In Roma, pe urmele operelor lui Caravaggio

In Roma, pe urmele operelor lui Caravaggio

Imi place Caravaggio, imi place puterea pura si pasiunea din picturile lui, contrastul indraznet dintre lumina si intuneric. Indiferent cum a fost descris de-a lungul timpurilor: straniu, ezoteric, criminal, studiu de caz psihanalitic, sigur a fost un personaj inteligent,complex, cu o viata tumultoasa, dar care a pictat imagini nepieritoare dramatice, incredibil de realiste.
Daca ai drum prin Roma, ai sansa de a urma turul de mai jos pentru a descoperi in centrul istoric al orasului cateva din capodoperele sale. Sunt noua locatii din care trei biserici unde accesul este gratuit.

In Roma, pe urmele operelor lui Caravaggio

1) Palazzo Corsini: “Sfantul Ioan Botezatorul”;

2) Muzeele Capitoline: “Sfantul Ioan Botezatorul”;

3) Galleria Doria-Pamphilj: “Penitenta Magdalenei”, “Fuga in Egipt” si “Sfantul. Ioan Botezatorul”;

4) Biserica San Luigi dei Francesi: Contarelli Capela contine un triptic al Sfantului Matei -“Chemarea Sfantului Matei”, “Martiriul Sfantului Matei”, “Sfantul Matei si ingerul”.

5) Biserica Sf. Augustin: “Madonna Loreto”;

6) Palazzo Barberini: “Judith și Holofern”‘

7) Galeria Borghese: “Baiatul cu un cos de fructe”, “Bachus”, “Madonna Palafrenieri”, “Sfantul Ieronim”, “Sfantul Ioan Botezatorul” si “David cu capul lui Goliat”;

8) Biserica Santa Maria del Popolo: Capela Cerasi contine “Convertirea Sfantului Pavel” si “Crucificarea Sfantului Petru“.

9) Muzeele Vaticanului: “Depozitia lui Hristos”.

Ai vazut vreuna din picturile sale?  Cum ti s-a parut? Daca ti-a lipsit prilejul de a calatori la Roma, aceste picturi constituie o reala atractie pentru un iubitor al artei sale.

Citeste:  Roma - Altarul Patriei sau Il Vittoriano - un monument prea grandios

22 de comentarii


 1. am fost de 2 ori la Roma, merg si in septembrie, nu ma satur niciodata!

 2. Azi am o obiectie: prea putin ai scris!!!
  Ma obisnuisem cu articole care contin enorm de multe informatii si deja salvez tot ce scrii pentru proiectele Dariei de la scoala 😛
  (glumesc, stii, da?)

  1. Author

   :)) Astazi am o zi incarcata, este Multicultural Day, apoi avem degustare de vin si branza, asa ca am facut rezumat.

 3. Spre rusinea mea nu stiam aceste date despre Caravaggio si nici picturile lui nu le cunosteam. Norocul cu tine ca ne mai cultivi ( pe cele care e cazul, adica pe mine, restul… nu ma bag ) Cat despre Roma, putine sanse sa ajung vreodata.

 4. Foarte frumos, o parte din obiectivele enumerate de tine le-am vizitat, o parte au ramas pentru data viitoare 🙂

 5. Cand merg in vacante, ma uit fugitiv peste picturi, doar sa imi atraga ceva atentia in mod deosebit atunci stau sa inspectez, altfel nu.

 6. De fiecare data aflu informatii noi su descper lucruri pe care nu le stiam. Multumesc Raluca de postare, foarte faina si documentata.

 7. Caravaggio este pictorul preferat al mamei mele, asa ca practic m-a obligat sa vizitez toate operele lui din Roma. Nu as spune ca e preferatul meu, dar, da, am fost impresionata

 8. Tablourile sunt deosebite. Mi-ar fi placut sa am mai multe in casa. Dar cele valoroase sunt destul de scumpe.

 9. parca zic eu ca am auzit de el… dar nu bag mana-n foc! sper sa aflu din ce in ce mai multe lucruri interesante in materie de arta!

 10. Cred ca si sotulu+i meu i-ar placea sa vada aceste picturi, dar poate in viitorul apropiat vom ajunge pe aceste meleaguri.

 11. Si mie imi plac picturile renascentiste. Din cate tin minte, Caravaggio este numele satului in care s-a nascut 🙂 era un fel de porecla a pictorului. S-a facut un film despre viata lui, de acolo mi-am descoperit pasiunea pentru picturile lui.

 12. yMa bucur mult cand postezi astfel de articole, imi place arta si daca macar nu pot ajunge sa le vad in realitate, pot sa o fac online cu ajutorul tau.

 13. Am văzut mai multe picturi pe blogul tau decât intr-un muzeu. Nu sunt o mare devoratoare de astfel de picturi, dar se pare ca tu le alegi pe cele mai drăguțe

Lasă un răspuns