Povestile iernii din vechea Europa iesite de sub penelul lui Toth Gabor

   Astazi te ademenesc intr-o lume a povestilor iernii, o lume indisolubil legata de imaginatie, de dorinte, magie si visuri ale copilariei.
   Din intamplare am descoperit o carte de povesti care avea ilustratii de un artist contemporan, Toth Gabor, ilustratii care m-au fermecat prin candoarea lor, motiv pentru care am cautat cat mai multe despre el si arta sa. Initial am crezut ca este inrudit cu un al artist al penelului Vida Gabor, dar se pare ca decat impart acelasi nume de familie.
  Toth Gabor s-a nascut in 1950, in Budapesta si desi eu l-am descoperit prin ilustratiile unei carti de povesti, el lucreaza in ulei pe panza, lemn sau placi de cupru, iar operele sale sunt expuse in galerii europene.
Povestile iernii  din vechea Europa iesite de sub penelul lui Toth Gabor
   Aceste picturi in stil vechi, inspirate de artistii germani, austrieci, te vor ademeni in lumea copilariei aducandu-ti flash-uri cu momente de iarna traite nu demult si-ti vor modela sarbatorile de iarna.
Povestile iernii  din vechea Europa iesite de sub penelul lui Toth Gabor
   Ele mi-au apropiat iarna de suflet,  de fragezimea copilariei si acum ma troienesc amintirile.

           “Culoarea primaverii se regaseste in flori, cea a iernii o poti afla doar in imaginatie.”

                                                                                                    Ward Elliot Hour

28 de comentarii la „Povestile iernii din vechea Europa iesite de sub penelul lui Toth Gabor

    1. Eu compar copilaria mea cu cea a fetei mele si constat ca acum nu ninge decat foarte putin comparativ cu acum …x ani si chiar atunci cand ninge copii nu se mai dau cu sania, aleg patinele sau schiurile. Parerea me este ca aceasta generatie a pierdut mult din copilarie din cauza tehnologiei avansate.

    1. Si eu aveam un loc intre blocuri unde ne dadeam cu sania si ce zarva mai puteam face. Tin minte cum veneam acasa de-a dreptul inghetata pentru ca nu ma induram sa-mi parasesc prietenii de joaca.

  1. Nu mai e mult si generatiile viitoare vor petrece iarna doar virtual. Vor face o bulgareala doar virtual, un om de zapada… etc. Progresul, dezumanizeaza. Parerea mea. Nu spun sa ramanem la stadiul rudimentar dar, ar fi bine sa nu facem uz clipa de clipa de progres.

  2. Picturile astea descriu tare frumos si copilaria mea. Am avut o copilarie frumoasa in care in fiecare iarna ieseam pe derdelus cu multi copii..Ahh..acum nu mai e ca inainte, mi-ar fi placut ca si copilul meu sa se bucure de acest sentiment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.