibă replicarea HIV
  14. Obezitate.
Artro Curcumin 95 120cps HERBAGETICA

Artro Curcumin 95 120cps HERBAGETICA

MSM + Curcumin 95 120cps HERBAGETICA

MSM + Curcumin 95 120cps HERBAGETICA

Ginkgo Curcumin 95 120cps HERBAGETICA

Ginkgo Curcumin 95 120cps HERBAGETICA

Solnita Turmeric Macinat Eco 40g SONNENTOR

Solnita Turmeric Macinat Eco 40g SONNENTOR

De fapt exista peste 200 de patologii si mereu apar noi studii stiintifice asupra proprietatilor sale ce sporesc beneficiile curcuminului.

 Se poate argumenta ca cel mai puternic aspect al curcuminului este capacitatea sa de a controla inflamatia si revista Oncogene (http://www.nature.com/onc/journal/v23/n57/full/1208169a.html) a publicat mai multe studii in care s-a constatat ca unele medicamente cum ar fi aspirina si ibuprofenul sunt mai putin eficiente decat curcuminul.

 

Inflamatia

Bolile de astazi, cum ar fi cancerul, colita ulceroasa, artrita, colesterolul ridicat, durerea cronica pot fi rezultatul unei inflamatii. Un alt studiu efectuat cu succes pe pacientii cu artrita reumatoida a comparat beneficiile curcuminului cu cele a diclofenacului de sodiu care dezvolta riscul de intestin permeabil si boli de inima. Spre deosebire de grupul antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS)  care au multiple efecte secundare, tratamentul cu curcumin prezinta siguranta fiind un antiinflamator natural superior.
 Curcuminul poate fi cheia inversarii bolii tale, el lucreaza pentru tine ca o intreaga farmacie.
Ca efecte secundare el poate provoca greata si diaree atunci cand este luat in doze mari sau după utilizarea pe termen lung. Nu este recomandat femeilor gravide si poate avea interactiuni cu unele medicamente, caz in care trebuie consultat medicul curent.Se poate argumenta ca cel mai puternic aspect al curcuminului este capacitatea sa de a controla inflamatia

Poti obtine cantitatea necesara de curcumin in mod natural din alimente?

 
  Este o alegere excelenta sa folosim turmericul in mod profilactic ca si condiment, dar pentru tratarea unei boli ingerarea ca atare a prafului obtinut din rizom nu este suficienta. O radacina contine doar 2-5% curcumin, asta insemnand ca ar trebui administrate cantitati foarte mari, lucru imposibil. In plus, acesta este slab absorbit de tractul gastrointestinal si are o biodisponibilitate mica consumat in stare bruta din produsele alimentare, astfel incat necesita folosirea lui piperine ca potentator al absorbtiei nutrientilor. Piperine contine extractul patentat, obtinut din fructe de piper negru ( Piper nigrum ) minim standardizat la 95%.  Biodisponibilitatea curcuminului (2000 mg) administrata concomitent cu piperine a fost imbunatatita de 20 de ori sau 2000%, comparativ cu biodisponibilitatea curcuminului din monoterapie.
Biodisponibilitatea curcuminului
http://www.bioperine.com/index.php/curcumin
 
Curcumin 95 C3 Complex 120cps HERBAGETICA

Curcumin 95 C3 Complex 120cps HERBAGETICA

Curcumin Full Spectrum 30 capsule moi SOLGAR

Curcumin Full Spectrum 30 capsule moi SOLGAR

Vitaminall Curcumin (fructe) 20tb Efervescente MYELEMENTS

Curcumin 95 C3 Complex 60cps+10cps Pachet 1+1 Promo HERBAGETICA

Curcumin 95 C3 Complex 60cps+10cps Pachet 1+1 Promo HERBAGETICA

 

 Ce trebuie sa ai in vedere cand alegi un supliment pe baza de curcumin?

 
   Fiind un supliment este disponibil fara a fi nevoie de reteta. Cu toate acestea trebuie sa iei in considerare mai multi factori atunci cand il alegi:
  1. procentul de curcumin din supliment. In mod ideal cauta sa fie standardizat la 95%, ceea ce inseamna ca are 95% curcumin;
  2. biodisponibilitate imbunatatita pentru a ajunge la tesuturile tintite si a ramane acolo timp suficient pentru a obtine efectele curative ale curcuminului;
  3. gramaj suficient de curcumin pentru a declansa reactia dorita- doza minima este de 1gr/zi;
  4. gramaj corespunzator al potentatorului de absorbtie 5mg/ capsula;
  5. ingredientele mentionate pe eticheta, in mod corect;
  6. revendicarile de pe eticheta sunt sustinute de studii clinice controlate;
  7. cel mai bun raport pret- calitate;
  8. ingrediente hipoalergenice, vegetariene;
Curcumin Forte 500mg 30cps ROTTA NATURA

Curcumin Forte 500mg 30cps ROTTA NATURA

Curcuma 500 30cps QUANTUM PHARM

Curcuma 500 30cps QUANTUM PHARM

Curcumin 95 (promo) 60+30cps ADNATURA

Curcumin & Piperine 500mg 60cps ZENYTH PHARMA

Curcumin & Piperine 500mg 60cps ZENYTH PHARMA

Acestea sunt doar unele din beneficiile curcuminului, cu ajutorul lui poti aborda in mod corespunzator o gama larga de probleme de sanatate, le poti ameliora sau  chiar vindeca.
 
Iti urez: Multa sanatate!
 

30 de comentarii la „Beneficiile curcuminului – Cum lupta un supliment impotriva cancerului, durerilor articulare, bolilor cardiovasculare

  1. Mersi de info, o sa ma interesez si eu mai bine despre acest supliment. Mama consma cate doua linguri de turmaric pudra pe stomacul gol si o ajuta mult la topirea grasimii de pe abdomen. Cu acest supliment ar accelera efectul cred.

    1. Idee era nu ca trebuie sa suplineasca carenta de vitamine, ci faptul ca este puternic antioxidant, chemopreventiv. antialergic, antifungic, antiviral, antibacterian, purifica organismul.

    1. Eu n-am vazut decat praf de turmeric la un magazin cu produse naturiste, dar de acum o sa fiu mai atenta la produsele aflate pe raft. E drept ca mai usor e sa dai o cautare pe internet si apoi poti face o comparatie intre diversele produse, dar nu cred ca in Romania se comercializeaza multe astfel de suplimente pe baza de curcumin.

    1. Am citit ieri ca o doamna ia praf de turmeric amestecat cu miere si se pare ca are efecte de eliminare a toxinelor din corp si diminueaza retentia de apa. A spus ca i-a recomandat doctorul asa ceva.

    1. Da, am vazut efectul sau la mama, i-a ameliorat durerea si locul s-a dezumflat deoarece acest supliment este un antiinflamator natural superior medicamentelor pe care le lua ea in mod curent.

  2. Nu stiam de curcumin ca are atatea beneficii, il voi cauta si eu in farmacii, mai ales ca am auzit ca este foarte bun si in imunitate, exact ce ne lipaeste in aceasta perioada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.