Lapte de cocos homemade

Lapte de cocos homemade  Am cumparat de cateva ori lapte de cocos din magazin pentru a face smoothies, cateva deserturi usoare sau pentru a-l bea pur si simplu. Cum astazi este „Miercurea fara carne”, de dimineata am plecat la cumparaturi pentru a pregati ceva de post. 
  Intrand la Kaufland am gasit  nuca de cocos proaspata si asa m-am gandit ca ar fi minunat ca azi sa-mi prepar singura lapte de cocos. Eram intrucatva pregatita pentru ca vazusem cateva filmulete pe youtube, dar ce a urmat m-a cam luat prin surprindere, in schimb m-am distrat copios.
Etape ale obtinerii laptelui de cocos  Ma saturasem deja sa incerc nucile de cocos din supermarketuri in speranta ca vreuna va avea lichid inauntru, asa ca atunci cand am vazut pe raft nuci de cocos proaspete am fost sigura ca am dat lovitura. Am zdruncinat vreo trei nuci pana m-am hotarat la una care mi s-a parut ca ar avea cel mai mult lichid si am pus-o in cos.
  Ajunsa acasa am inceput sa decortichez invelisul pana am ajuns la nuca propriu-zisa si am cautat cele trei orificii care la nucile uscate din supermarket se vad foarte usor. Stupoare, a mea nu avea asa ceva! In schimb am gasit un orificiu pe axa centrala pe care l-am strapuns foarte usor. 
  Am scurs cu grija lichidul intr-un bol si apoi m-am apucat sa bat usor cu un ciocan pe mediana.  In videoclip dupa doua ciocaniri se crapa pe mijloc obtinandu-se doua semisfere perfecte. La mine nici gand asa ca m-am pus serios cu ciocanul pe nuca. Dupa vreo douazeci de incercari nereusite s-a intamplat si inevitabilul, s-a crapat si am reusit sa obtin doua bucati sferice inegale si cu margini neregulate. Bun si asa decat de loc!

Mod de obtinere a laptelui de cocos
 Pe interiorul nucii era o pojghita de vreo 5 mm moale, de-un roz prafuit, care se desprindea usor de invelisul tare. Am curatit-o si am pus-o in blender impreuna cu o jumatate de litru de apa mixand totul pana s-a ingrosat si a avut un aspect cremos.
 Printr-o strecuratoare deasa am trecut lichidul obtinand un lichid rozaliu, usor tulbure. As fi putut sa mai strecor inca o data lichidul printr-un tifon, dar gustand mi-am dat seama ca nu deranjeaza faptul ca aducea mai mult a crema decat a lichid, plus ca astfel avea mai multe beneficii pentru sanatate.
  Pentru ca imi era cald am adaugat  o lingurita de miere, am amestecat  si am baut imediat jumatate din cantitate. Restul l-am pus in frigider pentru mai tarziu si inainte de a-l utiliza o sa-l agit pentru a se amesteca continutul bine.
  Tu ai facut vreodata lapte de cocos? Ti-a iesit la fel? Mijlocul nucii de cocos a fost tot rozaliu ? In toate pozele de pe internet mijlocul e de un alb orbitor si lichidul din interior la fel. Nuca ta avea trei orificii sau doar unul ca a mea?
       Te astept sa-mi spui experienta ta.
P.S.
Tot din categoria experiente #miercureafaracarne, Daniel a inventat o noua reteta #salatate.

17 comentarii la „Lapte de cocos homemade

  1. Ei,ai avut mari"succesuri"! Experientele mele sunt mai chinuite.Nu am gasit nuci proaspete,asa incat am incercat cu cele din marketuri.Prima incercare:gasesc cele 3 gauri,perforez 2 ,scurg o urma de lichid si incerc sa tai in 2 coaja.Nu-ti spun ,am incercat cu toate cele,mi-a crescut instant respectul si admiratia pentru maimute.Carnea interioara era alba,dar foarte tare.A fost a doua lupta sa o rad,pentru a face lapte. A doua experienta,stiind ce am patit cu prima,mi-am luat ustensile:am folosit un flex.Nu cred ca vrei sa stii ce fum negru,innecacios am facut in toata casa,plus ca nu vroia neam sa stea pe loc.Acum mai am una si nu prea ma inghesui sa o tai.

    1. Am ras cu pofta la comentariul tau, eu am avut numai nelamuriri:
      1) de ce nu are trei gauri ci doar 1
      2) de ce interiorul era roz, moale
      3) de ce lichidul era roz si nu transparent
      4) de ce nu s-a spart usor ca in videoclip
      5) de ce in urma spargerii nu mi-au rezultat doua semisfere identice si cu marginile perfecte( ca in videoclip)
      Concluzia mea a fost ca nuca mea de Thailanda e ruda cu cea din reclame, videoclipuri, dar m-a distrat experienta pentru ca nimic nu a fost cum m-am asteptat (mai putin gustul. Cand m-oi simti in stare ma apuc si de unt de cocos, sa vad ce-mi iese :))

  2. Mi-am luat si eu candva o nuca din asta, de cocos. Am folosit-o doar ca si decor :)))) Mi se pare prea complicat sa o desfac asa ca tot respectul pentru tine ca ai incercat sa o faci comestibila :))

  3. Pana acum m-am rezumat la a bea zeama aceea transparenta si am taiat pulpa in felii cat de cat subtiri, pe care le-am mancat ca atare. Imi place mult nuca de cocos, as incerca sa fac si lapte, dar mi-e teama ca blenderul meu va ceda. Al tau ce putere are?

  4. O singura data am cumparat lapte de cocos de curiozitate, am luat o gura, l-am rostogolit putin pe limba si am scuipat. Nu mi-a placut. Nici macar nu am inghiti :)) Nuca de cocos nu am cumparat si nici nu ma tenteaza. Tolerez gustul de nuca de cocos in prajituri,dar nu ma omor dupa el.

  5. Eu consum nuca de cocos proaspata de cateva ori pe saptamana.Nuca, daca este in interior moale si roz nu este proaspata.De spart- se sparge in cateva secunde (chiar usor -daca stii cum :)) Cred ca o sa postez si eu pe youtube un video cu nucile de cocos (am in frigider cred ca vreo 5) si o sa-ti arata cum sa faci sa nu mai ai astfel de greutati.Noua ne place si sub forma de lapte si sub forma de bucati/fulgi/rasa in micul dejun.Cred ca acum 2 ani am postat pe blog un articol cu ‘nuca de cocos’pe care eu o ador!

  6. Voi incerca si eu.
    Nuci de cocos am mai cumparat, dar au putin lichid in interior.
    De obicei, razui nuca de cocos. Daca e moale cat de cat, copiii o mananca (mai ales fiica-mea)
    Restul de nuca sta un pic la uscat si apoi o pun in cutii/borcane uscate pentru a folosi la prajituri.

  7. Nu mi-am cumparat niciodata nuca de cocos si nici lapte de cocos nu am baut. Nu stiu exact ce consistenta trebuie sa aiba sau cum trebuie sa se prezinte, dar din ce-am mai vazut, stiu si eu ca ar trebui sa fie alb. Nu stiu de ce este nuca ta roz. Poate este mai speciala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.