Mancare de bame cu rosii

   Astazi la #miercureafaracarne am ca vedete in farfurie bamele. Acum cativa ani se gaseau si la noi in piata, dar  fiind cererea foarte mica, acei producatori s-au reprofilat pe cultivarea altor legume. Cele din mancarea de astazi le-am gasit intr-un supermarket si provin din India. Poate indienii le pregatesc altfel, dar am zis sa va spun varianta mea. In primul rand nu stiu care e sezonul lor, dar ale mele erau cam maricele si in consecinta cam fibroase, dar asa le-or manca indienii:)).

 

Ingrediente mancare de bame:

– 500 gr bame;
– 1 ceapa;
Bame– 3 catei de usturoi;
– 4-5 rosii;
– 100 ml vin alb;
– 1 ardei gras;
– 1 gogosar;
– sare, piper, otet;
– 1 foaie de dafin.

Mod de preparare mancare de bame:

   Am spalat bamele, le-am taiat codita, le-am pus in apa fiarta in care adaugasem 50 ml otet si un praf de sare. Le-am lasat sa fiarba 10 minute, le-am scurs si am aruncat apa. Am mancat bame si fara sa fie in prealabil fierte, erau bune si acelea. Bamele contin mucilagii care ingroasa mancarurile, iar proprietatile emoliente sunt utile in unele afectiuni, asa ca nu mi se pare ceva gresit daca alegeti sa pastrati apa in care au fiert. Am mancat asa ceva  la un restaurant libanez si  m-am gandit sa ma duc sa intreb bucatarul care este metoda lui de a le prepara, dar nu am indraznit.
  Se caleste putin ceapa, usturoiul, se adauga bamele scurse, ardeiul, gogosarul taiat si se sting cu vin. Peste toate se mai pune putina apa si apoi se adauga rosiile. Se potriveste dupa gust cu sare, piper, foaia de dafin si se lasa la fiert intr-o cratita cu capac. Mai exista posibilitatea de a fi bagate la cuptor, dar cum e destul de cald am eliminat-o din start.
    Astazi in cadrul acestui proiect, Miercurea fara carne, Daniel are un meniu compus din cascaval pane, mamaliga cu ciupercute si salata de muraturi, iar Brindusa hribi cu mamaliguta.

17 comentarii la „Mancare de bame cu rosii

    1. Sunt delicioase!! Eu in ultima vreme am facut mancare numai din conserva sau din ele congelate si sa spun drept pierd din atribute, dar tot buna iese mancarea. Au un gust special si sunt versatile. Ma mir ca n-ai mancat pentru ca sunt la ordinea zilei in Grecia.

  1. Nu am mancat niciodata bame. Dar nici nu cred ca am vazut prin hipermarketuri…Imi place reteta ta, nu este dificila deloc de facut si cred ca este si gustoasa. As incerca-o si eu! Asta sa gasecs si bame 😀

  2. O singura data am mancat bame cand eram copil, dar stiu ca atunci nu mi-au placut. Poate as incerca din nou, cine stie …

  3. Nu am încercat niciodată bame, dar sunt mereu in cautare de idei noi pentru doua zile pe saptamana fără carne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.