Sa invatam bucuria de a darui flori!

Hai sa invatam bucuria de a darui flori!

Astazi am primit o misiune de la o florarie online din Bucuresti, de a-i surprinde pe cei apropiati cu o floare in cel mai banal moment al zilei, in ideea de a invata bucuria de a darui flori. Prima persoana care mi-a venit in minte esti tu, cititorule, asa ca imi voi incepe ziua oferindu-ti cateva cadouri florale de la Florideluxe.ro, incepand cu o „Dragoste adevarata„. 

buchet_de_flori_trandafiri_orhidee
Dragoste adevarata
 
     Simti caldura si familiaritatea confortabila a acestui aranjament floral ?
     Simti cum recolteaza fericirea si  inspiratia toamnei trimitand-o catre tine?
     Simti emotiile pe care le emana?
 Emotia este sursa puterii ce ne impulsioneaza pentru a ne atinge scopurile. Cand traim emotii pozitive ni se ascute spiritul de observatie, procesele de gandire se intensifica creand tipare noi de gandire, conexiuni flexibile, avem o capacitate mai mare de actionare si suntem mai sociabili. Da, suntem mai buni in toate activitatile propuse, mai buni cu noi si mai buni cu cei din jur.

Cand nu-ti gasesti cuvintele apeleaza la simboluri. Daca vrei sa arati cuiva afectiune, grija, dragoste, ofera-i un buchet de flori. Ofera-l fara un motiv anume, ofera-l doar pentru bucuria de a darui. Fa-l cadou fara sa ceri ceva in schimb, incearca sa-ti imbogatesti sufletul, nu cu lucruri materiale, ci cu bucuria celor din jur. Invata bucuria de a darui flori!

Ar fi pacat sa nu putem impartasi acest curcubeu de culori cu cei dragi, gestul de a darui se impleteste cu fragilitatea, gingasia si prospetimea florilor. Cu siguranta, chiar in cele mai intunecate momente oricine percepe prezenta florilor ca un drum catre lumina si va pasi zambind catre ea.
   Ai observat  oamenii care stiu in prealabil ca vor primi un cadou? Nu-i asa ca nu se bucura asa de tare ca atunci cand ii surprinzi cu unul? Ochii incep sa le sclipeasca, li se accelereaza bataile inimii si li se taie respiratia. Acestea sunt cadourile cele mai frumoase, cele facute din inima. Hai, sa daruim celor dragi cadouri si atunci cand nu se asteapta!
Rapsodie de primavara
Cos cu flori galbene
Cos cu flori galbene
Imprastiem dragostea
Imprastiem dragostea
Cufar flori I LOVE YOU

Florile, o nisa evolutiva pentru recompense emotionale

Uite-te la acest buchet „Dragoste adevarata”, la fel ca si oamenii florile au expresie, trandafirii sunt veseli, onesti in simplitatea lor si mereu in pozitie verticala, nelasand capul jos, iar orhideele ii inconjoara cu o energie debordanta.
 Florile au aparut ca urmare a unei strategii evolutive, natura a mizat pe atractie. si le-a conceput ca o reclama frumos colorata pentru a atrage vizitatori. Natura este cel mai bun specialist in marketing, ea a fost prima care si-a dat seama ca nu poti avea o afacere daca nu ai clienti si pentru a avea clienti trebuie sa gasesti o solutie pentru a-i informa si atrage.
  Agricultura a aparut acum 9000 de ani in Orientul Mijlociu, 8000 de ani in comunitatile din sudul Chinei, iar gradinaritul este aproape la fel de vechi ca si civilizatia noastra, a aparut acum 5000 de ani.
Oare de ce cultivau oamenii acelor timpuri flori?  Atunci era un comportament costisitor si care aparent nu avea nicio recompensa,  nu le satisfacea niciuna din nevoile fiziologice. Plantele au evoluat pentru a induce diverse raspunsuri comportamentale intr-o mare varietate de specii pentru a se putea inmulti si dispersa. Asupra omului florile au avut impactul beneficiului emotional.
  Florile au fost cultivate deoarece sunt un puternic inductor de emotii pozitive. O mana de plante au gasit cheia moleculara si au inaugurat ideea de frumusete ce deriva din atractie. Florile ofera oamenilor beneficii socio-emotionale folosind substante chimice sau mecanisme vizuale. Ele sunt o abordare a mediului la emotia pozitiva, aduc o oaza de fericire chiar si atunci cand crezi ca nimic nu mai are sens.
  Florile au potentialul de a pune un zambet pe fata noastra, deblocheaza mecanismul placerii din creierul nostru, memoria, poate si transcendenta.
Iti plac trandafirii? Stii legenda trandafirului?  Cei rosii sunt un simbol al iubirii.
Cos cu flori in nuante suave
Cos cu flori in nuante suave
Flori Valentines Day
Flori Valentines Day
Cos impresionant cu flori albe
Cos floarea-soarelui si irisi

      Gesturi mici facute din suflet

Exista o lege nescrisa conform careia ca sa poti primi trebuie mai intai sa oferi, iar pentru a darui nu trebuie sa ai un motiv. Acest lucru il invat eu zi de zi alaturi de fetita mea. Ea ma face sa constientizeze ca in fiecare clipa a vietii daruim si primim daruri, daruim unicitate si primim emotie.
 In drumul de la gradinita spre casa gaseste tot felul de comori, minuni ale naturii si din preaplinul ei le daruieste celor intalniti in cale. Astazi a gasit cateva papadii zgribulite de frig, minuni pe care le-a impartit spectatorilor care participau la evenimentele sociale aflate in drum:
– Petrecerea de toamna a porumbeilor din parc;
– Cenaclul literar al gargaritelor;
– Balul caritabil al frunzelor ingalbenite;
– Concertul umanitar organizat de vant;
– Spectacolul Colorat al toamnei.
   

Tot aici si-a lansat si noua colectie de bijuterii handmade, Papadia, cu o evolutie stilistica fascinanta ce rasfrange inventivitatea maestrei.  Cei cativa privitori care au celebrat eleganta si frumusetea clasica a bijuteriilor au fost recompensati cu cate o floarea si un inel mestesugit pe loc. A fost un adevarat eveniment caritabil, am recunoscut in ochii creatoarei emotia si bucuria daruirii, dar si surpriza in ochii beneficiarilor norocosi. Am fost recompensate regeste:  priviri calde, imbratisari, zambete, o mana stransa,  un simplu multumesc, comori care ne-au aratat ca o simpla papadie poate schimba ziua cuiva.

Hai, sa invatam bucuria de a darui flori!

De cele mai multe ori nu conteaza ceea ce oferi ci modul in care oferi, iar cadoul pare si mai important atunci cand nu il astepti. Acest principiu al daruirii ne-a urmarit pana acasa si daca unora le pare greu de aplicat, lui Iris ii iese de fiecare de minune. Eu as numi asta legea actiunii si reactiunii, legea cauzei si efectului, dar mama a sintetizat mai bine „daruieste si vei primi”. Ea a fost ultima beneficiara a micilor bijuterii, a unei maini de papadii si a unor pupicuri zgomotoase.
  Creatoarea a defilat mandra pe hol impodobita cu intreg setul intreg de bijuterii: cercei, bratarea, lantisor si inel ca si cand ar fi fost la o prezentare de moda pe podium. S-a smiorcait putin spunand ca avea si o coronita, dar mami n-a lasat-o sa dea caciula jos, asa ca acum a ajuns sa incununeze un musuroi de furnici. Dupa prezentarea de moda a urmat un bufet cu prajituri pregatit de bunica care a fost secondat indeaproape de o uimitoare infuzie din flori de papadie. Seara s-a incheiat citind legenda florii de papadie,  numita si floarea copiilor.

  A fost o zi frumoasa.

Cosulet magnific de primavara
Cutie cadou de primavara
13 trandafiri rosii Love
13 trandafiri rosii Love
Mix floral de primavara
Mix floral de primavara
Cititorule,  sper ca buchetele de flori pe care ti le-am oferit in mod virtual, ti-au schimbat ziua.  Eu cred ca bucuria de a darui aduce intotdeauna lumina si energie pozitiva. Ramane ca tu sa-mi spui daca aceasta emotie a ajuns pana la tine si daca da, te rog sa te alaturi misiunii mele, inseninand la randul tau ziua cuiva.
  Floridelux.ro are aranjamente florale si cadouri florale perfecte pentru ocazii speciale, dar uneori nu ai nevoie de niciun motiv pentru a-i spune cuiva drag: „Sper sa ai o zi buna”, „Multumesc”, „Felicitari”, „Iarta-ma”, „Mi-e dor”, „As vrea sa fiu langa tine”. Navigheaza prin selectia lor, comanda online sau suna-i pentru a plasa o comanda #doarpentruca.
Hai, sa daruim celor dragi cadouri si atunci cand nu se asteapta!
Hai, sa invatam bucuria de a darui flori!

48 de comentarii la „Sa invatam bucuria de a darui flori!

    1. Cred ca toate femeile au o slabiciune la flori si nu stiu de ce barbatii nu vad asta. Cunosc destui care spun despre consoartele lor ca nu vor flori, vor un cadou practic. As!

    1. Ma bucur ca am reusit sa transmit emotia florilor, as fi vrut sa pot oferi fiecaruia dintre cititori cate un buchet personalizat si apoi sa-mi spuneti daca am nimerit sau nu. Cred ca am sa fac aceasta cu alta ocazie si rezultatul obtinut o sa-l pun intr-un articol pe blog.

  1. O floare te scapă de cadouri neinspirate, știai asta, nu? De asta iubesc eu florile, nu mă mai stresez pentru nimic altceva, însă zic pe bune: Flori ca la Olla despre care ai scris tu… așa aranjamente florale, e imposibil să nu bucure inima oricui. Frumos articol! Succes!

    1. Ma bucur ca buchetele prezentate de mine si-au atins scopul, adica te-au emotionat, aceasta a fost si intentia mea. Cred ca o sa mai repet aceasta experienta am avut numai feedback-uri pozitive.

    1. Olla are un atelier de design floral aparte, creaza aranjamente florale si buchete personalizate in functie de ocazie, eveniment sau se pliaza pe dorinta expeditorului.

    1. Asa-i, trevbuie sa ne infrumusetam viata si locuinta cu fragilitatea, gingasia si prospetimea florilor. Ne-am transforma in niste oameni mai buni, mai toleranti, mai iubitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.