Prima experienta 3D a verii: Ghostbusters

 

Prima experienta 3D a verii: Ghostbusters

 

 Cinema Inspire din Mercur Center Craiova se pregateste de premiera comediei Ghostbusters 3D, pe 29 iulie, si m-a invitat alaturi de colegii bloggeri la un screening de presa unde a proiectat  acest film.  
 Am facut apel la copilul din mine rememorandu-mi primele Ghostbusters din 1984, 1989 si mi-am imbunatatit experienta 3D a verii prin vizionarea noului Ghostbusters, proaspat scos de Columbia Pictures’.  M-am temut ca acest remake nu va fi la inaltimea primului de acum 32 de ani care inca este cotat printre cele mai bune filme de comedie, asa ca din start mi-am propus sa intocmesc o lista pro si contra.
 Distributia originala cu Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis, Ernie Hudson si alti mari actori care au avut roluri mici: Annie Potts, Rick Moranis si Weaver Sigourney, cred ca a fost un hop greu de trecut. Poate de aceea a si durat atata timp pana sa se toarne aceasta continuare. 
 Nici pragul muzicii nu a fost mai usor de trecut, deoarece cea creata de Ray Parker Jr isi are locul sau iconic in cultura pop a anilor 80. Acum pentru a crea un soundtrack care sa atinga coarda sensibila pentru a persista in memorie a fost ales Shapiro, o alegere foarte buna. 
  Producatorul filmului este Paul Feig, cunoscut atat ca actor cat si ca regizor din Spioana (2015) si Domnisoarele de onoare (2011), dar cred ca a acest film este primul sau un film 3D.
Ghostbusters 1987 versus Ghostbusters 2016  Stiu ca de-abia astepti concluzia:  
Este noua versiune mai buna decât cea veche?
  Raspunsul imediat ar fi si da si nu, dar o sa incerc sa argumentez pentru ca a da un singur raspuns.
Da pentru ca actritele principale au functionat bine ca un ansamblu, radiaza energie. Cris Hemsworth mi-a parut ciudat in acest rol fiind obisnuita cu aparitiile sale macho gen Thor. Aici joaca rolul unui secretar prostut si dragut, echivalentul masculin al cliseului secretarei blonde. Prezenta sa rotunjeste distributia si o condimenteaza nu numai prin aparitie, el chiar este un comic bun, lucru la care nu m-am asteptat.
Nu pentru ca lipseste naratiunea si cea care exista parca e trasa de par.
Da pentru momentele comice care abunda si roller coasterul efectelor 3D.
Nu pentru ca e departe de a fi catalogat film clasic, ii lipseste ceva, magia.
Da pentru tehnologia 3D folosita la efectele speciale care permite obiectelor si fantomelor sa sparga cadrul si sa ajunga pana la tine. Involuntar te vei feri de multimea de fantome ce vin spre tine, ectoplasma ce curge de te miri unde sau voma fantomelor (bleah!). E un fel de film distractiv de Halloween.
Da pentru experienta feminina gen wonderwomen, o fratie a succesului femeilor ca oameni de stiinta inteligente si care nu sunt completate de vreo relatie amoroasa cu vreun barbat. Este un fel de lume a femeilor care respinge presiunile societatii.
Nu pentru  ca nu rezoneaza cu fanii de acum 30 de ani,  in schimb rezoneaza cu tineretul.
Da, filmul celebreaza femeile intelectuale si care se conduc dupa propriile reguli.
Nu pentru ca filmul mi se pare usor sexist, nu exista model pozitiv masculin, Cris nu se pune, el e un fel de jucarie sexy.
Da pentru comicul de limbaj.
  Sintetizand printr-un cuvant impresia lasata de efectele speciale as spune roller coaster, senzatia sugerata de atmosfera din sala as notat-o ca friendly si impresia generala lasata de film ca fiind funny.
   Atunci cand trag linie si adun argumentele pro si contra vad ca raspunsul majoritar este Da, asa ca te invit la Cinema 3D Craiova sa vizionezi acest film sau oricare altul vei dori. Poti sa-ti rezervi online biletele pe site sau prin aplicatia gratuita de mobil Inspire Cinema din Google Play si App Store.
  Este primul multiplex din Craiova, are sase sali de cinema din care patru sunt dotate cu tehnologie 3D, iar 2 cu tehnologie 2D si capacitatea lor cumulata este de 580 de locuri. Poti veni aici insotit de prieteni pentru o vizionare de film sau la o petrecere si sa te distrezi intr-un cadru modern si spatios ce include si o minunata terasa cu vedere panoramica asupra centrului Craiovei.

 

Screening de presa la Ghostbusters

Stiai ca Dickens a fost ghostbuster in viata reala? A facut parte din Ghost Club, club londonez ce se ocupa cu investigatii paranormale. El a practicat hipnotismul si mesmerismul, teoria magnetismului animal.

9 comentarii la „Prima experienta 3D a verii: Ghostbusters

  1. Recunosc, ca subiectul imi este putin strain dar nu as refuza niciodata o experienta de acest gen intr-o sala de cinema 3D

  2. Cred ca e un film pe care trebuie sa il vad impreuna cu cea mica, are o simpatie pentru fantomele, stie ca nu exista dar cred ca ar fi interesant pentru ea sa treaca de la Casper la Ghost Busters 😉

  3. Astazi am fost pentru prima oara la cinema cu fetita mea. A fost un film 3D si a rezistat cu brio la tot filmul. Am fost tare incantata sa vad ca i-a placut. Ma voi mai duce. Nu am vazut acest film, insa numele ma duce cu gandul la copilarie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.