Cozonac cu faina 3 in 1, reteta numai buna pentru cei nepriceputi

    Nu ma pricep de fel sa fac cozonac, desi am incercat de cateva ori dar fara un rezultat multumitor. Banuiesc ca de vina au fost retetele folosite, pentru ca astazi am reusit imposibilul cumparand doar o punga de faina, ceva gen 3 in 1, adica aceasta contine drojdie, ou si faina. Eu am adaugat doar lapte, zahar, un strop de ulei si putina crema de ciocolata. Pe punga este trecuta reteta, dar eu n-am respecta-o intocmai, asa ca astazi va fi parte integranta din proiectul #miercureafaracarne.

Cozonac 3 in 1, reteta numai buna pentru cei nepriceputi
Ingrediente:
– 1 kg faina „Faina care creste singura”;
– 150 gr zahar;
– 500 ml lapte;
– 100 ml ulei;
– un praf de sare;
– ou pentru ornat;
– 3 linguri crema de ciocolata.
Mod de preparare:
ingredientul minune al cozonacului meu

 Se amesteca intr-un bol faina, zaharul, sarea si se adauga treptat laptele caldut. Se framanta pana se incorporeaza toate ingredientele (pe punga scrie 20 de minute, dar eu n-am framantat decat vreo 10). Se adauga apoi uleiul caldut si se framanta pana se incorporeaza si acesta ( pe punga scrie 30-40 de minute, dar eu am framantat 20 de minute ca deja ma dureau mainile). Se lasa la dospit 40 de minute. 
  Ca umplutura am folosit crema de ciocolata Nutella. Am taiat aluatul in patru bucati si pe fiecare am intins-o pe blat pentru a adauga umplutura de ciocolata. Am rulat fiecare bucata si apoi le-am unit doua cate doua, impletindu-le. Am asezat impletitura in tava, am acoperit-o cu o folie alimentara si am lasat-o la dospit timp de 15 minute. Apoi am uns-o cu putin ou batut, am presarat putin zahar pe deasupra, iar tava am introdus-o in cuptorul incins pentru 40 de minute.  Mi-au iesit doi cozonaci dintr-un kilogram de faina.
   Daca am reusit eu sa fac cozonac inseamna ca poti face si tu!  Incearca!

  De astazi la proiectul „Miercurea fara carne” ni se adauga si Brindusa Aluculesei care a pregatit   Orez cu legume. Daniel iar pregati #salatate in stil grecesc, semn ca deja ii e dor de vacanta.

35 de comentarii la „Cozonac cu faina 3 in 1, reteta numai buna pentru cei nepriceputi

    1. Si eu aveam astazi pofta sa mananc ceva dulce si m-am apucat de cozonac intr-o doara. Nu m-am asteptat la vreo minune, am zis sa incerc ca n-am nimic de pierdut.

    1. Am incercat o reteta fara framantat dar n-a iesit nimic, asa ca am zis sa fac ceva miscare :)). Faina am descoperit-o pe un raft in mall, nici eu nu stiam ca exista asa ceva, dar m-am gandit ca nu strica sa incerc.

    1. Eu m-am gandit la o scurtatura pentru data viitoare, robotul meu are o paleta pentru framantat pe care n-am folosit-o niciodata. Daca iese cozonacul cu aluatul framantat de robot m-am scos :)).

    1. Si eu ma pricep la fel, neam. Singurul lucru care ma deranjeaza la reteta e ca trebuie framantat cam mult, dar cred ca se poate mecaniza procesul cu robotul de bucatarie, asta daca i-as gasi paleta pentru aluat :)).

    1. Mi se pare o reteta simpla, nu ai ce sa gresesti. Ar trebui sa le scriu producatorilor sa puna si zahar, lapte praf, in faina asta ca sa fie si mai usor:)),

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.